Плевнелиев: национализмът е вреден

Плевнелиев: национализмът е вреден
07-10-2015г.
60
Костадин Костадинов

Вчера се случиха две трагични събития.

Цигани нападнаха екип на Нова тв в Самоков, а прецедентът Плевнелиев отправи обръщение към българския народ по телевизията.

С оглед на това, че мургавите хуманоиди нападат денонощно българите от 26 години насам и никой няма намерение да ги спира в изтребителния им поход срещу нас, това не е кой знае каква новина. Верно, битите са журналисти, което дава повече шанс за това някой от биячите да получи наказание.

От друга страна обаче, посланието на прецедента за пореден път ни показа къде е основният проблем на България през последните години. В национализма, разбира се.

Според костюмираната тутурутка, която гука в ефира ни миналата вечер, национализмът влошавал жизнената среда и водел до безработица.

Изведнъж всичко ми стана ясно и очите ми се отвориха.

През последния четвърт век България беше неизменно управлявана от националисти и това е повече от видимо, с оглед резултатите.

Почваме с националиста Луканов, сменен от меганационалиста Филип Димитров, последван от кроткия родолюбец Любен Беров (управлявал с мандата на най-националистическата партия у нас - Движението за права и свободи), след това младияt националист Жан Виденов, после обиграният архинационалист Иван Костов, след него монархонационалиста Симеон 2 (отново с участието на най-българската партия ДПС), после модерният националист Станишев (изненадващо за пореден път подкрепен от крещящо националистическата партия ДПС), после мутронационалистът Борисов, последван за пореден, четвърти път от националистите на Орешарски и ДПС, за да стигнем до сегашния крайно националистически, шовинистичен и пещерно патриотичен режим на Борисов (с деликатната националистическа подкрепа на ДПС).

Чета отново написаното и изпадам в ужас!

Е как няма България да е в такова лошо положение?

Къде спи НАТО, о, къде спи САЩ, че не разчисти с една хуманитарна бомбардировка това ретроградно националистическо котило и да освободи българския народ от този див, див национализъм, който вече 26 години го трови? Ма това въобще не е евроатлантическо!

Защо ни оставиха така да страдаме под тежкия националистически ботуш?

Мога още да продължа с иронията, но не виждам смисъл. Няма нищо по-цинично, нищо по-гнусно от това да окачествиш желанието на собствения си народ за свобода като причина той да не живее добре.

Национализмът представлява именно това естествено желание на всеки един народ сам да определя съдбата си - нещо, което не се нрави на господарите на нашата страна. Ето защо изявлението на прецедента е поредната антибългарска изява от страна на тази колониална притурка на американското посолство.

Помните ли изказването му, че, ако българската армия пазела границата ни с Турция, щяло да стане скандал?

А това, че нямало нищо лошо чужди самолети да бранят небето ни?

А за приемането на нелегални имигранти?

Лично аз вчера, докато гледах как гугутката Плевнелиев чете плавно написанато на екрана пред него, се сетих за онова стихотворение на Ботев "...кажи ми кажи бедни народе, кой те в таз робска люлка люлее...".

 И си казах, че отдавна вече е време за революция, за разплата, за Възраждане и за Освобождение!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.