Швеция ще изследва сексуалния живот на гражданите си

Швеция ще изследва сексуалния живот на гражданите си
01-08-2016г.
14
Лентата

Швеция стартира официално тригодишно проучване на сексуалния живот на своите граждани. Проучването е първото от 20 години насам.

Здравният министър Габриел Викстрьом заяви, че сексуалната здравна политика трябва да се ръководи не само от проблемите в секса, но и от приятните аспекти на половите взаимоотношения.

Проучвания, публикувани от шведската жълта преса, сочат, че шведите правят все по-малко секс. Новото национално изследване ще провери дали това е вярно и ако да, какви са причините за явлението.

„Стресът може да е проблем“, коментира още здравният министър.

Проучването ще бъде проведено от Агенция за обществено здраве на Швеция, а окончателният доклад се очаква през юни 2019.

Г-н Викстрьом заяви, че е "парадоксално как цялото ни общество е пропито от секс във всичко -  от реклама до социални медии.  И въпреки това темата е все още забулени от срам ... и отсъства от политическия дебат".

Фокусирането върху проблеми като венерически болести и нежелана бременност и изключването на позитивните сексуални преживявания нарушава здравната политика, каза още той.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.