СТО И ТРИНАДЕСЕТ

СТО И ТРИНАДЕСЕТ
21-04-2016г.
88
Мартин Карбовски

Защо сме 113-ти в класацията за свободата на словото?

Заради Пеевски и Недялко Недялков.

Заради Борисов и Беновска.

Заради Коритаров и Иво Инджев.

Защото журналистите провеждат политики. Те правят пропаганда. Те вече не питат. Публиката също не пита. Тя знае. Знае нещо, не й се мисли.

Заради медиите на Прокопиев - където лукаво се казва истината, с модерен уклон кое е правилно и как да мислим, ако мислим.

Заради Бивол. Защото свободните сайтове се издържат с подаяния и дарения. Защото патриотите примерно НЯМАТ свой вестник или сайт. Но ДПС имат всички медии. А и защото Патриотизмът днес е най-зле платената работа (извън Парламента, където работа на Патриотизма ли е да забранява ракията?!).

Защото в устите ни звучат клишета. Клишета, сложени в устите ни от Меркел, Ердоган, Сорос, Вашингтон. Заради ясната видима война срещу Русия, която война прави нечестни нашите съждения.

133-ти сме и заради БХК, и заради НПО-тата. Те съдят всеки, който не провежда линията на новото левичарство, неолиберализма.

Заради продуцентите, неустойките в договорите на журналисти, за които никой не говори.

Заради леля Цецка, която може да забрани дори въпрос от Парламентарния контрол. Примерно - господин Депутат Х, вие гей ли сте? И примерно, господин премиер, защо се налага някой да ви пази от конкретни въпроси?

Заради лелите водещи, които не рискуват да излязат от аквариума, извън аквариума никой не ръси храна.

Защото ХОРАТА, българите, не са интересни за българските журналисти.

Заради Борисов, пак - заради идеята му, че трябва нещата да звучат бодряшки. Заради суетата му, обидчивостта му, егото му, задявките с колежките ни и заради глупостта ни да се страхуваме от карикатури.

Заради податливостта ни към послушание, граничещо с робство.

Заради непосилната лекота, с която тук всеки прокарва свои политики.

Заради страх.

Падаме на 113-то място. Срам ме е. Малкото, което имахме след комунизма и извоювахме сами - днес го губим.

***

Илюстрация: ТУК

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.