Специален коментар -

На Ментешето всичко е спокойно

18 October 2016   0

Автор Костадин Костадинов

На Ментешето всичко е спокойно

Провокативни изказвания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган разбуниха духовете в Гърция и накараха гръцкото външно министерство да предупреди Ердоган да уважава международните споразумения. Турският президент е говорил в събота на среща на евроазиатския ислямски съвет, където обявил, че „Турция не е само Турция… Освен за 79 млн свои граждани, Турция носи отговорност и за стотиците милиони свои братя в географския район, с който я свързват исторически и културни връзки.“ Той споменал и за „Западна Тракия“, като припомнил, че според т.нар.„Национален договор“ от 1920 г. (приет от кемалистите, а също и от османските турци) юридическият статут трябва да се определи въз основа на свободно проведен референдум в района“.

Ердоган добавил и, че „някои историци смятат, че границите по „Националния договор“ включват също Кипър, Алепо, Мосул, Ербил, Киркук, Батуми, Солун, Кърджали, Варна и егейските острови“.

Както стана ясно, Гърция реагира. Часове след разгласяването на новината както гръцкото правителство, така и основните опозиционни партии в страната остро осъдиха изказването. Каква е реакцията в България? Никаква. Абсолютно никаква. А само преди няколко месеца нашата страна без малко да обяви война на Русия, и то на два пъти, по следните поводи:

1. Когато  през лятото в България пристигнаха няколко руски рокера от известната руска група „Нощните вълци“, депутатите от ДСБ Радан Кънев и Атанас Атанасов отправиха питане до Бойко Борисов защо им е разрешил да влязат в България, военният министър Николай Ненчев поиска разследване срещу българите, които бяха заедно с тях в похода им през страната ни, известния професионален русофоб Александър Йорданов написа „поклон пред тези, които показаха един голям среден пръст на моторизираните руски мутри“, а бившият министър Юлиян Попов направо ги нарече „руски кучета“.

2. Преди месец един руски депутат се пошегува, в отговор на журналистически въпрос, че Русия щяла да купи България. Външният министър Митов веднага реагира гневно във фейсбук, родните американски медии видяха в това обявяване на война, започнаха да разпъват на кръст наглия руснак, цялата оскотяла русофобска измет изпадна в делириум тременс от изказването на депутата, който иначе запомнихме само с това, че има фамилия Толстой.

А сега? Сега тишина. Тежка анадолска дрямка. Мухи. Мараня. И страх. Онзи лепкав страх на раята, на подлогата, на ибрикчията, на Бойко Борисов, на кметовете на Варна и Кърджали, на Помиярския фронт, на Реформаторския блок, на всички знайни и незнайни платени „борци“ срещу Русия, които сега и дума няма да обелят, защото отдавна са продали страната ни на Турция.

Не е като да го виждам за първи път. Преди няколко години предложих да се върнат старите български имена на местности във Варна, носещи турски имена. Турците платиха огромна кампания по „българските“ медии, турският посланик дойде във Варна, скара се на кмета Портних, който козирува и изпълни заповедта да не се сменят имената. Така и до ден днешен на картата на общината стоят красивите имена Ментеше, Боклук тарлъ, Кофшак чешма, Кокарлъ пунар, Кабакум и т. н. Имена, достойни за Варна, за нейните граждани, които си избраха на първи тур същите тези, които всеки път прилежно се подлагат на агите от Анадола. Имена, достойни за България като цяло. България ли казах? Исках да кажа Булгаристан.

Така че затова няма реакция. Няма и да има. Защото на Ментешето всичко е спокойно. И умряло.Виж още от Специален коментар »

ПАМЕТТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА УМРЕ?

ПАМЕТТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА УМРЕ?

Води се война срещу паметта ни. Води се на улицата, в знаците, в паметниците, в новите празници. Паметта ни трябва да умре и това вече е официална външна и вътрешна политика. Всеки ден давайте отпор на това, деца. Всеки ден е паметник как срещу нас се води най-неприличната и подла хладка война: да нямаме памет. Борете се за паметта.

20 February 2017

ПИСМО ДО ЗРИТЕЛИТЕ

ПИСМО ДО ЗРИТЕЛИТЕ

Притиснат от всички страни да признае личното право на монаха да прави свирки, глобиха последното разследване, посветено на педерастите в църквата. Няма да има повече опити въобще за скрити камери, където и да е. Защото правилата са на страната на нарушаващите канона и закона. А вие, драги зрители искате разследвания в политиката и далаверите на висшестоящите? Как да стане, като за всеки монах гей ни глобяват?

18 February 2017

ЕЛИН ПЕЛИН СЪЩО ИМА ПРАВА

ЕЛИН ПЕЛИН СЪЩО ИМА ПРАВА

В Елин Пелин местните не искат настаняването на бежанци. Понеже се спрягат правата само на едната страна, справедливо е да дадем възможност да бъде разбрана и другата страна. Тя също има права. 1. Елин Пелин - имате право да мислите различно от държавата и диктата на Европа 2. Елин Пелин - имате право да откажете документи, да ги бавите и да проучвате желаещите да се настанят при вас. 3. Елин Пелин - имате право на местен референдум по въпроса. Общината е независима и е редно да бъдат питани хората от цялата община.

14 February 2017

Коментари


Специален коментар