Наръчник: „Как да се издигнем в България“

Наръчник: „Как да се издигнем в България“
05-04-2016г.
25
Гост-автор

Аз съм поредният млад човек, избрал да напусне България.

Така и не намерих себе си там.  Докато връстниците ми се забавляваха, аз си събирах багажа, със сълзи на очи. Но се оказа, че причината е в мен.

Ако бях по-търпелива и се бях опитала да се впиша в обществото, може би щях да си намеря мястото...

Вероятно и аз трябвашепросто  да захвърля ученето, то сега не е модерно, нали? А и кой ти чете книги, когато във Фейсбук пише всичко?

По-добре спокойно да си късам салфетки в чалготеките, пияна до козирката.

А с леопардово клинче от 5лв. или някоя къса поличка с животински принт, най-лесно ще си хвана гадже. Някой богат чичко, който ще ми купи кола и ще ме приюти да живея при него. Ще ме води на екскурзии, в скъпарски хотели. Също ще ми купува скъпи дрешки, обувки, бижута и много подаръци. Като Дядо Коледа, само че аз ще съм в списъка с лошите дечица.

Ако работата с богатия чичко не потръгне, винаги ще да мога да си купя някоя фалшива диплома и да се правя, че съм била студентка. Не, че тези дни в България много ги гледат дипломите, ама друго си е да го имаш черно на бяло, нищо, че нямаш качествата. Нещо от сорта на лекарската професия ми звучи добре. Стабилно някак.

Ако и така не се получи, верояно ще трябва да се хвана на работа. Малко трудно...

Няма да имам диплома, няма да имам къде да живея, то не, че има и много работа в България, ама все ще се намери нещо. Я в някой магазин, я сервитьорка, я танцьорка. Айляк.

А лятото, разбира се, ще бъда в Слънчев бряг! Моренце, пиене, богати туристи... РАЙ!

А аз от какъв зор заминах?!

Сега трябва да уча, за да направя кариера. Същевременно трябва да работя, за да се издържам. Сама ще трябва да си купя къща, кола, дрехи и бижута. И няма кой да ме глези...

И само като се замисля, колко можеше да постигна, само с едно леопардово клинче от 5 лв...   

***

Автор: Елена Цвяткова

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.