Ако Украйна беше истинска

Ако Украйна беше истинска
15-05-2016г.
80
Мартин Карбовски

Ако Украйна и победата й бяха истински, трябваше Армения да участва на Евровизия с песента "1915", в която се пее:  "...Геноцид, геноцид, шакадъм шакадъм".

Израел трябваше да излезе с песента "Арбайтери" и да се пее тъжно: "... О, ти наш Освиенцим", но да завършва с вдигнат юмрук и на бельото на отявления гей да пише Холокост на шест или седем езика.

Германия трябваше да излезе с песента "1912-1939: Първа и втора световни шеги", където с тиролски напеви руски редници изнасилват на два пъти главната героиня Хилде, докато тя се опитва да им направи чай с бром, за да се успокоят.

Унгария трябваше да изпее песента "Тимишоара, мое малцинство " и да го начука на румънците.

Румънците пък трябваше да пуснат една молдованка, която да изпее текста 

"...моя Молдова, ти за Румъния си като Македония за България"

Ако Украйна беше наградена по истински регламент -  Русия нямаше да има какво да изпее, защото тя винаги побеждава във войните и на нея не й е тъжно за нито една територия. Освен за Украйна.

В краен случай Русия без много фантазия можеше да изпее "Марш срещу бандеровците" или нещо за галицийския венец, който представлява три млади рускини, вързани за дърво с бодлива тел, докато умрат от обезкървяване.

Но ако ние трябваше да се съобразяваме с новите правила на конкурса Евровизия, които са политически, трябваше Поли Генова да направи услуга на руснаците като в последния момент изпее песента "Ако любовта беше Крим", където рефренът е "...дай ми брадвата...". А танцът на балета щеше да включва обезопасени пластмасови брадви и няколко пушек машини, които да пускат руски газ, от който публиката плаче.

Холандия трябваше да пее за вещиците си, изгорените през 16 век от Филип Втори Испански.

Испанците трябваше да пеят позитивно за великия инквизитор Торквемада, който ги е спасил от маврите.

Французите трябваше да пеят за английските свине и стогодишната война, а самите англичани трябваше да се оплачат в песен, че един лош шотландец пил английска кръв и се казвал Дънкан Маклауд.

Полша трябваше да пее за Лвов, гнездо на гей-герои, убити пак от руснаците. Швеция също можеше пак да се оплаче от руснаците, чехите заради 1968-ма година щяха да са добре с песента "Танк", а Грузия направо трябваше да прати самия Саакашвили да пее за лошия Джугашвили.

Въобще от една Русия и други подобни съседни империалисти трябваше да стане истински сонг-контест.

Австралия трябваше да се оплаче от Япония, а Япония да участва с песента "150 хиляди само с една бомба" - в стил "кей поп диско".

САЩ пък трябваше да извикат Бен Афлек да им отвърне с песента 

"О, мой мили Пърл Харбъре, в сърцето ми ти винаги гориш."

Щеше да стане хубав песенен конкурс, в който накрая щеше да победи песента "Калашников", която е циганска, но сърбите са я откраднали, за да се оплачат от Клинтън. Те щяха да са единствените, които нямаше да се оплакват от руснаците. Но догодина няма да са единствените, защото и Сирия ще участва с песента, посветена на толерантността в Ислямска държава, с някакъв приблизителен текст : "...Дай ми любовта, ще ти върна отрязаната глава - о, о, о!".

Всъщност, на такъв конкурс можеше да се спести от музика. Трябваше да има само историци и много грозни генерали, които да се обиждат и да си размахват пръст под дебелите вежди.

И пак щяха да го дават по БНТ.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.