МОТИВИТЕ ЗА ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ

МОТИВИТЕ ЗА ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ
25-11-2015г.
69
акад. Петър Иванов

Хистероидната и настойчива терористична свръхактивност на привържениците на исляма ще промени света чрез невиждана досега война без военни фронтове, но провеждана на цялата територия на Европа, даже и в целия свят.

Вероятно европейските ценности най-после ще бъдат променени в съответствие с християнските, Европа е християнска все пак, с възгледите си за обществото и човека, и според нормите за възмездие в Талиона на Моисей („Око за око, зъб за зъб” - Лев. 24:20), Франция вече го прави със самолетите си, нещо което досега биваше заменяно с нищо необяснима толерантност спрямо извращения и престъпления във всички сфери – от заклеймения в Светата библия хомосексуализъм до глуповатия тезаурус от либерални закони на Стария континент, допускащи, и даже на практика стимулиращи, всеки да прави безнаказано, каквото си иска навсякъде из Европа, тъй като, представете си, имал „права”.

Затова, заради тези криво разбрани права, стигнахме дотук: ние европейците вече да се плашим и от сянката си в собствените си домове, убийци-имигранти да ни избиват насред Париж, да сме обект на насилие от страна на хора, които мразят християните, но нагло ползват постиженията на нашата християнска цивилизация, хора, на които плащаме издръжката да живеят с десетина пъти по-висок стандарт на живота, отколкото са живели в собствените си мизерни и нищо непроизвеждащи страни из Азия и Африка.

Прави впечатление, че мерките, които се вземат срещу ислямския тероризъм, са винаги post factum, чак когато се случи съответната поредна беда (атентат, масово клане и др.) и загинат десетки и стотици невинни хора – жени, деца, старци.

Чакаме Джихадиста Джон да отреже нечия поредна християнска глава, за да решим, че той трябва да бъде ликвидиран с дрон.

Значи, всички наши действия по повод масовите кървави убийства в Париж (засега там, но Рим, Лондон и Вашингтон си чакат реда) стигат до търсенето под дърво и камък на тези, които са били... близки на самоубилите се терористи, вместо да се насочим към причините, които са в основата на невижданото противопоставяне на расови и религиозни общности.

Може би тези причини не са само в идеологията на исляма, а се коренят и в икономическата система на света, доминирана от извратени геополитически стратегии и от неистови ламтежи за печалба на определени монополи?

Питам се, защо ислямските главорези не се насочват към богатата и просперираща Япония, която има най-щедра социална система. Отговорът е: просто защото там не съществуват тъпите либерални (и педерастки) закони на дегенерирала Европа, начело с леля Меркел скиорката и комичния французин с фамилия Оланд (холандец), според които трябва да приемеш в дома си тези, които искат да те убият, трябва да ги храниш и обгрижваш, да ги милваш по къдравите им чернокоси глави, да им даваш по 2-3 000 евро за харчилък и т.н.

В Япония един мюсюлманин никога не може да получи японско гражданство, чужди граждани-мюсюлмани даже нямат право на престой на територията на страната. Опитите за разпространение на исляма са углавно престъпление, наказва се строго с много години затвор.

В Япония не се говори арабски език. Коранът в Япония е забранена книга. Внасянето й на територията на страната е престъпление. У нас в България вече има около 1300 джамии при мюсюлманско население от 700-800 000 души.

За сравнение, във Франция при 6 милиона мюсюлмани има само 1 600 джамии, пет-шест пъти по-малко в относителен брой, сега там, след дъжд качулка, ще ги затварят и забраняват. А ние ще строим още, така иска ДПС-то. Всеки може да съобрази какво означава това. Знаем какво става в Пазарджик, например. Преди време БТА съобщи за многобройни курсове у нас за изучаване на Корана. Колко са те в момента не е ясно, не може да ти каже техния брой даже и министърът Танев.

Не знам дали въобще някой в Правителството ни знае какво все пак става в джамиите и в медресетата, какво пише в Корана, как и защо тази свещена книга мотивира терористите-самоубийци в името на Аллах да извършват масови убийства на християни. Коранът, изучаван в тези курсове, е Свещената книга на исляма, счита се, че е послание на Аллах, предадено чрез неговия пророк Мохамед под формата на знамения (сури). Състои се от от 114 сури. Съдържа основите на тази религия, но още и практически наставления и предписания за праведен живот (шариат). Характерни за исляма са неистовата себеотдаваща се вяра и особеното отношение към тези, които изповядват друга религия, към така наречените неверници, към които спадат всички европейци, включително и ние, християните-българи, вярващи в Светата Троица и в Иисус Христос, нашия мил Бог.

В петата сура на Корана се заповядва: „О, вярващи, не взимайте юдеите и християните за ближни!” (5:51). В друга сура се казва: „Не вземайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието” (9:23). Нещо повече, още във втората сура по отношение на неверниците се настоява: „И се сражавайте с тях, докато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах” (2:193). Заповядва се: „Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах… и не изповядват правата вяра – докато не дадат налога (джизя) безусловно и с покорство” (9:29). Дарените с Писанието са християните. Между впрочем, по време на турското робство налога джизя (или джизие) са плащали безусловно и с покорство всички българи-християни на възраст от 15 до 75 години. Данъкът се е събирал като откуп на друга вяра. Размерът му през ХVІІ век е бил около 20 пари, или половин златен алтън (турска жълтица) на човек годишно, плащането можело да стане и с работа (ангария). После този размер нарастнал няколко пъти. Значи, ако примем че българското християнско население в Мизия, Тракия и Македония тогава е било 3,5 милиона, можем да пресметнем приблизително, че турците годишно са вземали от българите джизие около 25 тона чисто злато в пари или в труд. Не говорим за другите данъци, за еничерсвото и т.н.

В 47-та сура четем категоричното послание: „Когато не повярват – гибел за тях!” (47:8). За неверниците са предвидени мъчения и наказания: „За неверниците има болезнено мъчение.” (58:4), „За неверниците има унизително мъчение.” (58:5). Самите наказания за неверниците са особено жестоки: „Да се отсекат ръцете и нозете им кръстом!” (5:33), т.е. ляв крак и дясна ръка и обратно. „Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници! (8:12) „За неверниците е мъчението на огъня.” (8:14) и др. А в сурата „Нух” даже „има молитва към Аллах: „Господи мой, не оставяй на земята нито един неверник!” (71:26).

Според Тематичния индекс в изданието на Корана на български език от фондация „Тайба” (1999 год.), в него има 29 указания за суровост към неверниците (вкл. християните), 46 насмешки към тях, 15 заплахи към тях и т.н. Всеки може да ги види в този тематичен индекс.

Никой в сегашна Европа не вижда и демографския проблем, който носят със себе си радушно посрещаните от либералните европейски правителства имигранти. Всеки мюсюлманин има право според Корана да има 4 жени. Всяка имигрантка-мюсюлманка ражда обикновено 7-8 деца. Значи всеки емигрант-мюсюлманин може да е баща на десетки деца. Ражданията, като при циганките у нас, започват още в тийнейджърска възраст.

Може също така да се изчисли коефициентът на естествения прираст на арабите и африканците. Не всеки 10 години тези хора, които не могат, а и не искат да се интегрират, се увеличават повече от два пъти. Само след няколко десетилетия те безспорно ще бъдат мнозинство във Франция, Белгия, Германия и др., може би след около 100-120 години просто няма да има европейска страна без демографска доминация на мюсюлмани.

Тоест, посланието от Корана светът (Европа) да стане Дом на исляма (Дар ул-Ислам) ще се сбъдне точно така, както понастоящем се сбъдва едно друго наставление: Европа, че и светът, да стане Дом на войната (Дар ул-Харб).

Питам се, ако всичко това се прокламира, възприема и се внася в мотивацията за жизнено поведение, дали няма да настъпи религиозен Армагедон? Или той вече е настъпил? Дали тези курсове по Ислям със стотици курсисти у нас не са опасни за националната не сигурност? Дали Коранът всъщност не произвежда и не мотивира терористи?

Питам се още, дали Европа, и България в частност, в сегашния европейски контекст след събитията в Париж, не трябва да ползва опита на Япония (и Ангола, която също забрани през 2013 г. исляма) и да си гарантира все пак един спокоен и свободен цивилизован живот, който всички разбираме, че в момента ни е отнет май задълго.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.