Войната на Борисов не е наша война

Войната на Борисов не е наша война
09-10-2016г.
111
Мартин Карбовски

Докато Робърт де Ниро псува Тръмп и докато сал един чужд журналист от "Форбс" посмя да напише на Борисов това, което много българи мислят за него – идва времето на въпросите към човека-държава, заявителя на новия тоталитарен проект. Въпросите, които никой не му задава.

А въпросът е прост – в чия война ни вкарвате господин Борисов?

Съдейки по това как изиграхте козовете си и шанса ни за българско ръководство на ООН, днес е повече от ясно, че правителството на България изпълнява чужда програма в световната криза за „бежанците“.

Няма значение чия конспирация е тази програма.

Няма значение кой е кукловодът на тази програма.

Не ни интересуват даже дъблинското и международните договорености – видя се, че много страни не ги спазват.

Ще ни кажете ли какво сте намислили с идеята да прехвърлите на общините възможността да населяват българска земя с имигранти?

Ще ни кажете ли къде смятате да настанявате?

Защо отричате, че Самоков, Звездец, села от Родопите и Странджа, села до морето и Камчия се готвят за така наречените лагери?

Виждате ли как реагираха българите по тези места – като ужилени.

Виждате ли и друго – против идеята да се настанят бежанци се обединяват и българи, и цигани, и всички етноси. Защо мълчите?

Мислите ли, че номера ще мине след няколко месеца?

 Ще ни поставите ли пред свършен факт?!

Мислите ли, че не помним как един път казвате, че тия хора са бягали от ятаган, а днес казвате, че ние сме изнасяли демокрация и затова днес сме длъжни да приемем … бежанци? Ще ни изясните ли каквo правите?

Какво ще правите например с чужденците, които започва да ни връща Европа? Ще ни дадете ли информация колко чужденци са регистрирани на наша територия досега?

Ще ни кажете ли какъв процент от тях смята да ни върне Европа?

Наистина ли не забелязвате гладната стачка на десетки сирийци, дошли от Гърция, на които там е обещавано да получават у нас апартаменти и 500 евро на месец?

Ако всички играят срещу нас – време е да ни го кажете. Защото в тази лукава война няма общи интереси, забравете тая лъжа.

Какво стана с парите, които прокламирахте като пари за ограда, а се оказа, че всъщност са за нови лагери и настаняване на бежанци?

Наистина ли смятате, че говореното че „оградата по границата с Турция е почти готова“  ще сбъдне тази ограда като с магия – това са повече от 250 километра и вие много добре знаете, че няма толкова дълга ограда.

Колко километра и къде е досега направената ограда – покажете ни карта?

Много важен въпрос – смятате ли да изпълним квотите за бежанци, дадени ни от Европа и отказани от вишеградската четворка и Австрия? Или смятате да ги преизпълним? Или смятате, че ще посрещнем тези хора тук и после трябва да чакаме да бъдат разпределени – кажете какво възнамерявате.

Кой определи срок от две години (по Румяна Бъчварова) у нас да се заселват бежанци и имате ли план за след това?

Смятате ли, че вътрешният ни министър може да дава примери в подкрепа на настаняването на бежанци с груби въпроси към журналистите, напомняйки им, че много българи са напуснали земите си и са били бежанци?

Това е отвратително и скудоумно като мистификация – българите са бягали при българи, на наша си територия. Не са се разселвали с милиони и за такъв кратък срок по чужди земи.

И най-важният въпрос – кой попита нацията дали е съгласна с настаняването на бежанци у нас? Вие сам ли ще решавате това?

Това питане се случи в Унгария на Орбан. На това питане беше отговорено в Словакия на Фицо. У нас се приема за даденост, че трябва да спазваме някакви чужди договорки, подписани преди години от работещ за чужди разузнавания външен министър и днес сякаш безпрекословно трябва да влезем в една война, от която дори самата Германия се отказа.

Колко зависим сте от Германия, господин премиер?

Смятате ли, че можете да настаните хиляди неизвестни, непознати, непроверени и неясни индивиди от Азия и Африка в гърчещата се от демографска криза, умираща България и това да не се обърне срещу интереса на нацията?

Смятате ли, че вашата глава ще остане на политическите ви рамене след това изключително авторитарно по своята същност деяние – смесване на етноси по време, когато оглавяваме класацията за умиращите нации?

Смятате ли, че да се хвалим как падат визите за Канада и как ще приемаме бежанци тук като картинка се харесва на хората, които не искат да емигрират и които не искат пришълци?

Смятате ли въобще, че е наше възможно право да не искаме пришълци?

Българските граждани, кметове, селяни се нуждаят от тези отговори.

Вие им ги дължите, ако сте на служба на народа.

Има риск да останете в историята като най-мразения и съсипал европейската мечта ръководител на държавата, който бавно я превръща в буфер между Европа и Ориента.

Вие сте ни длъжник за тези отговори и трябва да ги дадете в най-скоро време, без да пустословите и да играете назидателен, неразбран и сърдит.

Българите ви чакат. Ако мълчите, се предполага, че лъжете.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.