НЕ Е ВАЖНО

НЕ Е ВАЖНО
07-10-2015г.
26
Мартин Карбовски

Депутатът Бат Сали за човека от листата си, който бие журналисти:...миналото му не е важно, той сега е рентабилен за махалата...”.

А човекът има няколко присъди и му висят дела.

Левият кандидат за кмет на София Михаил Мирчев, като го питат колко струва виното, което е пил, той отговаря, че това са глупости, и че никой не знае какво е правил там и не е важно с кого е бил. Да де, ама нали той е написал собственоръчно, че е пил вино там.

А там чашата вино може да е десет лева или една пенсия бутилката.

Не е важно дали с общински коли разнасят плакати на ГЕРБ по магазини и кебапчийници, нямало значение.

Ами те, както си правят кампанията, така и ще управляват. Те достигнаха върховна степен на това наше овчедушие - че да ни казват кое е важно.

Важно е да управляват. Другото - абсолютно не е важно.

Но има някои въпроси.

Примерно - дали Мирчев си е платил сметката в скъпия ресторант?

Кой е избрал побойникът на журналисти Пиже да е вътре в листата?

Натискани ли са магазинери да слагат плакати на определена партия?

Има и други въпроси - Мирчев хомосексуалист ли е? На снимката има едно рамо - женско ли е? Ако е женско - на жена му ли е? Ако не е на жена му - жена му знае ли чие е? Колебливото селфи на Мирчев говори ли за неговия характер на лява кифла? Така ли ще управлява - пил вино, пък после самодоволно казва - никой не знае какво съм правил там.

Имате ли други въпроси, ни питат избраниците. Имаме.

Всъщност, някой избирател, поне един, знае ли колко деца имат кметове и кандидат кметове? Знаят ли се любовниците им и колко деца имат от тях?

 Не е важно, въобще не е важно това - и то в страната, в която жълтата преса е основната преса.

Във вялата кампания за предизвестени кметове явно вече приехме не да избираме, а да ни назначават управляващите. Назначават ни ги, без да ги познаваме, заедно с купения вот, заедно с липсата на избор и тихи медии.

В друга страна, ако левият кандидат кмет пие вино на стойност една пенсия по време на кампания - не медиите - хората щяха да го разкъсат. След медиите.
Ние отдавна сме забравили какво беше да питаш.

Кое е важно свикнахме да ни казват с презрение.

Важно е да са на власт. Другото си е ваш проблем.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.