Интервю - Култови интервюта и въпросите, които трябва да се зададат...

Борисов: Тя Германия не може да се справи с още 2 милиона, камо ли малка България

26 September 2016   0

Автор Лентата

Борисов: Тя Германия не може да се справи с още 2 милиона, камо ли малка България

Преди броени дни министър-председателят Бойко Борисов даде интервю пред австрийската обществена телевизия – ORF. Темата – бежанската криза, бъдещето на ЕС и какво ще се случи със Споразумението с Турция.

Пред австрийския телевизионен канал Борисов заявява – „Защо трябваше ние, като Европа, да стигнем дотам да треперим от страх какво ще каже Турция за  споразумението. То беше ясно, че ще стане така. Моето предложение беше да се затворят всички граници на ЕС и само през официалните пунктове да влизат официално мигрнати”.

Борисов добавя още, че става дума за помощ към бежанците, а не към икономическите мигранти и напомня, че ЕС е създаден на базата на мир и свобода....

 И доста в розовата гама, той прибавя следното: „Нима някой в Европа, като вижда жени, страдащи, деца, не иска да им помогне? Няма европеец , който (би трябвало) да не иска тия хора, временно да бъдат приютени, съхранени, час по скоро да свършат войните и да се върнат в техните си държави”...

Според премиера напрежението в Европа е дошло от това, че стотици хиляди, отвсякъде почнаха да прииждат в Европа. А Европа не е била готова...

На въпрос на австрийския журналист – какво ще се случи, ако Споразумението с Турция се провали, Борисов обяснява, че е оптимист след срещата в Братислава, понеже  европейските лидери разбират, че цяла Европа трябва да се спаси.

И допълва: „Затова България на почти цялата граница с Турция си има ограда... И изпратихме полиция и жандармерия. Ако и гърците бяха направили така, нямаше да имаме тези проблеми”...

„Казвал съм – че трябват зони за сигурност извън Европа, като Либия, например”.

Но, ако все пак пропадне  Споразумението с Турция, България ще устои ли на  наплива на чужденци?...

Борисов: „Надали има граница в Европа, която може да устои на няколко милиона, ако упражнят натиск на границата, защото това са жени, деца, младежи... Какво, да  стреляме по тях?...Как да  ги спрем....насила?...Тя Германия не може да се справи, ако влязат 2 милиона...камо ли за една  малка България, с нашите финансови възможности... Забавихме се и за това изпаднахме в положение да  зависим от това какво ще кажат в Турция.”.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ, ТУК:Виж още от Интервю »

Катето Евро: Почти всеки ден нямаме ток! Живеем като в 17 век!

Катето Евро: Почти всеки ден нямаме ток! Живеем като в 17 век!

Lentata.com разговаря с актрисата Катерина Евро за проблемите на няколко населени места в София с тока. В 21 век, стотици жители на Панчарево, Кокаляне, Герман и др., живеят сякаш в отминали векове. През ден им спира токът, а същевременно пристигат колосални сметки за никакво потребление. Очевидно, нещо с ЧЕЗ и токът не е наред. Очевидно става дума за кражби и злоупотреба. И очевидно – монополистът на пазара не счита за необходимо да се грижи за хората от тези населени места.

03 March 2017

АНАЛОГОВИ КАРТИНИ И ВИНО

АНАЛОГОВИ КАРТИНИ И ВИНО

Художникът Росен Марковски ви кани в ателието си. Събитието „Отворени врати” вече е традиция за Росен и неговия артистичен кръг. Ако искате да се включите, Марковски ви казва – елате от 15. 12. до 17. 12. 2016г. от 17:00 до 22:00 на бул. В.Левски - 82 (вход откъм „Венелин”). Росен нарича събитието си време за – аналогови картини и вино и ви кани да надзърнете в „кухнята му”. Всъщност, Росен е съосновател на групата „Балкански хуманисти” – наречена така от Мартин Карбовски.

13 December 2016

Внукът на Талев: Нахалството на македонистите е безгранично!

Внукът на Талев: Нахалството на македонистите е безгранично!

Внукът на големия ни писател Димитър Талев – Климент Братиславов Талев говори пред Lentata.com. За отношението на Македония към България, за скандала около поруганата паметна плоча на Каймакчалан, за претенциите на съседката ни към наследството на дядо му и за патриотизма. Който ни е така необходим, особено, когато няма работеща държава. Четете.

28 September 2016

Коментари


Специален коментар