Парадоксалният Борисов

Парадоксалният Борисов
27-08-2016г.
30
Мартин Карбовски

ЗЛОВЕЩАТА ЛЪЖА НА БОРИСОВ

"Държавите от Вишеградската група ни предложиха пари, за да построим ограда и по границата с Гърция. Но ние не го искаме. Много добре си спомням колко щастливи бяха българите, когато най-сетне получиха възможността свободно да пътуват из Европа. Една ограда между нашите две страни би означавала, че ЕС вече не съществува..."

Цитиран от Дойче Веле

Как е възможно това да се каже?

Ние искаме ограда. Ограда означава контрол, а не ограничение. Искаме ограда, защото ЕС няма да съществува иначе, защото без ограда Турция и ИД ще отхапят част от Европа. Какъв ти тук Европейски съюз?! Турция и ИД ще отхапят част от България, ще я хвърлят в хаос.

Преди време написах, че Европа е бутилка. Бутилката се напълни. В гърлото на бутилката, наречена Балкани, ще клокочи за всеки от нас, който казваше, че това са просто бежанци. Че не искат да остават в България. Че е е тяхно либерално право да минават нашата граница и - прочие либерални зловещи лъжи.

В момента Борисов се поддава на ясния рекет на Турция - или дайте визи, или ви пускаме бежанци. Това не е избор. Това е един и същ геополитически шантаж.

Борисов отказа ясната политика на цяла Европа извън Меркел и най-вече на Вишеградската четворка - с общи усилия да се отбранява южната граница на ЕС. Абсолютно нищо не пречеше на Борисов да приеме стотици европейски граничари (за пример - Унгария се пази на Сръбската граница от 3000 граничари и вече втора ограда).

Той трябва да обясни как така една НАША граница трябва да се отбранява САМО от турските застави.

Как така оградата в полето на границата с Турция безнадеждно се забави и как така основният бизнес на мафията е вече втора година трафикът на хора.

После Борисов излъга, че въобще нещо се прави по оградата с Турция - та тя свършва на една поляна и просто може да се заобиколи!

После твърди, че заради мечтите ни няма нужда от граница при Гърция, където се събира нова човешка бомба.

Днес Борисов зловещо лъже, че ние не искаме ограда по границите, щото видите ли, това натъжава нашите евродушици.

Щото сме искали да пътуваме свободно.

В един абзац Борисов намесва почти хитро желанието за свобода на българите и яснотата, че свободата трябва да бъде осигурена.

Като какъв ще остане Борисов в българската история?

Като човека, който загуби жестоко много ценно време да реагира на ясна заплаха. Той твърдеше, че бежанците бягали от ятаган. Той съболезноваваше на неясния образ на маскирания тероризъм, който се организира да превземе християнската крепост.

Днес той вече не прави това - той плаче, че те ще минат. И плаче за това, че няма къде да отидат вече. И ние знаем, че ни излъга. Няколко пъти.

Докато Орбан прави своя политика и огради, Борисов просто повтаря, че идват трудни времена. Така е. Времена, с които той не се справи. Времена, които в голяма степен предизвика.

Вместо да укрепим позициите си, днес позорно посредничим между великите сили, молейки се на Бог да ни отмине лошото.

Но лошото няма да ни отмине. Ние сме поставени на пътя на лошото и въпреки позата на самоувереност - ние сме слабата страна. До това ни доведоха последните 20 години - всички идеи за добруване в един прекрасен нов свят. Те нарекоха този свят "демокрация", но всъщност последните 20 години са процедура по сдаване на суверенитет.

Днес Борисов създава нов прецедент - признава отказа си от помощта на Вишеградската четворка. И го оправдава с нашите мечти за свободен свят?

Каква отвратителна лъжа.

И няма да повярвате с какви последици.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.