Истината - Зад това, което знаем

Защо българинът заприлича на талибанин

22 November 2016   0

Автор Адриана Аврамова

Защо българинът заприлича на талибанин

Възмущавах се, когато преди години доста от българските момчета и дори мъже, бяха залитнали по модата с педерастките зализани прически. До един ходеха с гелосани коси, сресани настрани или с прилежно оформени връхчета.  Изглеждаше ми доста женствено - едно на ръка, че имаха повече гел и лак по косите си, отколкото използваха фолк певиците за оформяне на буклите си. От друга страна, не върви на един мъж /мисля си аз/, да е дотолкова суетен, че да прекарва близо час да оформи перфектно зализания си перчем.

Както и да е, тази мода малко по малко отмина, и тъкмо да си отдъхна, че много мъже,  макар и по-душа женствени, ще се върнат към нормално изглеждащия МЪЖКИ вид, се появи ново течение.

По- неприятно дори от лизнатите коси.

Същите тези мъже, верни на модата, решиха да го играят по-секси и по-мъжествени като си докарат визия на.... талибани.

Накратко, за тези, които не ме разбират, тази визия се характерзира с черни набрежни коси, перфектно оформени бакенбарди, оскубани и подчертани вежди и черна, дебела, отново перфектно оформена брада.

Вид, наподобяващ бежанците, които прииждат в страната ни или дори терористите от „Ислямска държава”. Откакто тези хора се добраха до Европа, освен проблемите, които донесоха, наложиха и тази мода.

Не си мислете, че тази визия е лесна. Поддръжката й е по-трудна и от гелосаните перчеми. Като начало - не всеки фризьор може да я направи, затова мъжете, българите, които искат да заприличат на исялмисти, трябва да намерят подходяща бръснарница, където арабин в рамките на един час да се погрижи за вида им.

Това включва оформяне на вежди с конец, а когато е нужно и боядисване. Избор на определен тип оформление на брадата и прическата.

В София, в района около централни Хали, изобилства от малки бръснарници, които предлагат такива услуги. Накрая оттам излизат българи, преобразени досущ като жителите на ''Малката Арабия''.

Толкова е модерна тази визия, че дори Фики и Азис /идолите на младежите/ я последваха и гордо демонстрират в последните месеци. И да, може да кажете, че те са чалгари, цигани, турци и прочие, но какво да кажем за Криско - другият тийн идол, който се премени в абсолютно същата визия...

Но да, на тях им е простено, те са публични личности, могат да правят всичко с външния си вид и това да е нормално. Та, Азис приличаше доскоро на жена, вероятно талибанският му образ е далеч по-приемлив вариант. И много по-достъпен за подражание.

Може би  обаче  не виждате проблема, защото го отдавате на временно течение в модата. Или ви харесва резултатът - не знам.

Обикновено големите проблеми започват от дребни неща, обикновено започват като мода...

Това течение дойде някъде от Близкия изток и трайно, и бързо се наложи във визията на българския мъж. Мъж, който доскоро не се славеше с особена суетност, но сега прекарва повече време пред огледалото от гаджето си.

Мъжете ни, българите, се изпедерастяват все повече, в опитите си да ...приличат на мъже, на страшни, на силни, на сексапилни мачовци. И дори напомпаните анаболни тела не могат да скрият женствените им черти.

Започва се от косата, бръснатите крака, а после неусетно решават, че искат да пробват какво е сексът с друг мъж ... Дано разбирате, че проблемът не е в косата, тялото, прическата, а в манталитета. В желанието им да са женствани.

Това се случва на фона на прииждащите в нашата страна бежанци от Близкия изток, несуетни, идващи от война, научени да оцеляват. Те не се увличат по гелове за коса, визията им е даденост, не е постигната след часове при бръснаря. Те добре знаят какво искат и скоро вероятно ще го получат. Без особени усилия.

Не, не само европейско гражданство, искат и хубави жени. Готини момичета, поддържани с красиви дълги коси, силен грим и къси поли. В техния свят това е неприлично и незаконно, но в Европа и България е нормално, а за тях е и ... интересно, и възбуждащо.

А българките са красавици, както знаем. Но знаем, че искат и силни мъже.  Никоя уважаваща се жена не би желала мъжът до нея да е ...женчо.

И докато българският мъж е зает да си бръсне краката, друг, арабин, афганистанец, африканец, ще оправя жена му...

Помнете ми думата, вече се случва. Засега е тайно, изолирано, но скоро ще бъде ...нормално. Защото пред дилемата ''гелосан мъж с пинсета в ръка'' и '' брадат и доминантен, идващ от война'' ... в женската логика, която се стреми към сигурност и търси мъжката сила, едното доминира.

В такива моменти ми липсва оплювана ''войнишка прическа'' и онези мъже, които са по-заети да пазят семейството и страната си, отколкото да си махат космите.

Жалко, че те вече са малцинство.

Бих посъветвала въпросните да оставят гела и пинсетата и да се научат да бъдат мъже, но се опасявам, че е твърде късно.Виж още от Истината »

Новите еничари срещу патриотизма

Новите еничари срещу патриотизма

Има нещо гнило, ама не в Дания. В България. Феномен, който спокойно можем да наречем „новото еничарство“. То работи по следния механизъм – добре платени, финансирани от чужбина организации, под предлога на неолибералната защита на всеобщи човешки ценности и „права“, работи срещу отделни достойни българи. И срещу България.

23 March 2017

Размисли за мишките и хората

Размисли за мишките и хората

Едни са по-нависоко, но пак са в същата клетка. Други въртят колелото отчаяно и не се сещат как да излязат от него. Някои се самоизяждат – стояли са дълго време без редовна храна. Само опашките им се подават от клетката. Едва се удържам да не ги дръпна за крайчетата им, докато лакомо ядат и си мислят, че никой не ги гледа. А зад витрините има много като мен. Гледат…

14 March 2017

Новите гробища

Новите гробища

Тя е като дух в тая страна. Хем навсякъде, хем - невидима за нас. Тя е на всяко място, където можеше да има живот, и къща, и дом, но няма, защото някой е отишъл в чужбина или вече е умрял. Тя е във всяко нещо, което е можело да бъда полезно за общия ни живот, но никой не е преодолял апатията и мързела си да го направи.

13 March 2017

Коментари


Специален коментар