"БХК лобира за турцизация, ислямизация и циганизация на България".

12-11-2015г.
95
Адриана Аврамова

Каква е ролята на БХК в България? Антибългарски ли е е този комитет? Трябва ли да бъде забранен и кой го спонсорира? Тези въпроси зададохме на Елена Ваташка - една от върлите противнички на Български Хелзински Комитет и председател на Сдружението на футболните привърженици.

Искате забрана на дейността на БХК. Защо?

Струва ми се, че забраната е най-справедливото решение на проблема с БХК, защото тяхната антибългарска дейност не се изчерпва с тяхната обидна класация, в която поставиха убиец на българин. Убиец, който не просто не заслужава да попада в каквато и да е класация за „Човек на годината“, но и представлява едно арогантно насилие, с което един чужденец дойде в България, посегна на живота на един българин и  не изрази съжаление за убийството, което е извършил.

Това е само един случай, трябва да погледнем по-общо.

Ако, който и да е българин се загледа в публикациите на сайта на БХК или се задълбочи в текстовете на техните годишни доклади за правата на човека в България,  всеки ще види, че това е организация, която защитава всичко от днешната политика, което руши българския морал, обществото и държавността.Като започнем от това, че се защитават изключително тежки престъпления и се стигне до това, че се подкрепят разпространители на радикален ислям, разпространители на тезата за македонска нация и език. Защитават навлизането на хомосексуална пропаганда в българското образование и училище. Защитават се модели на съществуване на семейство, които нямат нищо общо с българските традиции. Не могат да се изброят всички вреди, които те извършват вече 23 години.

Тоест - БХК за вас е един антибългарски комитет?

Категорично. Неслучайно в социалните мрежи хората го кръстиха така. Трябва да кажем, че не бива да бъдем наивни и да смятаме, че това просто е една от хилядите неправителствани организации, която се състои от някакви юристи и общественици с по-нетрадиционни представи за живота. Нищо подобно, това е недопустима наивност и отказ да се разчопли целият случай.

Всеки може да разгледа спонсорите на организацията и бегло да си представи многомилионния й бюджет, разбира, че това не е НПО, това е над-правителствена организация.Тя е организация, която е по-влиятелна от всяко едно българско министерство или друга държавна институция.

Защо?

Защото тя провежда по един подмолен начин стратегическата политика на САЩ за развитието на България и Балканите. В този смисъл БХК е една структура на американското разузнаване, на техните служби за сигурност и подобни могъщи сили. Тя е организация, която осъществява външната политика на една чужда държава, рушейки нравите и традициите на българското общество.

Според вас откъде се финансира БХК, сама казахте, че става въпрос за много пари?

Всичко, което БХК описва в своите доклади, след това става основата в позицията на държавния департамент за състоянието на човешките права в България. Нали не си представяте, че държавният департамент ще ползва данните и анализите на една обикновена българска организация, за да оформи своята официална държавна позиция по въпроси, касаещи България.

Второ - самите спонсори, например Американска държавна агенция за подпомагане на НПО по света. Това съвсем директно говори за средства, касаещи една глобална политика на САЩ в региона. А и такива организации като комисариата за бежанците на ООН, разни структури на ЕС, това също показва, че това не е НПО, това е над-правителствена организация за осъществява на вредителска политика срещу България.

Например, начинът по който БХК, благодарение на вашето разследване се оказа, че има достъп до всички нелегални мигранти, чужденци в България, получи присъди… това не е обикновена организация. В лагера в Харманли БХК имат свой офис, където не се допуска никой, извън служителите в лагера. Нито една друга организация не е допусната до тях. Как така ще е разрешено на една организация да разпитва хора, които са задържани за нелегално преминаване на българската граница?

И тук идва въпросът – защо от всички НПО-та, точно БХК успява да е на всички ключови места? Защо те имат такива привилегии?

Те имат повече привилегии от всеки друг. Това е организация, осъществяваща американската политика.

А каква е американската политика спрямо България?

Това, за което лобира БХК вече 23 години е турцизация, ислямизация и циганизация на България. Това е една глобална политика на САЩ за превръщане на българското общество в едно аморфно общество…

Получава ли се според вас?

Разбира се, че се получава. Вижте как се разрасна циганската махала в Пазарджик. Такава огромна циганска махала, която не просто е ислямизирана, тя е радикално ислямизирана. Такива общности има и на места в Родопите, Пловдив, Асеновград …

Какви са резултатите от дейността на БХК?

Разбира се, че има резултати от дейността на БХК. Българските граждани не знам дали си дават сметка, че БХК е изключителен отговорен и виновен за бездействието на българските институции спрямо циганската престъпност. Колко случаи има на изнасилени възрастни жени по селата, грабежи, убийства … защо следствието, прокуратурата, съдът като че ли пипат с възможно най-меки ръкавици подобни изключително тежки престъпления. Защо тези извършители не се откриват? Защо ги защитават най-скъпите адвокати в България? Защо присъдите са много леки? Това не са случайни неща. Интересно защо, когато извършителите са от цигански произход, има един особен чадър, който е разтворен … е БХК е част от този чадър.

Има ли БХК политически гръб?

Категорично зад тях има политическа подкрепа. Всяка партия, която е на власт или коалиция от партии са силно зависими от внушенията на американската външна политика, без значение дали това е лява или дясна партия. Всеки, който управлява в България е повлиян от американската външна политика. Тоест, тази организация е силно защитена и подкрепена, от който и да е управляващ България.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.