КУЛТ - “no comment” публикации

Какво е това?!

06 December 2016   0

Автор Ангел Еленков - Аци

Какво е това?!

...

Писмо без тема.

Мамо, оплети ми чорапите.

Тате, насечи дърва.

Бате, шегувам се.

Некои катерят планината, „побеждават я“, други пушат цигари в хола.

Когато се чувстваш ненужен, наглееш с вярата си.

Примерно...

Нахлуваш в гузната Германия. Искаш да ядеш тоблерони и да ебеш руси, грозни жени, арабино. Не е това изходът.

Требе си битка. Требе си работа. Иначе те мразим. А си толкова симпатичен човек. Бих пил с теб – чай, добре. Бих поговорил с теб, на вавилонски.

Просто не нахалствай. Виж още от КУЛТ »

Някои хора обичат змии.

Някои хора обичат змии.

В летните дни момичето много обичало да ходи по скалите край брега, да дреме на нагретите камъни и да се слива с природата така че дори стършелите кацали по нея и после отлитали. Там също имало приятели водни змии. Момичето дълго съзерцавало техния живот - как излизат от морето с уловена малка рибка, как я млатят в някой камък за да се омаломощи и после бавно и спокойно я поглъщат, как накрая - издути като боата, глътнала слон от Малкият принц...

29 December 2016

ПРъДПРАЗНИЧНО

ПРъДПРАЗНИЧНО

Едно момче с поддържани вежди и виолетова риза изнесе вегетарианска проповед в една от телевизиите. Повод за поканата му в медията се оказа проява на вегетарианския съюз пред НДК, където членовете плискаха изкуствена кръв със свински маски на главите. Според думите му се оказа, че месоядните не сме просто – месоядни, а убийци осъществяващи „свински геноцид“. От това изказване се сетих за случай от тридесетте години, с една моя баба, останала вдовица, която помолила съседа да заколи по празниците прасето й.

19 December 2016

Размисли на Антоан дьо Сент-Екзюпери от „Военни записки”

Размисли на Антоан дьо Сент-Екзюпери от „Военни записки”

„Не ценя особено физическата смелост, а животът ме е научил какво значи истинска смелост: това е способността да се противостои на присъдата на обкръжението. Зная, че когато фотографирах от въздуха Майнц или Есен, от мен се искаше смелост, различна от онази, която ми позволи да понеса две години оскърбления и клевети, без да се отклоня от пътя, който ми чертаеше съвестта.

03 December 2016

Коментари


Специален коментар