Интервю - Култови интервюта и въпросите, които трябва да се зададат...

Борисов: Тя Германия не може да се справи с още 2 милиона, камо ли малка България

26 September 2016   0

Автор Лентата

Борисов: Тя Германия не може да се справи с още 2 милиона, камо ли малка България

Преди броени дни министър-председателят Бойко Борисов даде интервю пред австрийската обществена телевизия – ORF. Темата – бежанската криза, бъдещето на ЕС и какво ще се случи със Споразумението с Турция.

Пред австрийския телевизионен канал Борисов заявява – „Защо трябваше ние, като Европа, да стигнем дотам да треперим от страх какво ще каже Турция за  споразумението. То беше ясно, че ще стане така. Моето предложение беше да се затворят всички граници на ЕС и само през официалните пунктове да влизат официално мигрнати”.

Борисов добавя още, че става дума за помощ към бежанците, а не към икономическите мигранти и напомня, че ЕС е създаден на базата на мир и свобода....

 И доста в розовата гама, той прибавя следното: „Нима някой в Европа, като вижда жени, страдащи, деца, не иска да им помогне? Няма европеец , който (би трябвало) да не иска тия хора, временно да бъдат приютени, съхранени, час по скоро да свършат войните и да се върнат в техните си държави”...

Според премиера напрежението в Европа е дошло от това, че стотици хиляди, отвсякъде почнаха да прииждат в Европа. А Европа не е била готова...

На въпрос на австрийския журналист – какво ще се случи, ако Споразумението с Турция се провали, Борисов обяснява, че е оптимист след срещата в Братислава, понеже  европейските лидери разбират, че цяла Европа трябва да се спаси.

И допълва: „Затова България на почти цялата граница с Турция си има ограда... И изпратихме полиция и жандармерия. Ако и гърците бяха направили така, нямаше да имаме тези проблеми”...

„Казвал съм – че трябват зони за сигурност извън Европа, като Либия, например”.

Но, ако все пак пропадне  Споразумението с Турция, България ще устои ли на  наплива на чужденци?...

Борисов: „Надали има граница в Европа, която може да устои на няколко милиона, ако упражнят натиск на границата, защото това са жени, деца, младежи... Какво, да  стреляме по тях?...Как да  ги спрем....насила?...Тя Германия не може да се справи, ако влязат 2 милиона...камо ли за една  малка България, с нашите финансови възможности... Забавихме се и за това изпаднахме в положение да  зависим от това какво ще кажат в Турция.”.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ, ТУК:Виж още от Интервю »

Благовест Асенов:  Прави се опит нормалният, родолюбив българин да е дискриминиран, заради едно малцинство!

Благовест Асенов: Прави се опит нормалният, родолюбив българин да е дискриминиран, заради едно малцинство!

Lentata.com разговаря с Благовест Асенов от „Национална съпротива“ за това – защо се създава това напрежение в съботна София, какво всъщност целят с тяхната кампания – „Да изчистим боклука на София“, защо според тях не трябва да се провежда гей прайд и какво отговарят на обвиненията в агресия, хомофобия и нео-нацизъм.

09 June 2017

Харалан Александров: Борисов е драматично зависим от прищевките на тълпата и интересите на олигарсите

Харалан Александров: Борисов е драматично зависим от прищевките на тълпата и интересите на олигарсите

"Политическата кариера на Борисов е логичен завършек на кариерата му на охранител и че възложената му задача е да охранява олигархията в България от потенциално възмездие, като същевременно ощастливява гневната тълпа. Той се справя перфектно".

22 May 2017

Мажд Алгафари: България в момента е разграден двор!

Мажд Алгафари: България в момента е разграден двор!

Мажд Алгафари е най-търсеният специалист, когато става дума за превод и комуникация с преминаващите нелегални мигранти и бежанци. Роден в семейството на сириец и българка, Алгафари отлично познава проблемите на Близкия и Средния Изток и ситуацията в Сирия. Какво се случва в момента с бежанските потоци, минаващи през България? Защо държавата ни на практика е разграден двор, трябва ли да се страхуваме от „спящи клетки“ на „Ислямска държава“ у нас?

15 April 2017

Коментари


Специален коментар