Специален коментар -

ХРОНИКИ НА САМООМРАЗАТА

15 December 2016   0

Автор Мартин Карбовски

ХРОНИКИ НА САМООМРАЗАТА

Абе я се осъзнайте.

Не разбирам от кой точно циганин искате да се разграничите, братя.

Кълчите се на циганска музика. Дори плащате на цигани, за да ви я свирят на ухо.

Работите като цигани - лошо и за стотинки. Скоро да сте се гордели с нещо създадено от вас?

Цапате повече от цигани, а ако не цапате - не смеете да кажете на никого наоколо, че е задръстил реките, селата са като призраци, а градовете са като Алепо.

Карате мръсни като цигански каруци коли, с ръка, извадена навън от вратата, трепете се по пътищата, щото някой ви дразни с клаксон или ви е засякъл и изпреварил.

Обличате се с анцузи като всеки циганин с BOSS, кичите се със злато и се фукате като мангасари, ако имате нещо малко повече от другите.

Избирате политиците си като пияни цигани в кръчма, а после като циганета в сладкарница им се молите - "квот дадеш, Бате, жив и здрав да си...".

Дъщерите ви спят за стотинки с всеки циганин, който има стотинки, а вие се разграничавате от някакъв определен циганин?! 

От кой точно циганин се разграничавате?

Това, че не ритате жени в гърба съвсем малко ви раздалечава от талибана от Максуда.

Защото повечето ви характеропатии и поведенчески модели не се различават много от циганските.

Защото вие не можахте да дадете пример на рецидивиста от Германия, защото не можахте да го възпитате - напротив, последните десетилетия циганинът възпитава вас, че и децата ви възпитава.

Първосигнални сте като цигани, които ей сега ще скочат да доказват колко омразен е този текст и колко невинни сте вие.

 

Я се погледнете в огледалото.

Това, което правите всеки ден е онова, което прави и онзи проклет циганин.

Всеки ден се надявате някой да ви оправи. И дори се снимате с този, който ще ви оправи.

Всеки ден имате претенции за много повече, отколкото може да си позволите, много повече, отколкото заслужавате.

Всеки ден се кланяте на силния на деня и ритате падналия, всеки ден сте по-тъпи от циганин, четящ жълт вестник. Но се дуете с произход - само защото сте българи, четящи жълт вестник?! Ами нали вестникът е един и същи бе,  братя?

И една и съща циганска лотария ви върти, на какви се правите - на аристократични ескимоси?

Всеки ден пиете и ядете като за последно и всяка жена е ваша, ако ви попадне в окото - баш като циганите, ей.

Ами не виждам много да се различавате братя от циганина клет.

Ама, разбира се - има една разлика между вас и проклетия триклет циганин. Единствената ви разлика е в трите му деца.

За съжаление.

Единственото, което правите днес е да хронифицирате самоомразата си. Вие не живеете нито по-добре, нито по-различно, нито по-прилично, нито по-щастливо от копелето, ритащо жени в гърба.

Вместо да се сетите кое толерира ритането на жени в гърба, вие сега ще се скарате с мене, ще ме напсувате, ще се разграничите, ще се напиете и ще остареете.

Аз съм виновен, знам.

Когато братята ти се държат като цигани, първата им работа е да убиват приносителите на лоши новини. Да ги разпват на кръст, да не ги слушат, щото им пречат на чалгата. Простете.

Ама искам да напомня, че трите деца на Ритащия-Жените-В-Гърба растат. И ще станат по-лоши от баща си. Защото днес вие се разграничавате.

Но огледалото, светът, историята и чуждите очи няма да направят разликата, която вие се опитвате да си самовнушите - айде повторете пак кое точно ви отделя от оня нещастник.

Не, между вас с циганина няма пропаст. Има само огледало.

Вие създадохте това чудовище, дадохте му "толерантност" и "свобода", нарекохте тази толерантност и свобода "модерни" и "европейски" - а днес не го познавате.

Айде бе, наистина ли?

N.B. ТОЗИ ТЕКСТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕ-ПУБЛИКУВАН, БЕЗ ИЗРИЧНОТО РАЗРЕШЕНИЕ НА АВТОРА И РЕДАКЦИЯТА.Виж още от Специален коментар »

КАКВО НЕЩО Е ФАШИЗМЪТ

КАКВО НЕЩО Е ФАШИЗМЪТ

Всички сме забравили какво е фашизмът. Фашизъм е репортер да казва на говорещ човек - не искам да чувам това, това не е правилно. Човекът пред микрофона е прост, говори прости неща, но фашизмът започва там, където някой няма да право да си каже простите неща. Това е онзи вид фашизъм, в който ние живяхме и във вестника имаше само ПРАВИЛНИте НЕЩА. А отдолу народът, както е днес - клокочеше недоволен като бавно подгряван казан с чорба от презрени жаби. Припомнете си какво е фашизмът.

26 February 2017

АНТИЛИСТА

АНТИЛИСТА

В дясното се случва метаморфоза по Кафка - неправителствени организации искат като хлебарка да се превърнат в правителствени. До днес смучеха от фондациите на чичо Сам, утре ще са на държавна хранилка. Новите еничари искат да бъдат депутати. Те реално никога не са работили работа като хората - стояли са на ясла и са лозунгарствали. Те са новите партийни секретари, които се ориентират в обстановката след идването на дядо Тръмп. Вгледайте се в имената.

22 February 2017

ПАМЕТТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА УМРЕ?

ПАМЕТТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА УМРЕ?

Води се война срещу паметта ни. Води се на улицата, в знаците, в паметниците, в новите празници. Паметта ни трябва да умре и това вече е официална външна и вътрешна политика. Всеки ден давайте отпор на това, деца. Всеки ден е паметник как срещу нас се води най-неприличната и подла хладка война: да нямаме памет. Борете се за паметта.

20 February 2017

Коментари


Специален коментар