Атентаторът Мохамед от Овча купел

Атентаторът Мохамед от Овча купел
02-08-2016г.
48
Ангел Джамбазки

Атентаторът от Анбсах е бил в България от есента на 2013 г. до средата на 2014 г.

27-годишният сириец, установен от немските власти под името Мохамед Д., който се взриви в германския град, е регистриран в България през есента на 2013 г. и през декември същата година е получил хуманитарен статут, с който получава правото да пътува на територията на България и в ЕС. През това време се е разхождал на свобода из София, правил е каквото му скимне и е живял в Овча купел.

Представител на ДАБ, Петя Първанова, обяви, че немските власти са поискали да го върнат в България, съгласно клаузите на Дъблинския регламент.

Припомням, че според това споразумение, подписано през 1990 година, всяко лице, преминало нелегално външната граница на ЕС, подлежи на регистрация в първата държава, в която бъде заловено. Там трябва да кандидатства за статут, и ако го получи трябва да се установи в нея.

При залавянето му в друга държава-член на ЕС, ако поиска нов бежански статут, същото лице подлежи на депортация в страната на първа регистрация.

През септември 2013 година, България получава информация от немските власти, че лицето е подало молба за получаване на бежански статут в Германия и те желаят по силата на Дъблинския регламент да го върнат в страната. Българските власти ги информират, че лицето вече има бежански статут у нас и не попада в категорията лица, които подлежат на подобна процедура.

Депортацията му не е извършена заради психическото му състояние.  

Вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман заяви, че в мобилно устройство, принадлежащо на нападателя са намерени снимки и кадри на "Ислямска държава", както и инструкции за направата на самоделно взривно устройство. В телефона му  пък е открито видео, в което той се заклева във вярност на лидера на ИДИЛ Абу Бакр ал-Багдади.

Както вече е известно, същият 27-годишният сириец се самовзриви в Ансбах.  "Ислямска държава" пое отговорност за атентата.

И така.

Отново се случи това, за което отдавна предупреждавахме. Сириец, получил бежански статут, като „клет бежанец“, се взривява в центъра на Европа. Беше въпрос на време. Следващият важен въпрос е, колко още бойци на „Ислямска държава“, отлично тренирани и обучени на тактика на градски бой и асиметрична война или отделни „саморадикализирали“ се елементи се мотаят из Европа. Колко от тях са в момента в Овча купел. Колко от тях в монета мерят улиците на София или висят на „Пиротска“ и „Цар Симеон“.

Никой не може да отговори на този въпрос. Може да са десетки, може да са стотици, по-вероятно е да са хиляди. Само в Германия, само миналата година, пристигнаха над един милион нелегални имигранти. И това по информация на немските медии, който адски, ама адски много лъжат по темата. Както стана ясно след събитията в Кьолн.

Иска ми се сега да чуя „мнението“ на всичките говорещи папагали от разните НПО-та, приятели на бежанците и прочее псевдо-правозащитни организации. Тези, които твърдяха, че няма бойци, атентатори и самодейни ислямисти в огромния имигрантски поток. Тези, които ни уверяваха, кълняха се, плюнчиха се от зори до здрач по телевизорите в защита на клетите „майки с деца“. И когато ние недоумявахме що за майки с деца са тези брадати мъжаги с оцъклени погледи, ни обвиняваха в ксенофобия, расизъм, популизъм и прочее. Във всички планетарни грехове.

И каква стана тя сега? Каквато я предрекохме.

Но ми е интересно къде изчезнаха всички „приятели на бежанците“. Защо ги няма се по телевизорите. Защо не отговарят за поведението и твърденията си. Публично. Защо неотговорят на въпроса, кой от тях е оказвал натиск над българската съдебна система, за да бъде пуснат на свобода Ахмед Чатаев Едноръкия. Припомням, той беше ислямистки главорез, издирван от Русия за престъпления там, задържан в България и освободен под натиска на правозащитни организации и „приятели на бежанците“. Защото бил политически бежанец от лошия Путин. Същият този политически бежанец е един от нападателите на летището в Истанбул. Който отне десетки невинни човешки животи.

Без всякакво съмнение, без колебание, на цялата тази обща лудост трябва да се сложи край. На това фалшиво, лицемерно, двулично поведение на разните измислени „приятели на бежанците“ и псевдо-правозащитници трябва да се отговори твърдо и еднозначно.

Европа е във война, на южната ни граница Турция падна под османско робство и там вилнее некотролируем диктатор, не можем да си позволим шепа много объркани, но карйно нагли, хора да ни водят за носа и да ни налагат извратените си представи за толерантност, интеграция, политическа коректност, за човека, вселената и всичко останало.    

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.