Отборът на Фандъкова ООД. Или ЦГМ като златната кокошка...

Отборът на Фандъкова ООД. Или ЦГМ като златната кокошка...
26-04-2016г.
171
Мартин Карбовски

В последните няколко дни се развихри скандалът около изпълнителния директор (вече в оставка) на Център за градска мобилност Симеон Арнаудов.  Имал къщи, луксозни коли, охрана. 

Разшумя се и около името на зам-кмета по транспорта Любомир Христов – обществени поръчки и семейни приятелства излязоха наяве. Сега. Пролетта на 2016-та.

Само че, още есента на миналата година Lentata.com публикува текста на Мартин Карбовски за „отбора” на кметицата Фандъкова.

Кой е част от Фандъкова ООД?

И защо продължаваме да не обръщаме внимание на онези, които ни управляват. И, за които научаваме, чак като медиите извадят скъпите им коли на показ. Ама те и преди това са ви управлявали и пак тези коли са карали.

Припомняме ви какво написа Карбовски за „отбора” на Фандъкова ООД и схемите в столицата ни през октомври 2015-та:

(Част 1)

Ако се вгледате, ще видите певицата от Евровизия Йоанна Драгнева. Задайте си въпрос – какво ще прави тя в този отбор. Ще пее ли, ще свири ли.

Същото може да се попитате за личността Мариан Бдински – ако го познавате, ще разберете какво значи службогонец от ново време. Познавам много такива хора в тази листа – думата за тях е нахлебници. От тях нищо няма да зависи, но пък ще се представят като отбора на народа.

Инициативни хора, хора, които ще повдигат и решават проблеми, хора, които ще се противопоставят на партийната корупция – едва ли тези хора са такива.

Разпознавам Орлин Алексиев, собствник на автокъща А2. Срещу него преди време имаше чудовищни обвинения от страна на прокуратурата. На такъв човек, след като е в листата на ГЕРБ някой трябва да му се е извинил публично – защото другото е абсурд. Обвиняват те, затихват нещата и пак си в листата. Кой, какво, как е искал да те топи – явно наши хора сме, разбрахме се нещо.

Нямам нищо против никой. Просто в тази листа има много въпроси.

Познавам Елен Герджиков, смятам че е свестен, поне беше такъв, докато правеше заведението "Грамофон". Другите от тази листа са ми мътни като познание, но явно принципът е ясен.

Слоганът на ГЕРБ е ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ. Има чудесни неща, които свърши ГЕРБ последните години. Но на малкия човек видимите резултати са като погледне през прозореца. А там е бетонно гробище. Като излезе на тротоара, видимите резултати са марсиански пейзаж. Видими резултати има на булевард „Витоша”. Крайните квартали са видими дотолкова, че английски пънк групи идват тук, за да заснемат клиповете си, посветени на апокалипсиса. Това е. 

Вижте новите си партийни секретари...

(Част 2)

Другото ми притеснение е – какво щеше да стане, ако Фандъкова и екип управляваха Букурещ?

И тук има сериозни предпоставки нейният екип да управлява от затвора. Задайте си въпроса какво щеше да стане с Петър Диков като главен архитект на Букурещ? Щеше ли да се чува това, което се чува сега за него?

Че той отговаря за всичко, че коли и беси за всяко разрешение и, че далаверите по метрото също са свързани с него.

Какво щеше да стане в Румъния с Любо Христов, който отговаря за пътно строителство и ремонти?!

Поне един румънски журналист и адвокат щяха да се заядат с него за цените за ремонтите. А за качеството? А за тяхната повтаряемост?

Ако госпожа Бояджийска работеше в Букурещ, (тя отговаря за Зелени системи София сега) – щеше ли да има така скъп и бавен завод за боклук в София? Защото всички се хвалят с постижения, но никой не пита за цената на постиженията.

Ако се похвалите с 3 километра магистрала, обаче премълчавате цената й – това в Букурещ можеше ли да мине?...

Питам, защото в София се говори, че каквото и да се прави за града, то минава в една схема, в която от всеки четири лева - един се взима от партиите, вторият се взима от посредника, третият се краде по време на работата и четвъртият е за изпълнителя на проекта. Това е схема за цялата държава, където безкритичните избиратели се радват на три километра околовръстно, все едно са проститутки, на които не им се налага да пътуват много.

Затова кметът Фандъкова се нуждае от опозиция. Това исках да кажа, ако ме разбирате правилно.

Резултатите в София са видими, няма спор, но понякога е трудно да ремонтираш една обществена бивша соц-тоалетна с няколко блестящи камъни Сваровски и да повтаряш колко много е вложено.

София все още не е европейски град. И явно няма да бъде – съдете по това, че Фандъкова и примерно кметът на Студентски град Дилчев, все още искат да управляват, след като с години задръстиха и разкопаха, и застроиха Студентски град. Там обаче трябва да има убийство, за да се говори по темата. Иначе няма чуваемост.

***

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.