Аллах да пази „Ислямска държава” от Руското

Аллах да пази „Ислямска държава” от Руското
02-10-2015г.
61
Калин Руменов

Аллах да пази „Ислямска държава”, влезте весели в боя, храбри воини за джихад. А старите демокрации ще ви помагат с каквото могат - и с умерено бунтовническо оръжие, и с радикална пропаганда. Неудобно е шумно да ви подвикват – дайте им да разберат на тези руски мегаломани, но дискретно ще направят чудеса за вас.

Ще продуцират превъзхождащи ви злодеи и още по-мощно ще ги атакуват за нарушаване на човешките права. Което продуктово ще ви позиционира като пролетни минзухари спрямо пропадналите диктатори, криещи химическо оръжие в мазето. Като Асад, точно като него.

Обективните медии ще показват военните ви противници като умопомрачени садисти, избиващи единствено беззащитното и невинно население (децата и старците винаги са с предимство). И все така ще си остане незабелязано, че през този век войните за повече демокрация достигнаха завидните 80 % цивилни от общия брой жертви.

В името на победата лицемерието ще бъде превърнато в абсолютен фундамент на демократичния морал и ненатрапчиво ще направлява правилния масов вкус - по-добре хаос, отколкото държавна диктатура. По-добре шериат, отколкото Путин на бял кон. По-добре регионална анархия, отколкото имперски амбиции. По-добре „Ислямска държава”, но по-тихо и да си остане между нас – това ще бъде 25-ят кадър на демократичната пропаганда. 

От нея ще бъдат отстранени всички логични въпроси – на какво се дължи икономическият растеж на една квазидържава, откъде тя зарежда оръжие и всичко необходимо й, как нейната квазиармия с численост горе-долу, колкото българската не може да бъде победена от коалицията на модерните и най-модерните армии. И как още по-необяснимо постоянно разширява териториите си, докато уж сериозно воюват срещу нея, та чак пушек се вдига от бомбардировките им. А те, не сме забравили, са най-силната дисциплина на главатаря на коалицията, специализирал се да пуска разни хуманни неща върху главите на хората.  

Дръжте се ислямисти, защото провалът ви ще е катастрофа за демокрацията и рейтинг за дебнещата руска опасност. Световната аудитория представлява колективен простак, за когото интелектуално достъпни са само най-опростените послания. И ако вие се издъните, той ще го изтълкува - ето на, руснаците се намесиха и работата се оправи.

Руснаците не забравят старите си (сирийски) дружки и не са като други, които демонстративно бесят старите си бизнес партньори. Защото внезапно им е дошло просветление, че те са ебаси неприятните сатрапи и лошо са се отнасяли към народите си. Това сладникаво романтично послание също би се харесало на световния простак - на него толкова му е акълът, такъв му е вкусът.  

Европейският простак пък би харесал всяка халтура, която по някакъв начин може да спре снабдяването му с нови мигранти. На него в действителност не му пука какво става по-далеч от носа му, интересува го единствено носът му да не надушва повече навлеци. През крачолите му е как живеят хората (тези, които не бягат), той иска да живее добрия си стар консуматорски живот и да не го притесняват - нито материално, нито емоционално, нито цивилизационно.

Европростакът (особено е важен) няма нито време, нито смелост да разсъждава как се произвеждат бежанците. Само тайно се надява те да спрат и вероятно тайно би се влюбил в първия, който поне малко разреди доставките. Затова от вас, воини на Аллах, зависи дали Руското ще стане модерно за простаците.

Трябва не просто да го победите, но и да го унизите – иначе днешното Руско може да предизвика световен безпорядък с идеите си всеки сам да си наглежда държавата, сам да си избира пътя и никой външен да не му спуска готови шаблони за развитие и съществуване. Звучи прекалено красиво и непоносимо вярно, за да е хубаво за демокрацията. Нейното оцеляване малко или много днес зависи от вас, мюсюлмански братя. И нека Аллах да ви е на помощ, а старите демократи ще носят от девет кладенеца вода.        

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.