До медиите: Спрете!

До медиите: Спрете!
15-06-2016г.
41
Гост-автор

Часове след инцидента с Цветелина Стоянова, състезателка в отбора на България по художествена гимнастика, медиите и социалните мрежи се взривиха.

Версиите на хората са много, а всеки опит да се потърси виновника се спират от някои медии под претекст, че "сега не е времето", да не би случайно да се потърси сметка на някой и друг член на федерацията. 

И ако приемем, че сега не е времето да търсим дали Цвети се е подхлъзнала или е опитала да се самоубие, дали е извадена от отбора, както твърдят близките й или сама е пожелала да не участва...

Защо щом Илиана Раева сама съобщи, че момичето не се чувствало добре преди отпътуването за Израел, не е получило повече внимание от треньорския щаб, който да търси нужните специалисти за Цвети докато не решат проблема?

Защо моментът не е подходящ да се зададат нормални въпроси към федерацията, след като сами обявиха, че знаели за проблем на Цвети, а за сметка на това моментът е напълно подходящ  ежеминутно да четем оправданията на Илиана Раева във Фейсбук и призивите й да не обвиняваме федерацията?

Точно този момент явно е напълно подходящ всеки да мисли само как да опази името си, а за логичните въпроси за отговорността да оставят само момичето, което още на 12 години остава сираче, макар да знаят, че не се чувства добре, без да се изпрати поне при екип психолози и лекари, докато отборът не е в България, "моментът не е подходящ" и няма трибуна в Пеевското време на медиите...

От друга страна, стои и друг въпрос, за който никой от журналистите не помисли.

Как се чувстват близките на Цвети, в момент, в който навсякъде слушаме, че момичето им е "психически лабилно", "депресирано", "получаващо психически атаки" без тя да има възможност да се защити.

Слушаме безброй обидни квалификации за психическото й състояние, при положение, че самата Илиана заяви, че при срещата си с Цвети, психологът на отбора категорично е отхвърлил възможността красавицата да е в депресия. 

Скъпи медии, помислете поне малко за това 21- годишно дете, повече отколкото мислите как да опазите нечий задник.

Помислете докато му поставяте всякакви диагнози как то стои на апаратно дишане в момента и няма никаква възможност да каже истината за себе си пред България. Поне за миг си задайте въпроса - ако наистина Цветелина е психически лабилна, след като излезе от болницата (дай Боже жива и здрава), как ще приеме всички квалификации по свой адрес?

Спрете!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.