Турски медии: ДПС има връзки с Гюлен!

Турски медии: ДПС има връзки с Гюлен!
17-08-2016г.
20
Лентата

Турски медии обявиха, че Движение за права и свободи (ДПС) поддържа контакти с ислямския проповедник Фетуллах Гюлен, който от години живее в САЩ.

Повече за Фетуллах Гюлен и връзката му с турския премиер Реджеп Таип Ердоган прочетете тук: http://www.lentata.com/page_8869.html

Медиите от южната ни съседка не цитират конкретни източници, на които се позовават, но няколко публикации набеждават ДПС във връзка с враг номер 1 на Ердоган.

Най-изчерпателна е статията във вестник "Бурса Шехир"със заглавие "ФЕТО изскочи от ДПС".

Според авторите му Движението се следи по подозрение във връзки с Гюлен, а представители на партията подкрепяли преврата в Анкара, както станало ясно от техни статуси във Фейсбук. Проправителственото издание посочва като друг аргумент и съвместната работа на ДПС с вестник „Заман“, смятан в Турция за издание на Гюлен.

Анадолската информационна агенция, която е официална за държавата, също публикува текст, от който става ясно, че ДПС е под наблюдение.

Там също няма посочени източници, което повдига въпроса дали публикациите имат фактологическа обосновка или са само плод на пропагандна дейност от журналистите, верни на Ердоган.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.