Стефан Данаилов: "Самотата те притиска и ти я търсиш като някакъв наркотик".

Стефан Данаилов:
10-11-2015г.
28
Лентата

Големият Стефан Данаилов:

"Самотата е като един октопод. Тя те притиска и ти я търсиш като някакъв наркотик. Преборването с това е много сложно. Имам периоди, в които се възкресявам, а в другия момент пуска пипалата и ме затваря тук на това диванче". .

"Имам проблем с четенето, много трудно чета. Вестници попреглеждам, много често не мога да разчета какво пише. Намирам думата, а тя се оказва, че е съвсем друга. Просто не съм я прочел като хората. Не мога да хвана и шрифтовете на титрите. Много добре изглеждаш, ми казват. Абе, аз си знам колко съм добре. Непрекъснато нещо ме мачка. Възможно е и някаква депресия да е. Не мога да го определя. Не е да тръгна по психолози и психиатри. Така си го определям понякога - дали ще остана сам с октопода. Тамън те пусне и шат - нещо те удари", казва още Ламбо пред Драгомир Симеонов. И добавя, че се опитвал да предпази сегашните си студенти от ударите на живота, както и да им внуши, че трябва да използват всяка възможност за изява, дори да става дума за халтури.

"Освен проблема с очите и двигателната ми система нещо не е у ред. Преди моята педагогика беше да показвам - ставам на сцената и показвам. Някак си по-лесно беше. Сега седя долу и повече говоря. И докато ме разберат, става майката си джаса. Преди разказвах повече случки от моя живот - в театъра, киното. Защото имаше по-малко възрастово разстояние. Сега все едно говоря за друга епоха. Между първия ми випуск и сегашния няма нищо общо", казва още Мастера за студентите си, които сега са четвърта година в театралната и филмова академия. Ламбо твърди още, че от всички Божии заповеди, е престъпвал само една. "Мен си ме е страх. Макар че аз съм си изживял живота. Както разбираш - много пълноценно. Консумирал съм го. От една страна - те, моите приятели, всички си отидоха. И си казвам - каквото е писано, това е. От друга страна, не ми се ще все още. Имам още какво да свърша. Викам си: Ламбо, стегни се бе, братче, абе стани и ходи. Ходи бе, идиот, ходи, ще пукнеш бе", разкрива драмите си Данаилов.

Източник: standartnews.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.