Истината не винаги е красива (СНИМКИ)

Истината не винаги е красива (СНИМКИ)
31-01-2016г.
36
Радост Петрова

Испанският художник, Люис Килес (на исп. Luis Quiles), е известен с това, че предизвизква фурор след фурор с противоречивите си картини, които разкриват грозната и неудобна страна на обществото.

Килес безстрашно повдига докачливи теми като сексизъм, експлоатация, насилието и хомофобията. Това е неговата страст.

Той комбинира художествените си умения и вникването в проблемите на обществото.

Килес създава изкуство със замах.

Онова, което прави изкуството на Люис Килес толкова противоречиво е, че то е толкова сурово, безцеремонно и прямо. То често се върти около онзи вид истини, които хората не обичат да обсъждат, какво остава да признаят.

В някои хора изображенията на испанския художник предизвикват отвращение или ужас.

Но всяка от неговите работи разказва история, представлява споделен общ страх или просто нещо, у което всеки да види нещо и от себе си.

Интересното е, че макар работите му да са из цялата мрежа, за него се знае малко. Той е от Барселона и се занимава с писане на сценари и рисуване на комикси. Навсякъде той е описван като скандален, а в много от сайтовете трият произведенията му или се притесняват да ги показват и качват.

Има много начини да заемеш позиция, когато става въпрос за различните социални въпроси. Люис Килес, прави това чрез показване на доста спорни карикатури.

И докато повечето от работата му може да бъде определена като смущаваща, тя също така и отваря очите на аудиторията.

Нивото ни на пристрастеност към социалните медии, трафика на деца, мръсотиите в политиката. Пикантни теми, които няма начин да не жегнат и вас.

Вижте за какво точно става дума:

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.