Старите ветропоказатели

Старите ветропоказатели
06-10-2015г.
44
Мартин Карбовски

Направи ли ви впечатление, в чисто човешки план, как повечето известни и приятни стари ченгета, работили в една или друга степен за комунистическата държавна сигурност днес се държат като много добре платени резиденти на Съединените щати.
От тях няма по-големи поддръжници на демокрацията.

Те знаят и са информирани доста по-добре от нас за събитията и анализа на събитията.

И директно се обявават за умни и крилати носители на западната пропаганда. До фарс и кресчендо. Включително, могат да кажат, че всички сирийски бежанци са тръгнали на север заради Асад. Тези от Афганистан - също. Те са мълчаливи по темата за еволюцията на „Ислямска държава”, тихи са за унищожението на културни паметници - например.
Те са в основата на русофобската вълна, която последната година залива социалните медии. Техни постове и статии са знаме на хора с право обидени и съсипани от комунизма.
Думата ми е за тези хора, пострадалите от комунизма.

Ако агент Алберт ви каже по един умен начин, че Русия е опасна за нашата демокрация, че тя е съсипала живота ви, вашия и на дедите ви, той няма да е лъжец. Но все пак, вижте кой ви го казва и се замислете за днешния ден и днешната дезинформационна игра. И за това как в миналото тези хора ви караха да мислите по един начин, а днес - по коренно различен.
Момчета, шпионите са едни и същи, само Централата се промени. А това говори за качеството на шпионите.
Как е възможно знамето на русофобите да е с лицето на Иво Инджев, Коритаров, стария бай Петко Бочаров (който тия дни се държи и анти-американски),... допишете имената нататък?

Как, ако съм истински русофоб, тия ще са първите, които искам да набия. Та те бяха от съветската школа. А днес са от американската. 
Прави силно, много силно впечатление, че по-младите от тях се опитват неистово да лансират про-американска кампания във Фейсбук. И кампания против социализма, въпреки че смешната днес социалистиеческа партия никому не е враг (след ерата Станишев) и, че младите не искат да помнят 30 години назад с лошо. 

Преди Фейсбук беше пълен с котенца и снимани салати, селфита и автомобили. Докато от една година и повече е пълен с танкове. Пълен е с дезинформация, чисто военна и сайтове като "брадва" , които пък сигурно си мислят, че руснаците ще им се обадят да им платят за тяхната дялана със сибирска брадва глупост.
А и си личи, че американската пропаганда е по-силна и перфидна, руснаците сега се учат.

Прави и впечатление, че рекламата на проста бира като ретро-пивото на един бирен завод, също е впрегната да опровергава "онази" епоха. Бирата е чудесна, но с импровизация върху слогана й се напомня, че дядо ви е бил в Белене по време на тази бира. Тъпо. Не всички дядовци са били в Белене, а бирата беше чудесна през 80-те.
Само че докато ние пиехме бира през 80-те, тогава ченгетата си получаваха дипломите от Москва.
Днес сякаш заработват от Вашингтон. Предателите ме объркват.

За никого не е тайна, че се води пропагандна война. 
И тя трябва да има своите нови бойци. У нас ченгетата сякаш свалиха като кожа знамето със сърпа и чука и наметнаха това на звезди и райета. По техните думи виждаш кога Обама е омекнал, защо Путин печели войни и къде духа вятърът.

Те са като любими стари ветропоказатели.

Гледайте накъде гледат, уважавайте ги заради тяхната историческа интелигентност и не им подражавайте.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.