Жестоко убийство с чук за 20 лв! И националните медии мълчат? Защото извършителите са роми?...

Жестоко убийство с чук за 20 лв! И националните медии мълчат? Защото извършителите са роми?...
09-10-2015г.
100
Лентата

Жестоко убийство с чук заради 20 лева се е случилов село Бутан. Но някакси тази новина не излиза вечер в новинарските емисии. Защо ли?

Това ни пита и читател на Lentata.com, който пише:

„Препращам ви линк от новина за убийството на мой съсед, която ме потресе, с молба, да бъде отразена от вас.
Причината е, че тази новина не намери отражение в нито една национална медия... може би по-брутално беше нападението над журналисти на НОВА в Самоков, което се въртеше по всички телевизии 2-3 дни? 
Аналогично с убийството на Вероника от Велико Търново, искам да попитам, това, че човекът е убит за 20 лева или, че е пенсионер и инвалид - прави ли живота му по-малко ценен от този на журналистите на Нова или на Вероника или на хилядите жертви на циганска престъпност? 
Искам да бъде отразено, за да научат повече хора за това ,защото миналата седмица жертва беше съседът, утре може да е моят баща, вдругиден ... вашият.”.

Припомняме ви отново случая в Бутан и коментара на кмета, за който вече писахме в ИА front.bg:

Георги Цветков, или само Дядо Георги е бил убит на 28.09 г. в къщата си от двама цигани - единият на 20 години, другият малко по-голям. Двамата са от съседното село Хайредин.Мотивът за убийството е грабеж. Циганите са отмъкнали 20 лв. от беззащитния старец и не е ясна причината - защо се е наложило да се стигне и до убийство.Кметът коментира, че всички в селото са потресени от зверството.”.

Още от ФРОНТ.БГ, ЧЕТЕТЕ ТУК: http://www.front.bg/bulgaria/society/samo-vyv-front-bg-djadoto-ot-butan-ubit-ot-cigani-za-20-lv

А ето и информация за убития дядо в Бутан, от местни медии (Козлодуй БГ):

Възрастен човек от село Бутан е убит с чук по особено жесток начин заради 20 лева. Толкова пари са намерили в дома му двамата задържани за зверството роми от Хайредин. Зловещата  история се е разиграла в понеделник срещу вторник през нощта, но трупът на 71-годишния Георги Ангелов Цветков е бил намерен снощи, около 19.30 часа, проснат на пода в кухничката в дома си накрая на селото. Привечер негови познати дошли да го търсят, но никой не отговорил на виковете им, а къщата била със заключена врата и тогава извикали съседа Красимир, който надникнал през прозореца и видял Георги да лежи на земята. След това той незабавно се обадил на кмета на Бутан Ивайло Иванов, който организирал влизането в къщата и позвънил на доктора в селото Анатоли Иванов и сам подал сигнал в полицията в Козлодуй.  
Лекарят и съседът разбили вратата, но трупът на Георги вече бил вкочанен, а върху лицето му имало възглавница. След като я махнали видели, че главата му е буквално смазана с чук, който бил захвърлен на леглото. Само след няколко часа полицията в Козлодуй е стигнала до извършителите. За зверското убийство са задържани Бисер Димитров, на 23 години и Красимир Йорданов, на 24 години, и двамата от Хайредин. Съседите разказаха, че различни роми са идвали непрекъснато в дома на възрастния човек и се застоявали там. На една от тях той дори давал често пари назаем. По всяка вероятност Георги е познавал и убийците си, защото ги е пуснал в дома си и дори са се черпили, но след като не им дал пари те са започнали да го измъчват и след като са го умъртвили са преровили цялата къща, но намерили и откраднали само 20 лева. След задържането им двамата младежи са направили пълни признания. Работата по случая продължава.”.

Защо този случай остава неотразен?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.