Абордажът на Ердоган.

Абордажът на Ердоган.
24-12-2015г.
30
Ангел Джамбазки

Нападнати сме. Категорично и ясно.

Ердоган започна последната фаза от опита за абордаж и превземане на ДПС. Буквално в последните часове, под носа ни. Пред Рождество Христово.

Нео-османистката политика на турския държавен връх за проникване и влияние в България достигна до фазата на открита инвазия.

Турският посланик в София, Сюлейман Гьокче разпространи снимка, на която подарява нещо си на Лютви Местан. В деня, в който стана ясно, че Ахмед Доган сваля доверието си от последния заради откритата му турска политика, това е открита политическа демонстрация.

Демонстрация на това, кого предпочита турската държавна власт да оглавява и ръководи едната турска партия в България.  

На практика под председателството на Местан ДПС се превърна в турска партия. Оръжие и инструмент на турските интереси и политика.

Местан чете в българското Народно събрание турски речи, писани в турското посолство или директно в Анкара, провежда безусловно турската държавна политика.

Вървят слухове, че и посланикът и турският консул в Пловдив привикват активисти на ДПС, за да ги увещават да вземат страната на Местан, тоест на Турция.

Паднаха всички маски и всички глупотевини за т.нар. „евроатлантическа“ ориентация на ДПС. Видно е, че под ръководството на Местан, ДПС се превърна в отровено и ясно турска партия. 

Инструментите, петата колона на Турция в България са поне 3.

Т.нар. НПСД, част от Реформаторския блок, която се ръководи от офицери на турското разузнаване.

Главното мюфтийство, превзето на абордаж от турския Дианет.

Дианета е турското управление на духовните им дела. Във всяко едно от 11-те районни мюфтийства има по един представител на Дианета с дипломатически паспорт. Главното мюфтийство, българска държавна институция беше буквално превзето, като начело бе поставен откровен и открит служител на Дианета с незаконни „конгреси“ и окупации.

Давате ли си наистина сметка, какво означава това?

Означава, че турската държава директно и брутално се меси във вътрешните работи на България и в духовните дела на българите-мюсюлмани. На българите-мюсюлмани, българи по род, кръв, произход и български граждани.

Поведението на посланик Гьокче и на консула в Пловдив е открита и недопустима намеса във вътрешните работи и политическия живот на България. Тази намеса не е от вчера. Смятам, че той трябва да бъде отзован. 

Я си представете българският посланик в Анкара да приема и реди вътрешните работи на кюрдските политически партии.

Настоявам българското външно министерство да не допуска визитата на турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Очаква се Чавушоглу да пристигне у нас за „честванията“ на годишнини от т.нар. „Възродителния процес“ на 26-и и 27-и декември.

Припомням, че жертвите на тези събития са 7 човека, а Турция продължава да внушава, че в България бил извършен „геноцид“.

Толкова са и жертвите на органите за сигурност, да не говорим за убитите майки с деца от варварския терористичен акт във влака на гара Буново.

Питам кога Турция ще признае геноцида над българското население в Тракия, извършен от редовна турска армия през 1913 година, известен като „разорението на тракийските българи“, по време, на който над 150 000 българи са прогонени от Източна Тракия, а десетки хиляди са изклани.

Питам кога Турция ще изплати милионите долари, дължими компенсации на наследниците на тези българи, които самата тя е признала ясно по силата на Ангорския договор.

Намирам това нежелано посещение за открита провокация по време на Рождественските празници, в момент, когато Турция открито нарушава неприкосновеността на териториалните граници на суверенни държави, като Ирак и Сирия и открито се меси във вътрешните работи на Гърция и България. 

Край т.нар. „Тюркян чешма“ и в Момчилград се очакват хиляди, а пред тях вероятно ще говорят Лютви Местан и Чавушоглу. Това е игра с огъня, която може за часове да донесе непоправими последици.

Още по-абсурдното е, че българското МВнР не е съгласувало такова посещение на Чавушоглу, което значи, че то е всъщност частно. Подобни "частни" посещения на турски представители у нас станаха „нормална“ практика. Това не е нормално и ясно показва, че Турция има видим интерес от разпространение на своята ислямистка и нео-османистка идеология у нас и от дестабилизиране на България.

Сега към това се добави и откровена намеса на турски дипломатически лица във вътрешните ни работи  – генералните консули в Бургас и Пловдив, както и в София, са се опитвали да привличат дейци на ДПС, а в същото време Турция осигури протекция на Лютви Местан.

Затова искам турският посланик у нас Сюлейман Гьокче да бъде обявен за нежелан в страната.  

Абсурдна и необяснима ми е про-турската позиция на т.нар. „десни“. В един глас и строен хор се хвърлиха да бранят турските интереси и Местан. Видимо и ясно е, че Местан работи за Турция. Бива, бива русофобия, ама защо е нужно и да са туркофили , ибрикчии и потурнаци. Явно нямат род от Одринско. Никой никого не кара да е русофил, ама това и не значи, че трябва да са туркофили. 

Какъв е сценарият оттук нататък?

Вероятно турските власти ще се опитат да отцепят открито турските народни представители и активисти от ДПС и направят нова, този път вероятно откровено и радикално турска партия. Тези опити не са от вчера.

През 20-те и 30-те години на миналия век Турция се опитва да направи същото чрез основаването на т.нар. „Турска национална партия“, спортните дружества „Туран“, т.нар „Алтън орду“(Златната орда) и прочее. Тези опити за турска инвазия и и инфилтриране в българския обществен и политически живот определено не са от вчера.

Подозирам, че крайната им цел, в дългосрочен план ще е искането за автономия на определени български региони. Може би не днес, не утре, но в средносрочен план. Това ми подсказва прочитът на размислите и анализите в библията на нео-османизма - „Стратегическата дълбочина“ на Ахмед  Давутоглу.  

Та така. Отечеството е в опасност. Сериозна.  

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.