КУЛТ - “no comment” публикации

Комета ще удари Земята ни...

24 November 2016   0

Автор Ангел Еленков - Аци

Автор: Ангел Еленков- Аци

Комета ще удари Земята ни...

Да разсмееш някого е трудна задача. А да разсмееш българите с думи – граничи с утопията. Но Ангел Еленков- Аци го прави. Непрестанно. Той е писател и един (да не кажем единствен) от най-добрите комедийни сценаристи в държавата.

Докато някой някъде наоколо хейтва и мрънка, Аци в този момент измисля и дори казва нещо, което ще ви разплаче от смях.

Lentata.com днес публикува малък текст на Аци, заповядайте.

 

Цялата тази еуфория и суетня по пазаруването, все едно не идват празници, а комета ще удари Земята ни...

И всички са хукнали да се запасяват за края на света.

Знам, първото чудо, сторено от Христос е било на една сватба в Кана Галилейска, когато виното на домакините свършило, и Христос сторил от водата – вино, за да продължи веселбата…но, представям си го това нещо днес…на сватба.

Свършва виното. Христос казва на управителя на ресторанта – „Дайте вода, ще я превърна във вино!”.. А, празнуващите започват да се провикват, един през друг към Него – „А, ще може ли за мен една – ракия, Исусе!..За мен – уиски, Спасителю!.. Боже Господи – само една биричка, че от вино получавам киселини!”... Приближава се и самият управител, и шепне в ухото Му, поставяйки на масата пред светостта му, касетка с кренвирши – Боже, направи от тия кренвирши – луканка, че свърши още преди час!... Най-после идва и малкото шаферче, дърпа го за робата, поднася му шоколад!.. Христос се усмихва на детето, взима шоколада, казва си на ум през въздишка – Еее, поне децата все още не са опорочени! – а, шаферчето в тоя момент – „Чичо Коледа, ще ми направиш ли от шоколада – „айпод“!”...Виж още от КУЛТ »

Трябва ли да се бият жените?

Трябва ли да се бият жените?

Ето какво казва в интервю известен имам от Египет: „Аллах почита жените като им дава наказанието на боя. Пророкът Мохамед казва: „Не я бий в лицето, и не я прави да изглежда грозна.”. И виждате ли: Тя вече е почетена. Ако съпругът бие жена си, не трябва да я бие в лицето. А докато я бие, не трябва да я псува. Това е невероятно! Той я бие, за да я дисциплинира. Като допълнение, не трябва да има повече от десет боя на ден и той не трябва да й чупи костите, да я наранява тежко, да й избива зъбите и да й бърка в очите.”...

10 February 2017

Коментари


Специален коментар