Само в България: Убиецът на Вероника ще лежи в модерна килия

Само в България: Убиецът на Вероника ще лежи в модерна килия
31-07-2016г.
49
Лентата

Продължаваме да се убеждаваме, че живеем в една сбъркана държава, където всичко е напълно наобратно, неадекватно и абсурдно.

Надяваме се, че все още помните Вероника - убитата студентка от Велико Търново. Нейният убиец - рецидивистът Илиян Здравков получи 30 годишна присъда за жестокото убийство на младото момиче.

Но не присъдата е най-абсурдната част  в случая.

Редно е такъв убиец да лежи в мрачна и тъмна килия, докато не изтърпи присъдата си. Оказва се обаче, че в затвора Здравков със сигурнот се радва на по-добри условия, отколкото е имал на свобода.

Той изтърпява 30-годишната си присъда не в мрачна килия, а в модерната психиатрична клиника към Ловешкия затвор, пише "България Днес" цитирайки правосъдното министерство.

Разликата между затвора и клиниката е огромна. Психиатрията предлага луксозни условия, самостоятелна стая, със собствана тоалетна, ремонтирана дограма, нови легла и шкафчета.

Така убиецът на Вероника, който твърди, че е с влошено психическо здраве след като влезе в затвора, ще излежи присъдата си.

Спокойно, на светло, чисто и приятно място.

Обгрижван... и така до 71-годишна възраст, когато ще бъде пуснат на свобода (ако, разбира се, не използва вратичките в системата, за да се отърве по-рано).

Така си живеят убийците у нас...

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.