КОГО СТРАХУВА МАРИЕЛА НОРДЕЛ

КОГО СТРАХУВА МАРИЕЛА НОРДЕЛ
07-10-2015г.
204
Гост-автор

Мариела Нордел има скромна страница във Фейсбук с 5000 приятели и още толкова „следващи я“.

От няколко месеца тя е домакиня в Холандия и в свободното си време публикува в личния си профил собствени разсъждения и линкове към статии. Особено активна е по въпросите, засягащи военното чуждо присъствие в България и така наречената „бежанска вълна“.

Мариела Нордел не е нито държавен служител, нито принадлежи към Партия, организация, никой не е й плаща за гражданската й позиция. Следователно никой не може да й държи сметка, нито зависи от някого.

Мариела Нордел също не е някой скинар, „атакист“, екстремен националист. Не си е обръснала главата, нито носи черни дрехи и кубинки. Работи като ПР и Маркетинг специалист и е на ясно с границите - кое бива, кое не бива да се прекрачва.

За какво пише Мариела Нордел?

Факти, които „официалната преса“ по една или друга причина, не публикува, като, че в третата й родина – Швеция, изнасилванията за една година са се увеличили с над 50% и 98% са от „бежанци“. Но шведската преса мълчи!

Шведските институции лежерно заявяват, че това е така, защото „времето това лято е било толкова хубаво“….

И изнасилените жени били „расистки предубедени“, за да посочват, че изнасилвачите били мургави мъже, говорещи арабски…

Въпросът е защо тези, които сме избрали да ни защитават, да служат на обществото, си затварят очите пред фактите, но искат да затворят и нашите?

Какви интереси обслужва ширещата се напоследък политическа шизофрения из Европа?

Мариела Нордел публикува на стената на своя профил във Фейсбук следната карикатура (по-горе) и веднага е санкционирана от администраторите на мрежата за „нарушаване на обществените норми и насаждане на расизъм, омраза и насилие“. Наказана бе с три дни да не публикува, както и с последно предупреждение за закриване на акаунта й.

Малко факти, без никакъв коментар:

Швеция е на второ място в света по брой на изнасилванията.

Сериозната престъпност се увеличава до степен, която би трябвало да държи правителството и парламента без сън. Тя е извън всякакъв контрол.

Швеция е изнасилена и насилствено разкъсвана държава, разположена в горната част на международните съпоставки и проучвания.

Според скорошния доклад на агенцията UNDC на ООН (Служба на ООН по наркотиците и престъпността), Швеция е на второ място в статистиката с 53,2 съобщени изнасилвания на всеки 100 000 жители.

Само Лесото, една малка държава в Южна Африка, е с по-голям брой отчетени изнасилвания от тези в Швеция. 

Въпреки високите шведски данни, недекларираните случаи са много повече.

„Проблемът е, че почти няма толкова тежка престъпност, с такъв дял на нерегистрираните случаи, както изнасилванията.

В Швеция около 80-90 процента от тях никога не стават известни на обществото. Неточността в доклада се дължи отчасти и на факта, че изнасилването е престъпление, което е заобиколено от срам“, според професор Никлас Лангсторм от Каролинския институт, проучващ сексуалните престъпления.

Представата на много мъже мюсюлмани е, че няма нищо лошо в изнасилването на шведски момичета и жени. В тяхната култура мъжът има пълното право да се разпорежда с жената, както той намери за добре. Някои млади мъже, интервюирани от ежедневника DN в отговор на груповото изнасилване в Рисне, в предградието Сундбюбери на Стокхолм, го казаха по този начин:

Не е толкова грешно да изнасилиш шведско момиче, колкото да изнасилиш арабско момиче“, казва Хамид. „Шведското момиче получава помощ след това, а и тя вероятно вече е била „прецакана“(бел. ред. „имала сексуални контакти). Но арабското момиче ще получи проблеми със семейство си. За нея това е голям срам. Важно е тя запази девствеността си, докато се омъжи.“

„Твърде лесно е да стане курва… момичето, искам да кажа – казва Хамид и смутено се усмихва, заради избора си на думи. – Много имигрантски момчета излизат с шведски момичета, докато са тийнейджъри. Но когато трябва да се оженят, те взимат подходяща жена от тяхната култура, която не е била с нито един мъж. Така ще направя и аз. Не уважавам шведските момичета. Може да се каже, че те ще бъдат чукани, докато бъдат разбити.“ (DN 11 февруари 2000).

Изнасилването е престъпление от омраза.

Единичните изнасилвания, както и груповите, са престъпления от омраза, извършени от мъже. Те са демонстрация на мъжката власт и на същата тази омраза. Когато имигрантите изнасилват, то в повечето случаи това е престъпление от расизъм и омраза, насочени специално към шведски момичета и жени.

Изнасилванията разкриват дълбоки аспекти в имигрантската мъжка психика. Мюсюлмански мъже, с остаряло виждане за жените и сексуалността, живеещи в западни общества, страдат от културен шок, който очевидно може да предизвика тотално късо съединение в мозъка им. Скандинавските жени са независими и имат същата стойност като мъжете. Ние се обличаме и правим това, което ни харесва. Силата, статусът и превъзходството, на което повечето имигранти се радват в родните си страни, не могат да се приложат тук. Това предизвиква някои мюсюлмански мъже да изнасилват, като израз на тяхната безпомощност и агресия. Жените в новата родина не са под техен контрол.

Ето защо, ние сме считани за „курви“, което, според светогледа на тези мъжете, легитимира злоупотребата с нас.

АВТОР: Мариела НОРДЕЛ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.