Вече летим: От Любимец чааак до гръцката граница

Вече летим: От Любимец чааак до гръцката граница
15-05-2016г.
48
Дилян Вълев

Навремето си спомням, че много се забавлявах, когато прочетох в комунистическия таблоид през онези години - БТА Паралели, че в богатата на птичи тор Науру имало най-голямата концентрация на ролс ройси в света. Проблемът обаче бил, че на острова имало само двайсетина километри пътища. И става едно разминаване на ролс ройси, не ти е работа.

А се сетих за това след прочитането днес на една иначе добра новина.

Със същият комунистически патос днес свободните медии съобщиха, че вече влаковете от Любимец до гръцката граница ще се движат със 160 километра в час.

Първоначално много се зарадвах, а после все пак реших да напиша в Гугъл: „разстоянието от Любимец до гръцката граница”. Ето това ми излезе: Община Любимец се намира в източната част на Хасковска област и е разположена върху равнинен релеф и плодородни почви. Заема територия от 344 кв. км. и включва 10 населени места с население от 10 829 души. На изток граничи с община Свиленград и Република Гърция, на юг - с община Ивайловград, на запад - с общините Маджарово и Харманли.

Разстоянието до гръцката граница е 9 км., а до турската граница - 12 км.

Значи до гръцката граница вече летим, надявам се до двайсетина години и до турската да стане.

А иначе, ако тръгнеш с влак от София в тази посока е доста вероятно да пристигнеш, макар че обикновено не става - влаковете се повреждат я в Белово, я в Септември. Да не говорим за онези, дето се подпалват.

Не отричам, че е хубаво да се строят нови и скоростни линии, да се прави метро и прочее. Ама като гледам как се строи по света и на какво се радваме ние... 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.