Обама: Тръмп не става за президент на САЩ

Обама: Тръмп не става за президент на САЩ
03-08-2016г.
35
Лентата

Настоящият президент на САЩ Барак Обама заяви, че Доналд Тръмп е негоден за президент.

„Мисля, че републиканската номинация е негодна да служи като президент“, заяви Обама по време на пресконференцияс премиера на Сингапур в Белия дом. „Казах това миналата седмица. Той продължава да го потвърждава“, категоричен бе той.

Обама призова републиканците да оттеглят подкрепата си за магната.

Според американския лидер критиката на Тръмп към семейството на загинал американски войник е последното доказателство, че номинацията на републиканците не може да води САЩ.

„Това не е ситуация, при която имате епизодичен гаф. Това е всеки ден и всяка седмица, те се дистанцират от неговите изказвания”, каза Обама. 

Скандал между магната и родителите на мюсюлманин, който е загинал във войната в Ирак миналото десетилетие, докато е служил в армията на САЩ, разгневи много републиканци. 

„Трябва да има момент, в който си казваш: „Това не е някой, който мога да подкрепя за президент на САЩ, дори ако той претендира да е член на партията““, заяви още Обама.

Припомняме, че преди няколко месеца Тръмп определи Барак Обама като „най-лошият президент в историята на САЩ”. Провокативното изказване бе направено в Туитър.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.