Специален коментар -

Реформаторите на Ердоган

10 August 2016   0

Автор Ангел Джамбазки

Реформаторите на Ердоган

Според информационната страница "ОФнюз" заместник-председателят на Народна Партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Касим Дал е присъствал на многомилионния митинг в подкрепа на Реджеп Таийп Ердоган в Истанбул вчера.

Ето и цитати от профила на г-н Дал в една от социалните мрежи :

"Около себе си виждам огромна вълна от хора, тръгнали с националния флаг в ръка да защитават Свободата! Днес на площад „Йени капъ“ в Истанбул почитаме героичната саможертва на всички, които загинаха за демокрацията. Всички, които подкрепят демокрацията, са тук!" . 

И още патетична про-ердоганистка реторика:

„Грандиозното събитие е организирано в името на родината, в защита на демокрацията, и в памет на геройски загиналите в опита за метеж отпреди няколко седмици".

Да помислим за момент върху написаното.

Заместник-председател на "българска" партия, част от т.нар. "Реформаторски" блок, нарича в своя публична изява турското знаме "национален" флаг.

И още - "грандиозното" събитие било организизрано "в името за родината и в защита на демокрацията"...

И тук важният въпрос е коя е "родината" за господин Дал. Моята е България. Нямам спомен тук да се е извършвал преврат или опит за такъв от 09.09.1944 година, ако не броим опита на Горуня и генерал Цвятко Анев от началото на 1965-та година, разбира се.

За мен е повече от очевидно, че Касим Дал има предвид друга държава, когато говори за "родина". На всички е известно, че Касим Дал е човек подготвен. Едва ли е допуснал случайна грешка. Ей така, от недоглеждане.

Според самия Дал, неговото посещение на тази възхвала на Ергоган е по покана на, цитирам - "президентството на Република Турция". Тоест, на Ердоган.

Да припомня, това е същият този Ердоган, който води гражданска война срещу част от собствените си граждани, който извършва етническо прочистване в южните и източните турски провинции, както и в северните части на Ирак и Сирия, срещу кюрдското население. Който води незаконна война на чужда теритирия. Който финансира, организира, въоръжава, лекува и подготвя главорезите и крайните ислямисти от „Ислямска държава”.

Същият, който организира цунамито от нелегални имигранти и го насочи към Европа, включително към България.

Същият, чиито брадати ислямистки милиции режеха главите на 18-годишни наборни натовски войници на мостовете в Истанбул.

Този човек е образец за подражание и пример за "демокрация" за заместник-председател на българска политическа партия, част от РБ. Партия, чиито председател е кандидат за президент на Република България.

Очевидно сред про-турските и откровено турските проекти в България тече мръсното съревнование за титлата "пръв ибрикчия на кандидат-султана".

Затова и се прескачат да се докажат като най-коленопреклонни, най-вероподанни, най-угоднически приведени.

А това е заплаха за националната сигурност на Република България.

Положението на РБ е още по-унизително.

Емблематична част от него нарича един диктатор, един ислямистки сатрап и от тази седмица отново приятел на "Владимир", пръв демократ.

Много ми е чудо, как останалите "лидери" на РБ преживяват и оценяват отношенито на техните колеги-рефоматори към реформатора Ердоган.Виж още от Специален коментар »

КОМУНИЗЪМ ВТОРА УПОТРЕБА

КОМУНИЗЪМ ВТОРА УПОТРЕБА

Аз деля епохите на две - на епоха на милицията и на епоха на полицията. Бил съм се и с едната, и с другата. Биха ме и едната, и другата. Това е дисидентство, ако исках - щях да го изтъкна. Но у нас да си дисидент се превърна в опит да си слуга на статуквото. А да си слуга на статуквото е нашият най-лош характер.

10 January 2017

59 хиляди. В деца.

59 хиляди. В деца.

Ние днес не се мерим в банкови депозити, космонавти или шопинг престиж, брутен вътрешен продукт или калцинирана сода на глава от населението. Нашата мярка е в деца. 59 хиляди. Българи. За една година. В деца. Ние няма да свършим. Но това, което днес си мислим, че е живот - всъщност не е живот. Не е и бъдеще. Убийте всеки, който ви пречи да се раждате. Убийте го.

30 December 2016

Постижения на неолиберализма по света и у нас

Постижения на неолиберализма по света и у нас

Последно: победата на неолиберализма е на Виенската гара. Там, ако потърсите безплатен интернет ще получите съобщението REFUGEE FREE WI FI. Всичко след това е на арабски, terms and conditions, agree и така нататък. Всичко се прави заради неолибералната идея. А тя е, че някой се опитва да ни ПРОДАВА хуманност. Това е упорита, световна разпродажба - със светещи надписи. Заедно с нея се продава и един нов ляво-религиозен проект, от който тепърва ще страдаме. Защото мълчим.

28 December 2016

Коментари


Специален коментар