БЪЛГАРИТЕ - хората, които искат някой друг да отиде на техния протест

БЪЛГАРИТЕ - хората, които искат някой друг да отиде на техния протест
29-01-2016г.
22
Мартин Карбовски

Ето какви прекрасни хора ми пишат.

По надолу ще публикувам без авторство само няколко от стотиците призиви за бунт, които хората изискват от мен, не от себе си.

Не знам защо е така.

Целта ми е да публикувам и изследвам, не да се подигравам.

Целта ми е да разбера защо хабим идеята за протеста и дали у нас за мой ужас неплатеният протест вече е невъзможен.

Да, имаме нужда от съпротива. Но защо някак търсим НЕЧИЯ съпротива, а не лична, собствена?

Ето как хората искат аз да организирам нещото:

„....Господин Карбовски, моля ви, организирайте един протест.

С всеки иэминал месец ни эатриват. Знаем само във Facebook да протестираме трябва да иэлеэнем на улицата...”...

Такива призиви са повече в моята поща от призивите тип:

" Помагай! Аз съм на тел 08ХХХХХХХХХ".

Цял екип се занимава с това да разпитва на кого и как да се помага. Искащите помощ обаче не съдействат, честно - това не го разбирам и е част от моето лично униние. Същото е и с идеите за съпротива срещу правителството и статуквото - искат аз да свърша нечия идея за промяна.

Но разговорът спира до идеята, някой му хрумва - че трябва промяна. Ура. И после?

После същият не отива на собствения си протест.

Ето:

"....Организирам стачка и в Ловеч утре от 15:30 на чешмичките. Ще събирам подписи за изискване на национален референдум по инициатива от екипа на "Шоуто на Слави". Информация ще намерите на стената на профила ми... Моля, съдействайте ми!!!..."

Ден по-късно човекът поискал съдействие се оказва, че не е отишъл на собствения си протест и се извинява:

"....Izvinete, che pi6a na latinaca i pri tova negramotno...izlojih se dnes s organizaciqta na protesta...nqmah vreme...razchitam na sudeistvie pri organizaciqta na sledva6tite masovi protesti , s koito smqtam da se zaema zaedno sus Simona Velichkova (mis 97)...utre imame sre6ta..davam nomera si za vruzka 0988ХХХХХХ..."

Случва се, ако не отговоря на такива призиви да ме напсуват на следващия ден. Защото не помагам? Защото не споделям всяка чужда идея за протест?

Протест трябва да има. Но трябва да е твой, казват ми.

Добре. Изкушавам се. Ще ми се.

Но един протест не е само щение.

Ето друг пример, направо иска преврат:

"....Здравейте , господин Карбовски. Аз съм сигурно един от най-големите ви почитатели,фенове,последователи и както искате там ги наречете, хора които са строго застанали зад вашите интервюта и убеждения. Сега искам да ви призова да подкрепите моята инициатива за протест и държавен преврат...смисъл да бъде излъчено Велико Народно Събрание, което да реши най-големите проблеми на народа, не на държавата...наистина не вярвам да ми отговорите, но, ако го направите имам много въпроси и идеи за възраждане на България..."

Отговорих му.

От уважение към фамилията му - имаше нещо комитско в нея. Но нека споделя моя ужас - всеки ден поне триста човека имат идея за това как да оправят държавата.

Познавам много силни мъже, с мнение и лице - те също получават призиви за борба. И макар че ме е страх от изводите, ще си направя извод - потенциални, теоретични лидери на протест има цяла армия. Но самата армия на протеста иска да бъде заместена, риплейсната. От кого?! От друга армия?

Състоянието ни е диагноза. Ние имаме обществена самота, при наличие на хиляди фюрерстващи лидери от пещерата на Фейсбук. Помислете над това.

МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА. ИМА КНИГИ КАТО "ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ". Има леви книги, десни книги на протеста. Има ръководства за законен протест. И за партизанска борба. Четете. Не разчитайте някой да ви води. Вие трябва да водите.

Но най-важното - колкото и да пишете, каквото и да четете, трябва да знаете, че всеки трябва да бъде на своя протест.

Кого чакате? Руснаците ли? Това ще е протест на руснаците.

Турците ли, американците ли? Това ще е техен протест с техни искания и интереси.

Ако всеки българин отиде на своя протест, ще видите каква вълна ще е това. Не е нужна особена организация - всички имате часовници.

Иначе просто не ми пишете. Ние сме рехави. Рехав народ, който чака робство, за да изригне наистина. Което е грешка.

ВНИМАНИЕ: ПРИПОМНЯМЕ, ЧЕ ПРЕПЕЧАТВАНЕТО НА ТОЗИ ТЕКСТ (ИЗЦЯЛО ИЛИ ОТЧАСТИ) СТАВА САМО С ИЗРИЧНО ПИСМЕНО РАЗРЕШЕНИЕ НА LENTATA.COM И АВТОРА.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.