Лабораторията на властта: Колко ще издържат българите?

Лабораторията на властта: Колко ще издържат българите?
02-03-2016г.
15
Ева Истаткова

Вече съм сигурна – изпробват ни. Колко и докъде ще ни издържат нервите, мускулните влакна, сърцето. Колко натиск, колко унижение и колко откровена злоупотреба българите могат да пренасят в джобовете и на гърба си?

Това иска да знае властта.

Иначе, защо ден след ден ще въвежда рекета като основна форма на управление и глупостта като рамка на света, в който живеем.

Ето, пример за пирамидата на безумието, която т.нар. управляващи ни карат да изкачваме, стъпало по стъпало.

Да вземем шофьорите.

Първо, лека полека им увеличават обхвата и цената на зоните за паркинги – синя зона, зелена зона, все-тая-ква-зона-която ти-взима парите. „Паркинги и гаражи” всеки месец взимат милиони, за да ни разрешат да паркираме по собствените НИ обществени тротоари. Но нови паркинги да сте видели, нещо много подобрено с тия пари, които даваме?

Второ, оскъпиха винетките. Не с лев, не с два, не с 10, с 30 лева. Това са над 30 % увеличение...за пътища, чиито настилки са  все така опасни, с все толкова много дупки и нищичко не помръдва. Само парите, които се взимат от нормалния човек стават повече. Ама къде отиват? Наивен въпрос, предполагам.

И не стига, че ни изтискват като в сушилня, напълно безрезултатно и изцяло користно, ами наглостта на властта вече вирее като маслини в Гърция...

Нов скандал с винетките.

Оказва се, мили шофьори, че винетката ви НЕ Е ВАЛИДНА, ако не си пазите касовата бележка, с която сте си я купили и, ако на тази касова бележка не е вписан регистрационният ви номер.

Това съобщиха от АПИ най-официално вчера.

Абе, властта, вие нормални ли сте?

Случайно да знаете, че не е достатъчно да  цитирате някакви там дребни нормативни актчета и наредбички, ами такава сериозна промяна трябва да се обяви ЯСНО И НА ВСИЧКИ, понеже някакси – населението българско е пълно с  шофьори и всеки иска да знае, че е дал почти 100 лв, но полицаите сега ще го глобяват понеже не си пазел касовата бележка...

А случайно, властта да знае, че в бензиностанциите никой не ти иска нито регистрационния номер, нито ти казва, че трябва да ти е вписан в бележката, за да я показваш на драгите полицаи при проверка?

Властта била казала, че: „съгласно чл. 100, ал. 2 от ЗДП при проверка от „Пътна полиция“ шофьорът е длъжен да предостави валидни документи, доказващи закупуването на винетката, а именно касовата бележка с изписан регистрационен номер на моторното превозно средство“.

Ама, че никой не те е предупредил за това, че дори тия дето ти я продават заветната винетка (търговците...) не си вършат работата, но пък всеки миг, всеки от нас може да бъде глобен,  това е бял кахър, а?

Просто цитирам отново АПИ: "Всеки потребител на собствена отговорност определя, както вида (категорията) на превозното средство, за което заплаща таксата и периода на валидност, така и декларирането на регистрационния му номер".

Разбирате ли, драги българи. Това е тестът на властта. Ще преглътнете ли и тази глупост? Ще се примирите ли и с тази недомислица? Ще махнете ли с ръка, когато въпреки, че изрядно сте изпразнили джоба си за винетка, държавата има ЗАКОНОВОТО право да ви глоби?

Примирете се, що да не се примирите.

В крайна сметка, какво като винетката, за която сте се скъсали от бачкане,  е невалидна?

В невалидна държава, невалидната винетка май е най-малкият ни проблем.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.