Как една медия обръща палачинката. Але хоп!

Как една медия обръща палачинката. Але хоп!
06-04-2016г.
51
Радост Петрова

„При една добра интеграционна политика, 500-милионна Европа спокойно може да се справи с предизвикателството на няколко милиона нови граждани с различно вероизповедание и идващи от друга култура.”.

Цитат от статия в чудесната и явно съвсем обективна медия Дойче веле, подписана от автора А. Андреев.

Този човек дълго и продължително пълнеше Интернет пространството с пропагандни коментари за това как трябва да пуснем незабавно в Европа всички, желаещи да пребивават на нейна територия, бежанци. Както виждате, явно според тезата, зад която авторът и медията седят, нелегалните мигранти и техните отрочета съвсем не са и никога не са били опасни за Европа, ценностите или мирогледа й.

Просто ние не сме ги интегрирали добре. Политиката ни куцала. Не че става дума за сблъсък на коренно различни култури и полюсни в разбиранията си светове. Не че убийството по каквато и да било причина е престъпление, а за тях е въпрос на чест. Съвсем не. Дойче веле държаха на своето – пуснете ги, та пуснете ги.

Ето – пуснахме стотици хиляди, милиони бежанци. И? Знаете ли какво написа същият този автор от същата тази медия после?: "Европа отглежда собствените си гробокопачи".

Земята ли се завъртя наобратно ли, какво стана. Не знам. Обаче да тръгнеш толкова рязко да скачаш срещу всичко, което си защитавал със зъби и нокти само допреди няколко дни е абсолютно шизофренично.

Дойче веле продължава защитата на новата си теза така: „В много мюсюлмански семейства в Германия растат деца, които следват единствено правилата на религиозната общност, а не на правовата държава и модерното общество”.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ. Да не би за това да е виновна различната култура, от която произлизат. Да не би хипер либералните европейци, подкрепяни от медии като въпросната, не бяха предупреждавани за гробокопачите.

Интересно е да споменем също, че А. Андреев пише доста интересни неща и за изконните български традиции. „Всяка година на 6 януари млади мъже от всички краища на България доказват храброст и скачат в ледените води, за да извадят оттам т.нар. Богоявленски кръст. Един доста примитивен ритуал”, твърди Александър Андреев.

За такъв автор става въпрос. За такава медия става въпрос. За такива либерали става въпрос. За толкова морал. И за точно толкова смелост – като реалността докаже, че си сбъркал, да нямаш очи да кажеш – не бях прав.

Ама така е, безцеремонно обръщат палачинката онези, на които им е все тая с какво ще я изядат – сладко или фекалии. Важното е да намажат.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.