Политически фарс, а вие се смеете?

Политически фарс, а вие се смеете?
02-10-2016г.
59
Ева Истаткова

Целият ни живот се заключава в някоя и друга Фейсбук смешка.

Ама не е смешно. Въобще не е смешно.

Цели групи от хора, обитаващи Фейсбук се чувстват мноооо яки, напредничави и умни, щото се шегуват с президентските избори. Ха-ха. Цецка е майка на нацията. Ха-ха, как ли ще произнасят името й извън България. Ха-ха. Цецка е Бойко Борисов в пола. Ха-ха.

Тия смешки водят техните автори до самозаблуждението, че имат надмощие. Че са победили тъпите политици, подиграли са ги, осмяли са ги и всичко е вече наред.

А е точно обратното. Никого не сте победили.

Не просто не сте осмели политиците, а сами ставате с дребните си „остроумия” съучастници в унизяването на нацията.

Политиците девалвират институцията президент. И вие им помагате с тъпите си смешки и житейската си безучастност.

Ми не е смешно, страшно е. Щото те ни смятат за овце и това стана очевидно дори само от факта, че най-голямата политическа партия обявява кандидата си 4 дни преди началото на кампанията!

Така ГЕРБ ни се присмя. Лидерът им си го казва – ще изберете, к’вото дадем, а к’во ще дадем, ще видим, то не е бърза работа. Очевидно е, че те смятат, че срещу тях не стоят граждани, а електорат. Разликата е в характера и достойнството, които са  присъщи на първото. На второто е присъща само числеността, която служи на политиците, за да си запазят статуквото.

Левицата също ни се присмя. Надроби много кандидати срещу не достатъчно много леви избиратели. Превърна вътрешнопартийните и междупартийни разправии в по-важни от мажоритарния избор на президент.

Десните...ги няма. Трайчо Трайков ли ще ги представлява?

Цяла редица от обидни, унизителни кандидатури, които просто доказват, че онези, които искат да управляват са убедени, че ще управляват амеби.

Иначе, по какъв начин аргументираме педофила с присъда Кузов, който също е кандидат за президент?

И на целия този фарс, на който сме свидетели, ние реагираме с Фейсбук смешки? Наистина ли...

Наистина ли ни е толкова умът и националната енергия...

Смеем се, вместо да се притесним. Че президентските избори доказват нахалството на политическата класа и презрението й към нацията.

Да се притесним, че президентската институция вече не съществува.

ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА УМРЯ.

Това стана сега, защото подобно масово политическо поведение просто показва, че самите политици смятат за неважни тези избори и за маловажна ролята на президента. Трябваше да се притесним и, че няма за кого да се гласува.

Поводи за притеснение – много. За смях – никакви.

Само Корнелия Нинова има защо да се смее сега, защото нелепицата на „Цецка Цачева – президент” дава някакъв шанс на напълно неразпознаваемата БСП кандидатура, за която на фона на целия тоя цирк, от БСП се надяват, че ще има повече избиратели.

Ама то избиратели няма. Има само виртуални шегаджии на тема избори.

Които няма да направят живота в България по-добър.

Защото повторението на едни и същи смешки във Фейсбук е майка на псевдо-остроумието и баща на затъпяването.

Няма как.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.