Специален коментар -

На Ментешето всичко е спокойно

18 October 2016   0

Автор Костадин Костадинов

На Ментешето всичко е спокойно

Провокативни изказвания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган разбуниха духовете в Гърция и накараха гръцкото външно министерство да предупреди Ердоган да уважава международните споразумения. Турският президент е говорил в събота на среща на евроазиатския ислямски съвет, където обявил, че „Турция не е само Турция… Освен за 79 млн свои граждани, Турция носи отговорност и за стотиците милиони свои братя в географския район, с който я свързват исторически и културни връзки.“ Той споменал и за „Западна Тракия“, като припомнил, че според т.нар.„Национален договор“ от 1920 г. (приет от кемалистите, а също и от османските турци) юридическият статут трябва да се определи въз основа на свободно проведен референдум в района“.

Ердоган добавил и, че „някои историци смятат, че границите по „Националния договор“ включват също Кипър, Алепо, Мосул, Ербил, Киркук, Батуми, Солун, Кърджали, Варна и егейските острови“.

Както стана ясно, Гърция реагира. Часове след разгласяването на новината както гръцкото правителство, така и основните опозиционни партии в страната остро осъдиха изказването. Каква е реакцията в България? Никаква. Абсолютно никаква. А само преди няколко месеца нашата страна без малко да обяви война на Русия, и то на два пъти, по следните поводи:

1. Когато  през лятото в България пристигнаха няколко руски рокера от известната руска група „Нощните вълци“, депутатите от ДСБ Радан Кънев и Атанас Атанасов отправиха питане до Бойко Борисов защо им е разрешил да влязат в България, военният министър Николай Ненчев поиска разследване срещу българите, които бяха заедно с тях в похода им през страната ни, известния професионален русофоб Александър Йорданов написа „поклон пред тези, които показаха един голям среден пръст на моторизираните руски мутри“, а бившият министър Юлиян Попов направо ги нарече „руски кучета“.

2. Преди месец един руски депутат се пошегува, в отговор на журналистически въпрос, че Русия щяла да купи България. Външният министър Митов веднага реагира гневно във фейсбук, родните американски медии видяха в това обявяване на война, започнаха да разпъват на кръст наглия руснак, цялата оскотяла русофобска измет изпадна в делириум тременс от изказването на депутата, който иначе запомнихме само с това, че има фамилия Толстой.

А сега? Сега тишина. Тежка анадолска дрямка. Мухи. Мараня. И страх. Онзи лепкав страх на раята, на подлогата, на ибрикчията, на Бойко Борисов, на кметовете на Варна и Кърджали, на Помиярския фронт, на Реформаторския блок, на всички знайни и незнайни платени „борци“ срещу Русия, които сега и дума няма да обелят, защото отдавна са продали страната ни на Турция.

Не е като да го виждам за първи път. Преди няколко години предложих да се върнат старите български имена на местности във Варна, носещи турски имена. Турците платиха огромна кампания по „българските“ медии, турският посланик дойде във Варна, скара се на кмета Портних, който козирува и изпълни заповедта да не се сменят имената. Така и до ден днешен на картата на общината стоят красивите имена Ментеше, Боклук тарлъ, Кофшак чешма, Кокарлъ пунар, Кабакум и т. н. Имена, достойни за Варна, за нейните граждани, които си избраха на първи тур същите тези, които всеки път прилежно се подлагат на агите от Анадола. Имена, достойни за България като цяло. България ли казах? Исках да кажа Булгаристан.

Така че затова няма реакция. Няма и да има. Защото на Ментешето всичко е спокойно. И умряло.Виж още от Специален коментар »

Инфантилната антиутопия

Инфантилната антиутопия

Наистина - нищо, ама нищичко не познаха фантастите и футуролозите. Няма Терминатори, няма космически пътешествия, няма одисеи в Космоса. Годините минават, не ни нападнаха извънземни, не се заразихме с космически вирус, имагото на Пришелеца въобще не ни отрази. Няма роботи като хората даже. Няма един робот да нападне човек - язък за Айзък Азимов.

13 September 2017

ПОЗОР: Защо купувате от „Лидл“?

ПОЗОР: Защо купувате от „Лидл“?

Спрете да помагате на „Лидл“ да налага позорна антихристиянска политика. Спрете да купувате „Лидл“, докато не се извинят и поправят. Няма време вече да казвате - все ни е едно. Днес ви пренебрегват като религиозна група, утре като нация, вдругиден като отделен индивид. Бойкот на „Лидл“. Върнете ни кръста. И изчезвайте. Вие сте позор за моята страна и земя.

02 September 2017

Отвличане - втора употреба

Отвличане - втора употреба

Отвличането е симптоматика на замутрялата държава на Борисов – след ланците се връща модата на отрязаните пръсти. Нещо като модна колекция „есен-зима“. За да извършиш отвличане трябва или да си много отчаян, или да си много подплатен (с полицейска гаранция), че няма да те хванат. Във всеки случай събитията показват, че времената на Румяна Бъчварова като вътрешен министър вече дават резултат. И че някой утре ще плаче за лошия Цветанов – който наистина разби „Наглите“.

30 August 2017

Коментари


Специален коментар