Истината - Зад това, което знаем

Плачевното психично здраве...на кандидат-президентите

15 October 2016   0

Автор акад. Петър Иванов

Плачевното психично здраве...на кандидат-президентите

Да станеш квартален полицай или водач на мотопед се изисква психична пригодност, която по закон се установява със специални тестове, лабораторни мероприятия и др.

Да станеш държавен глава не се изисква нищо, даже и проста бележка от Психото, че не си вътре в него на лечение или не се водиш там на отчет като психично болен (луд).

Това дава възможност на странни персони с очевидни психични проблеми и страдания предизборно да украсят навсякъде фасади и билбордове с гротескните си, издаващи психопатология, физиономии.

Досегашните ни 5 президенти в общ план не показват нищо свястно като визия, образование, интелект, харизма, личностни качества и т.н.

Напротив, всички без изключение, от дебелия Петър Младенов до сегашния евроатлантически хубавец, са обект на неодобрение и присмех. Всички имат дадени от народа обидни прякори: Танкиста, Жабата, Коня,  Ирландската пастирка и др., което само по себе си показва липсата на личен авторитет, лош статус и пълното отсъствие на насочени обществени симпатии. Всичките петима досегашни президенти са били комунисти, членове и активисти на обявената със закон за престъпна БКП. Един е бил даже член на Политбюро на БКП. Двама са агенти-доносници на ДС - агент Виктор и агент Гоце. Трима са с психични отклонения. Четирима са със селски произход, селяни. Трима са се обогатили по странен път с имоти, хотели и др. Сред петимата има двама тарикати и чешити, а един от тях е обикновен глупак.

Какво ни очаква на тези избори?

Кандидати за "Дондуков" 2 са: Митю Пищова, агент Иван, Радо Шишарката, Жорж от Холивуд, стрина Дончева, Бисер Петното и др. Кандидат беше и педофилът Кузов.

Каква е общата картина на войнството от мераклии за най-високия държаве пост?

Ето я:

Общ брой мераклии 21 души, 4 жени и 17 мъже;

Пенсионери - 7;

Бивши управляващи - 8;

Честни частници-бизнесмени - 6;

Сравнително млади - 4;

Плешиви мъже - 10 от 17 (59%), в САЩ въобще няма плешиви президенти;

С очила са 11;

Антропология:

Долихоцефали (издължен назад череп) - 8;

Брахицефали (широк встрани череп) - 10, характерен за тях сравнително ниският интелект;

Мезоцефали - 3;

Типаж:

Мизийски антропологичен тип - 7;

Тракийски тип - 6;

Шопи - 4, специфични особености на характера;

Други - 4;

С наднормено тегло са 4;

С евнухоидна телесна конструкция - 3;

Темперамент:

Холерици - 9;

Меланхолици - 3;

Сангвиници - 5;

Флегматици - 4;

Интелект (по методиката на Ханс Айзенк, до 150 т.), визуална

диагностика:

От 91 до 100 (на границата с дебилитет) - 2;

От 101 до 110 - 3;

От 111 до 120 - 6;

От 121 до 130 - 7;

От 131 до 140 - 2;

От 141 до 150 - 1;

Психопатология:

Дегенерати - 4;

С поведенски разстройства - 3;

С емоционална инконтинентност (несдържаност) - 4;

С маниакална обсесия - 6;

Със частична симптоматика на биполярно разстройство - 2;

С симптоми на волева амбитендентност - 3;

С хистрионно разстройство (маниерност, театралничене) - 2;

Със шизоидна симптоматика - 5;

С параноидна симптоматика - 9;

Общата картина на кандидат-президентското войнство далеч не е такава, каквато би трябвало да бъде. Много от хората не притежават нищо от необходимите качества за високия държавен пост. Имат проблеми и отклонения, които ги правят абсолютно непригодни за поста на държавен глава.

Според мен може би само 3-4 от тези хора биха издържали психотеста за квартален полицай.

Всичко това е много печално. И отчайващо.

***

Автор: акад. Петър Иванов, Демографски институтВиж още от Истината »

Турско „владичество”?! Я пак...

Турско „владичество”?! Я пак...

ИСТИНАТА. Да не се забравя: • В 1344 - 1421 г. турците поробват българските земи като извършват кланета и опустошения в невиждан мащаб довели до пълно обезлюдяване на цели райони. Исая Серски пише за това, че "Тогава живите облажаваха умрелите по-рано". • В 1352 г. турски нашественици извършват масови кланета в Айтос, Ямбол и Пловдив • В 1359-1364 турски нашественици извършват масови кланета в Стара Загора, Пловдив и Сливен. Тогава е избито и отвлечено в робство цялото население на градовете Венец и Сотирград и те престават да съществуват.

14 January 2017

СТИГА РЕВАХМЕ…

СТИГА РЕВАХМЕ…

Знам, вероятно мнозина ще си кажат, че споделям глупави наблюдения. Че, причината да се увеличи туристо-потокът към нас е несигурността в Истанбул. Но, не подценявайте и тази вечна българска носталгия. Децата, излетели от Терминал 2, със сигурност са проплакали пред новите си приятели в странство колко им липсва България. А, колко му е на един любопитен „чужденец“ да провери причините за тази носталгия. И, ето ти… нещата започват да се получават. И няма за какво да ревем.

13 January 2017

Маргьорит Юрсенар – „Мемоарите на Адриан” (фрагменти)

Маргьорит Юрсенар – „Мемоарите на Адриан” (фрагменти)

Публикуваме фрагменти от „Мемоарите на Адриан” на френската писателка Маргьорит Юрсенар (1903-1987), една романизована биография на римския император Адриан. В тази фиктивна автобиография император Адриан се обръща към младия Марк Аврелий, чиито способности той е открил и го насочва в духа да служи, за да заеме по-късно достойно императорския пост в Рим.

18 December 2016

Коментари


Специален коментар