Безумия от новините

Безумия от новините
21-10-2016г.
30
Гост-автор

Безумия от новините:

Младо семейство е загубило едногодишното си детенце. Момченцето страдало от гърчове, които започнали още в Германия, където живеели. Там му правили всички възможни изследвания и нищо съществено не открили. Семейството се връща в България и малкото момченце отново прави гърчове. Приемат го веднага в болницата в Бургас. За съжаление детето умира, докато лекарите опитват да му помогнат. 
Какво следва? Бурен репортаж в който напоително съкрушеното семейство сипе обвинения по българските лекари и заявяват, че те са напълно убедени, че става дума за лекарска грешка. 
Искам да видя как когато подобно нещо се случи в Германия, телевизиите започват да излъчват репортажи по темата и заплахите на родителите, че те ще намерят виновните лекари, защото... родителите са сигурни, че е лекарска грешка.
Това, че става дума за болно дете, това, че в Германия никой не е успял да помогне на малчугана няма значение. Българските лекари са виновни и точка по въпроса!

Чудя се само, когато от всички експертизи излезе, че лекарите наистина са направили всичко възможно да спасят болното почти от раждането му момченце (което било и с фамилна обремененост), дали Нова телевизия ще даде същото по обем време на лекарите, които да обяснят, че кой откъдето се намери, ги плюе, ругае, обвинява, наритва, публично осмива и т.н., а те са опитали по всички начини да спасят живот?

Колко души помнят кампанията за набиране пари да бъде спасен от ампутация глезена на младо момиче, болно от рак на костта? Роднините, приятелите, съучениците, учителите обвиниха родните лекари в касапство. Е, събраха парите за лечение в Германия, където... германските специалисти първо ампутираха крака на момичето. Никога семейството, приятелите и целият отбор помагачи не казаха: "Простете, български лекари, ние наистина сгрешихме."

И още едно безумие от новините (този път не говорим за журналистическа агресия и целенасочено уронване на нечий престиж):

Клошарят от Пловдив, набеден за подпалването на прочутите тютюневи складове, ще бъде съден за 15 милиона лева. Ако загуби делото, освен 15-те милиона, ще трябва да плати и съдебните разходи. Ми... що не го осъдят за 150 милиона? Да престрои и части от центъра на Пловдив? А може и за милиард да го съдят - да плати и нещо по провалената атомна централа. 
Колко лесно било да се скрие истински престъпник - или приписваш на бедняка стотици фирми, или го правиш виновен за палеж и го осъждаш на несъбираеми милиони.

Найс, а!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.