Фронт в защита на Ботев и Вазов, и Шекспир

Фронт в защита на Ботев и Вазов, и Шекспир
15-10-2015г.
59
Мартин Карбовски

Само дни след като идиократичният безродник Росен Плевнелиев проговори за преосмисляне на историята и нов прочит в духа на новите реалности (пфу!), някой отново изтупа от прахта плановете тия тримата светци на образованието и културата - Ботев, Вазов и Шекспир да бъдат редуцирани (пфу!) в учебните програми, да оставим по едно тяхно стихотворение, да махнем "Хамлет" и съвременните български автори като Хайтов.
Тези две събития са свързани.

(Новината в front.bg: http://front.bg/bulgaria/society/rejat-li-botev-i-vazov-ot-uchebnicite-po-literatura)

Мерзавието на политическата класа перфидно ни представя това като реформа. Като нов прочит. Като облекчение.

Лишени от корен, с очукани от "новите ценности" мозъци тия Кириякстефчовци в Президентството, в МОН, в неправителствените организации забравят по най-предателския начин две неща.

Че няма какво да сложат на мястото на Ботев, Вазов и Шекспир.

Че ще оголят българската нерва и жила, махайки настръхналата кожа на нашата идентичност.

Че днес децата нямат нужда ДА НЕ ЧЕТАТ, а да четат повече.

Не може да има нов прочит на историята.

Тя е една и е в кръвта, преданията, писанията и легендите.

От нов прочит полза имат Давутоглу и Ердоган, които искат да ни внушат новия си османски проект, който все повече ни се пробутва от Европа и Америка.

Искат да забравим кои сме.

Това е горене на книги. Това е позор наш и ще е тяхна победа.

Какво е човек без Ботев и Хамлет?

Нито българин ще е, нито световен човек. Това искат Настрадин ходжите във властта, еврочалмите на релативизма и либералния диктат. Искат да сме цигани, на които Ботев им е враг, а Хамлет - ненужник?!?

Идеята идва от най-гнусавия и нечитав в безчестието си управник на тая страна Росен Плевнелиев, който по стечение на политически сделки стана проводник и щит на най-небългарските старания и е вече отявлен и ясен в родоотстъпничеството си.

Този човек е страхливец и няма намерение да живее с и при българите, той ще бъде възнаграден за предателството си като американски службогонец и вече е заслужил ужасното презрение на цяла една нация и на една тъмна епоха.

В неговите и другите подобни "държавнически" действия прозира най-грозният наш проблем, преброен през всички епохи, а именно угодничеството на силните и господарите, васалието на нашия елит и отказът му да служи на нацията. Категорично трябва да се каже, че вече имаме спешна нужда от прочистване на върховния и средния ешелон на българската политическа класа, която ни предава, заблуждава и омътнява взора ни за бъдещето.

Застанете срещу поредното безчестие, требва ни фронт в защита на Ботев, Вазов, Хайтов и Вапцаров, фронт в защита на Хамлет, в защита на българската и европейската трагедия, която явно в слабостта си сме обречени да повтаряме.

Ваш дълг е, твой и мой дълг е - като ни лъжат да не им вярваме и да ги премахнем, а не да търпим.

Заемете се със същината, оцеляването няма да ви убегне, протестирайте повсеместно тая ненужна инициатива по скопяване на българската и световна литература пред очите на децата ни.
Това няма да мине.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.