Европейски аборт

Европейски аборт
21-11-2015г.
28
Лидия Делирадева

Старата госпожа абдикира от разума.

Вехтата й капела се прокъсва все повече от набезите на милиони молци и през дупките прозира управленческата й немощ.

Толерантността й е фалшива. И, оправдавайки се със старческата си деменция, госпожа Европа реши да се свие и освободи от проблема с бежанците, като отхвърли ненужните доведени деца от изтока.

Държавите от Източна Европа ще бъдат изключени от Шенген, ведно с Гърция, Испания и Италия. Това е радикалният план на старата госпожа, с който тя възнамерява да спасява Европейския съюз и свободното преминаване през граници.

Това съобщава британското издание "Дейли мейл".

Позовавайки се на свои източници от ЕС, изданието ни информира, че новият план предвижда в Шенген да останат неговите оригинални страни - Германия, Франция, Холандия, Белгия и Люксембург, а също Чехия, Австрия, Словения и Португалия.

Неоригиналните да му мислят.

Предвижда се стриктен паспортен контрол по външните граници на новата Зона, като имената на влизащите в нея ще бъдат проверявани в базата данни на службите, борещи се с тероризма. Според „Дейли мейл” това ще доведе до огромни опашки от чакащи да влязат в новия Шенген.

Нещо повече, предвижда се да бъдат създадени и бежански лагери по новите граници на Зоната.

Зоната. Напомня ли ви нещо? Сталкер, Тарковски? Падналият метеорит, който предизвиква странни явления и изчезване на хора в Зоната, е причина това място да бъде оградено и охранявано. Но всеки иска да стигне до Стаята и търси сталкер, който да го преведе. И желанията му да се сбъднат.

Според мен, деменцията на старата дама ще доведе до огромни тълпи бежанци, неможещи да преминат към Западна Европа и заклещени в източните страни, в това число и в България.

Ние не сме в Шенген. Но дори да бяхме, щяхме да сме сред отхвърлените.

Защо тогава се натискаме и за чий ни е тази мащеха? Едва ли някоя от „оригиналните” държави се интересува от проблемите на останалите.

Европа не е това, което беше. И никога повече няма да бъде.

Европейската идея абортира. Между краката й изпадна отрочето, което толкова дълго носи в утробата си – обединението и солидарността.

Ако това решение бъде прието, ще се задръстим от бежанци. И на Европа няма да й пука за нас. Както е било и досега, разбира се.

Но най-главният въпрос е дали на нас все още ни пука за себе си. И дали ще послушаме разума или ще приветстваме безумието на дъртата...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.