Вчера беше Орландовци, днес - Раднево, а утре?!

Вчера беше Орландовци, днес - Раднево, а утре?!
05-05-2016г.
45
Лентата

Всички наблюдаваме случващото се от 3 дена в Раднево. Плахо, страховито и апатично, към протестите там. Причината - поредната саморазправа между роми и българи. Поредният сблъсък на религии, етноси, убеждения и принципи. Едните искат пари, права и свобода, а другите просто права и свобода.
Виждаме, маски, нарисувани лица и прочее...
В този ред на мисли, не мисля и не съм сигурен, че пострадалите момци, с начупени черепи и крайници, са били с маски или нарисувани лица, докато са бити от ромите. Не мисля, че начинът за справяне с подобен проблем са сблъсъци, жандармерия и палки.

В България все още съществува българско законодателство. Да, за едни има закони, а за други помагат милиони, за трети пък, цари чувство за безотговорност и за безнаказаност. И тези третите, не сме ние българите, а политиците и ромите. Вината обаче е и наша, обща, на целия български народ. Поне за тези, които се чувстват българи.

Конституцията на Р. България гласи:
„Властта, произтича от народа“....а не от ромската махала, ромския лидер, Доган, Местан или Давутоглу.

А помните ли, че точно преди 1 година около 10 момчета, българчета, бяха пребити като кучета в кв. „Орландовци“, град София. В това число и аз.

Поводът - висока музика, забележка, гяур и псувни на различен език от българският. Последствията - счупени глави, травми, пукнати крайници, болници и т.н. Едно от момчетата беше в болница, като състоянието му в първите дни беше критично. Разбира се, седмица след побоя, който ни нанесоха 50 роми, въоръжени с тесли, брадви, тръби, арматури, павета, пръчки, палки и подобни , жандармерията окупира квартала, а  ръководствата на СДВР и МВР, бяха дежурни през цялото време да обясняват колко лоши били протестиращите, защото решили да се саморазправят с ромите.

А, какво направихте вие, уважаеми правораздавателни и правоохранителни органи, преди, по време и след случилото се в „Орландовци“? Каквото и сега в Раднево.

Някой да чу позицията на Бъчварова, Цацаров или Борисов, относно случилото се в Раднево?  Няма и да чуете...
Чухме обаче, преди една година, че някой (в мое лице) взел пари, запалил черджето-етническо напрежение и използвал случилото се да печели избори.  А, как така, след всеки подобен случай, БХК веднага реагира и защитава ромите, а след тях цялата държавна машина се впряга? А нас, кой ще защити? Нашите права, достойнство и самочувствие, които биват потъпквани системно?

От скромния ми опит, покрай работата ми в различни политически централи, мога смело и отговорно да заявя, че подобни сблъсъци се организират за няколко минути, пачка пари и „националисти“, които използват всеки удобен момент, да покажат любовта си към България, с маски, нарисувани лица, бомбички и провокации, я към полиция, я към роми.

После, били сме хулигани, лумпени, платени провокатори и прочее.

Е, колкото и да ви е хубаво, колкото и да сте горди за това, че в Раднево едни българи търсят права, получават палки, а други кандидат-българи, дирят пари, права и свободи, за сметка на обикновения, истински БЪЛГАРИН, който най-чинно плаща, винетки, данъци, такси, здраве, образование, гориво, ток, вода...бездънна яма, всичко е тенденциозно.  

А в другия край на България, циганите се превръщат в мнозинство и биват пазени, защото след няколко месеца идват избори, а с изборите и активна предизборна кампания.

Разбира се, най-голямата борба по време на избори е за циганския вот, защото е по-лесно контролируем от вота на българина и може да ги закараш пред урната само с кебапче в едната ръка и петдесетолевка в другата.
И не се сърдете на други, не псувайте  и плювайте кинескопа, а потърсете вината в себе си.
Tолкова струва нашата свобода!

Мисля, че на всички е ясно, как ще свърши напрежението в Раднево, какви ще бъдат последствията, колко наказани и осъдени за хулиганство или нанесени телесни повреди ще има!
Точно колкото имаше в забравения вече случай "Орландовци".

Въпросът сега е след Орландовци и Раднево - къде ще е следващата ескалация?

 

Автор: Симон МИЛКОВ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.