Господин Борисов - наистина ли вече забранявате да се снима оградата?

Господин Борисов - наистина ли вече забранявате да се снима оградата?
04-04-2016г.
113
Мартин Карбовски

Няма да ми омръзне - показвам всеки месец как се охранява българската граница между Свиленград и Резово - там където минават на нощ десетки мигранти.

Преди два месеца показах стария кльон при село Маточина, където оградата е паднала, а старото КПП от комунизма още не е ръждясало докрай - личат си цветовете на българското знаме.

Троловете в мрежата веднага обявиха снимките за неистински - някои дори писаха, че това е кльон на границата с Румъния.

Не последваха никакви реакции от страна на официалните власти.

Днес разбираме, че гранична полиция в района на Маточина забранява снимките и прави протоколи на фоторепортерите, които се доберат до там. Което е пълен фарс.

Всички знаят как изглежда оградата при Маточина и че там е конвой след конвой от мигранти. Но явно това трябва да остане тайна за обществото.

Господин премиер - по времето на комунизма този кльон не можеше да се снима. Но работеше като граница, това пазеха тогава властите.

Днес разбитата ограда и отворената ръждясала врата в нашия кльон явно отново са секретни. Този път - за да не се разбере, че границата не съществува и никой не работи за възстановяването й.

Не обвинявам гранична полиция, която мръзна цяла зима по черните пътища там, командировани със собствените си лични коли и спящи, и даващи наряд в тях. Няма как така да се опази граница.

И сега, за да не се разбере, че границата не се пази усърдно - просто забранявате да снимаме?!

Все повече това става запазена марка на Вашето правителство - ако не се говори за един проблем - проблемът ще изчезне ли?

Публикувам отново снимките при кльона до Маточина с цялата отговорност за това. Оттам се минава. И това не е държавна тайна.

Това обаче е на път да се превърне в журналистически тормоз.

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.