THIS IS THE GATE OF EUROPE

THIS IS THE GATE OF EUROPE
16-12-2015г.
59
Мартин Карбовски

Снимката е направена от моя екип днес сутринта до село Присадец.

Това е старата врата в кльона на комунистическа България, която днес зее отворена за всеки.

Новата ограда е на километри на запад и е безсмислена. За втори път наш екип прави снимки цял ден, без да забележи гранична полиция.

Ако бяхме арестувани заради влизането си в Турция, това щеше да е добра новина за държавата. Но ние се връщаме без проблеми.

Колеги от всички медии - публикувайте снимката ни. Или идете до мястото сами. За да се уверите как изглежда вратата на Европа днес.

Село Присадец, Тополовградска община, последното село преди граничната бразда с Турция. Часът е 10:36, на граничната бразда няма никого, освен  отворената стара врата и бодлива тел.

Село Филипово (между селата Радовец и Присадец). На 3 км от мястото, където река Тунжда става гранична река с Турция. Часът е 10:40.  Между селата Филипово и Присадец, екипът ни е спрян за проверка.

Село Маточина на 40 км от центъра на Свиленград. На снимката се вижда вишка, не българска, турската.

Разбитата гранична ограда при село Маточина...

Новата ограда тръгва от Свиленград, продължава около 30 км, но не е довършена, все още дори не стига до село Маточина. Изграждането на оградата е тройно по-скъпо от предходния участък (изграден по време на кабинета "Орешарски" с дължина около 30 км) и излиза над 24 милиона без ДДС. 

Ограда, която струва милиони, а е врата в полето.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.