Специален коментар -

Реформаторите на Ердоган

10 August 2016   0

Автор Ангел Джамбазки

Реформаторите на Ердоган

Според информационната страница "ОФнюз" заместник-председателят на Народна Партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Касим Дал е присъствал на многомилионния митинг в подкрепа на Реджеп Таийп Ердоган в Истанбул вчера.

Ето и цитати от профила на г-н Дал в една от социалните мрежи :

"Около себе си виждам огромна вълна от хора, тръгнали с националния флаг в ръка да защитават Свободата! Днес на площад „Йени капъ“ в Истанбул почитаме героичната саможертва на всички, които загинаха за демокрацията. Всички, които подкрепят демокрацията, са тук!" . 

И още патетична про-ердоганистка реторика:

„Грандиозното събитие е организирано в името на родината, в защита на демокрацията, и в памет на геройски загиналите в опита за метеж отпреди няколко седмици".

Да помислим за момент върху написаното.

Заместник-председател на "българска" партия, част от т.нар. "Реформаторски" блок, нарича в своя публична изява турското знаме "национален" флаг.

И още - "грандиозното" събитие било организизрано "в името за родината и в защита на демокрацията"...

И тук важният въпрос е коя е "родината" за господин Дал. Моята е България. Нямам спомен тук да се е извършвал преврат или опит за такъв от 09.09.1944 година, ако не броим опита на Горуня и генерал Цвятко Анев от началото на 1965-та година, разбира се.

За мен е повече от очевидно, че Касим Дал има предвид друга държава, когато говори за "родина". На всички е известно, че Касим Дал е човек подготвен. Едва ли е допуснал случайна грешка. Ей така, от недоглеждане.

Според самия Дал, неговото посещение на тази възхвала на Ергоган е по покана на, цитирам - "президентството на Република Турция". Тоест, на Ердоган.

Да припомня, това е същият този Ердоган, който води гражданска война срещу част от собствените си граждани, който извършва етническо прочистване в южните и източните турски провинции, както и в северните части на Ирак и Сирия, срещу кюрдското население. Който води незаконна война на чужда теритирия. Който финансира, организира, въоръжава, лекува и подготвя главорезите и крайните ислямисти от „Ислямска държава”.

Същият, който организира цунамито от нелегални имигранти и го насочи към Европа, включително към България.

Същият, чиито брадати ислямистки милиции режеха главите на 18-годишни наборни натовски войници на мостовете в Истанбул.

Този човек е образец за подражание и пример за "демокрация" за заместник-председател на българска политическа партия, част от РБ. Партия, чиито председател е кандидат за президент на Република България.

Очевидно сред про-турските и откровено турските проекти в България тече мръсното съревнование за титлата "пръв ибрикчия на кандидат-султана".

Затова и се прескачат да се докажат като най-коленопреклонни, най-вероподанни, най-угоднически приведени.

А това е заплаха за националната сигурност на Република България.

Положението на РБ е още по-унизително.

Емблематична част от него нарича един диктатор, един ислямистки сатрап и от тази седмица отново приятел на "Владимир", пръв демократ.

Много ми е чудо, как останалите "лидери" на РБ преживяват и оценяват отношенито на техните колеги-рефоматори към реформатора Ердоган.Виж още от Специален коментар »

КАКВО НЕЩО Е ФАШИЗМЪТ

КАКВО НЕЩО Е ФАШИЗМЪТ

Всички сме забравили какво е фашизмът. Фашизъм е репортер да казва на говорещ човек - не искам да чувам това, това не е правилно. Човекът пред микрофона е прост, говори прости неща, но фашизмът започва там, където някой няма да право да си каже простите неща. Това е онзи вид фашизъм, в който ние живяхме и във вестника имаше само ПРАВИЛНИте НЕЩА. А отдолу народът, както е днес - клокочеше недоволен като бавно подгряван казан с чорба от презрени жаби. Припомнете си какво е фашизмът.

26 February 2017

АНТИЛИСТА

АНТИЛИСТА

В дясното се случва метаморфоза по Кафка - неправителствени организации искат като хлебарка да се превърнат в правителствени. До днес смучеха от фондациите на чичо Сам, утре ще са на държавна хранилка. Новите еничари искат да бъдат депутати. Те реално никога не са работили работа като хората - стояли са на ясла и са лозунгарствали. Те са новите партийни секретари, които се ориентират в обстановката след идването на дядо Тръмп. Вгледайте се в имената.

22 February 2017

ПАМЕТТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА УМРЕ?

ПАМЕТТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА УМРЕ?

Води се война срещу паметта ни. Води се на улицата, в знаците, в паметниците, в новите празници. Паметта ни трябва да умре и това вече е официална външна и вътрешна политика. Всеки ден давайте отпор на това, деца. Всеки ден е паметник как срещу нас се води най-неприличната и подла хладка война: да нямаме памет. Борете се за паметта.

20 February 2017

Коментари


Специален коментар