Писателката Насрин: „Моля, не казвайте, че ислямът е религия на мира”

Писателката Насрин: „Моля, не казвайте, че ислямът е религия на мира”
13-07-2016г.
58
Лентата

По темата за исляма като религия на мира, Lentata.com ви предлага един материал от седмичника “The week”. Преценката си остава за вас...

***

Ден, след като 20 души бяха убити от ислямски терористи в ресторант в Дака, авторката и бивш лекар, Таслима Насрин, осъжда кървавата атака и твърди, че ислямът не е религия на мира.

В поредица от туитове, тя опровергава твърдението, че бедността създава терористи. 

„Не се нуждаете  от бедност, от неграмотност, чувство на неудовлетвореност, външна политика на Америка или от израелска конспирация, за да станете ислямски терорист. Единственото, от което се нуждаете е ислямът‘‘, казва тя.

Таслима посочва, също, че всички терористи в Дака са добре образовани:

„Всички терористи в Дака са от богати семейства, добре обучавани в елитни учебни заведения. Моля, не казвайте, че бедността и неграмотността създават ислямски терористи”.

Скандалната писателка Таслима живее в изгнание от 1994 г., след като получава смъртни заплахи от ислямски фундаменталисти. 

Тя посочва, че Нибрас Ислам, един от терористите, атакували Дака, е учил в едно от най-надеждните турски училища, а след това в университет в Австралия. 

По-късно, мозъкът му е промит и той става терорист, допълва тя.

Цитирайки журналиста Салеем Самад, обяснява: „Бангладеш има голям принос в глобалния терор. Мъже от 36 страни са се присъединили към терористичните поделения на Бангладеш.”.

20 заложници, включително и едно деветнадесетгодишно индийско момиче, са били убити вътре в кафенето, преди командосите да успеят да убият шестима от терористите, а един да заловят жив.

Заведението се намира в дипломатически квартал и е популярно сред чужденците.

Доклад сочи, че нападателите са проверявали религията на заложниците и са ги карали да рецитират Корана. Тези, които са рецитирали от свещената мюсюлманска книга, са били пощадени, останалите са заклани.

Източник: theweek.in

Превод: Екатерина Дачкова

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.