Листи, пълни с престъпници...

Листи, пълни с престъпници...
29-10-2015г.
23
Ева Истаткова

Има известен проблем във факта, че за кметове и властимащи се кандидатират хора с тъмно минало, не мислите ли?

Че партиите си редят листите с хора с криминални профили. Без преувеличение.

Вземете, случаят Пиже.

Добре, че някак медиите се разшумяха за въпросния Трайчо Василев, та ЦИК да разреши да го задържат и обвинят, та на Пиже да му бъде свален имунитетът като кандидат за общински съветник, в Самоков.

Истината е, че това е въпрос на случайност. Някой неподходящ да бъде спрян от властта. Защото Пиже-тата са плъзнали из цялата страна.

Просто този път, не му издържаха нервите и реши да бие журналисти. Журналистите имат камери и хоп – ето ти скандал. Но, ако биеше някой без камера, нямаше да знаем, нали се сещате...

Така, както, ако не бяха  хората с камерите нямаше да знаем за организирането на частно енерго в ромската махала, например.

Ей с такива работи се занимават хората от партийните листи. Които се редят да ни управляват.

Най-смущаващото е, че извън столицата, из цялата страна са се разпрострели едни МЕСТНИ ЧУДОВИЩА. Колят и бесят, уреждат своите, притискат чуждите, правят си, каквото си искат, бай Ганьо би им завидял на далаверите.

Друг пример ще ви дам.

Какво е на път да се случи в Павел Баня.

Там на балотаж отива човекът на ДПС – Иса Бесоолу.

Нека си припомним какво знаем за него, съвсем официално, от медиите през последните години.

Данъчни афери, подкуп, незаконна сеч на дървесина, нагласени обществени поръчки и политически протекции от високо ниво. С това хората от старозагорска област свързват Иса Бесоолу от село Александрово. Той е осъден за склоняване на длъжностно лице към подкуп.” (168 часа, 2012-та).

Всички местни говорят как същият кандидат за кмет – Бесоолу, владее дърводобива, транспорта, търговията с горива, строителството в града. Абе, кажи речи - всичко.

Та значи, този Бесоолу е осъждан за склоняване на длъжностно лице към кражба на общински пари. Ставало дума за подкуп на вещо лице, което трябвало да занижи цена на „апетитен имот” в Павел Баня, който фирма на Бесоолу трябвало да  закупи.

Изобщо...човекът на ДПС с присъди и скъпи коли, засичан и със „скъпи гости” като Доган и Местан, си цъфти най-радушно на изборите и се кани да кметства в Павел Баня.

Повтарям – ОСЪДЕН. От Върховния касационен съд. Условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. И човекът на всичкото отгоре, продължил да си работи като общинар. Няма проблеми. Осъден-осъден, к’во му пречи да взима важни решения за живота на хората?

Е така си живеем по тия земи.

Правим се, че избираме. И, че живем според някакъв морал.

Ама на практика, тия дето най-образцови трябва да са, са като извадени от криминален роман.

И явно обществената съпротива е толкова нищожна, че същите тези най-нахално си застават на ръковдни позиции. Седят на масата на властта.

Докато ние им прислужваме отстрани. И така ще е.

Освен, ако не решим да спрем с тоя абсурд. И не изберем друг живот. Живот, в който кмет на българския град Павел Баня с жесток туристически потенциал няма да е човек, осъждан за рушвет.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.