Как чуждите медии виждат България?: Земя на мафиотски престрелки

Как чуждите медии виждат България?: Земя на мафиотски престрелки
10-06-2016г.
25
Лентата

За пореден път имиджът на България ще бъде негативен. Получаваме директно черния печат за туристическа дестинация това лято. Като държава, в чиито курорти стават мафиотски престрелки. Така са описани последните събития около Митьо Очите в Слънчев бряг в британските медии.

Петима младежи от Шотландия, които били на почивка у нас, са станали свидетели на престрелката, наречена безобидно от премиера Борисов - „свада”.

Тази свада пък е определяна от британските колеги като конфликт на босове от подземния свят. Наричат простреляния Димитър Желязков – „печално известен нарко бос, познат като – Mityo the Eyes”.

Пък, ако има кой да вярва на премиера за „свадата”, толкова по-зле за нас.

Всъщност, следващата стъпка е да ни обясняват мафиотските престрелки като забави от селски вечеринки.

Ама някои хора имат очи. И говорят. Като шотландските момчета. Те разказват какво са видели пред британския Standard.

Рос Уорбек, Джоуел Юарт, Нейтън Смит, Крейг Пуул и Джак Адамс са се намирали в заведението "4 You", когато малко преди 21 ч. се случва и самата стрелба.

"Нейтън забеляза петима мъже със ски-маски, които нахлуха в бара и тогава започна престрелката. Беше тотално сюрреалистично, още не мога дори да повярвам, че се случи, и то толкова близо до нас. Стрелците бяха на три метра от нас", разказва Рос Уорбек (17 г.).

"Всички избягахме от бара, като прескочихме ниската ограда, която го заобикаля. После се огледахме и видяхме, че още десетина мъже без маски бяха отвън и стреляха в бара. Стрелбата започна около минута, преди всички да се разбягат в различни посоки", добавя той.

 „Очевидно всичко това се случваше заради скандал между нарко босове, един беше убит, имаше двама ранени”...

Момчетата- очевидци са на възраст 17 и 18 години, съученици от гимназията Лангхолм Академи в Канънби, Югозападна Шотландия.

Почивката в Слънчев бряг е първата им ваканция след завършване на училище. Какъв късмет да имаш такава незабравима първа почивка, а?

В България...

"Местните хора бяха много отзивчиви и се бяха загрижили за сигурността на останалите. Джак беше изведен от бара от един едър татуист, който го прикриваше с тялото си, за да не бъде прострелян", разказва още Рос.

Обаче дали Рос и приятелите му, и всички, четящи британци ще дойдат пак у нас?

***

По материали на irishmirror.ie

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.