Специален коментар -

ХРОНИКИ НА САМООМРАЗАТА

15 December 2016   0

Автор Мартин Карбовски

ХРОНИКИ НА САМООМРАЗАТА

Абе я се осъзнайте.

Не разбирам от кой точно циганин искате да се разграничите, братя.

Кълчите се на циганска музика. Дори плащате на цигани, за да ви я свирят на ухо.

Работите като цигани - лошо и за стотинки. Скоро да сте се гордели с нещо създадено от вас?

Цапате повече от цигани, а ако не цапате - не смеете да кажете на никого наоколо, че е задръстил реките, селата са като призраци, а градовете са като Алепо.

Карате мръсни като цигански каруци коли, с ръка, извадена навън от вратата, трепете се по пътищата, щото някой ви дразни с клаксон или ви е засякъл и изпреварил.

Обличате се с анцузи като всеки циганин с BOSS, кичите се със злато и се фукате като мангасари, ако имате нещо малко повече от другите.

Избирате политиците си като пияни цигани в кръчма, а после като циганета в сладкарница им се молите - "квот дадеш, Бате, жив и здрав да си...".

Дъщерите ви спят за стотинки с всеки циганин, който има стотинки, а вие се разграничавате от някакъв определен циганин?! 

От кой точно циганин се разграничавате?

Това, че не ритате жени в гърба съвсем малко ви раздалечава от талибана от Максуда.

Защото повечето ви характеропатии и поведенчески модели не се различават много от циганските.

Защото вие не можахте да дадете пример на рецидивиста от Германия, защото не можахте да го възпитате - напротив, последните десетилетия циганинът възпитава вас, че и децата ви възпитава.

Първосигнални сте като цигани, които ей сега ще скочат да доказват колко омразен е този текст и колко невинни сте вие.

 

Я се погледнете в огледалото.

Това, което правите всеки ден е онова, което прави и онзи проклет циганин.

Всеки ден се надявате някой да ви оправи. И дори се снимате с този, който ще ви оправи.

Всеки ден имате претенции за много повече, отколкото може да си позволите, много повече, отколкото заслужавате.

Всеки ден се кланяте на силния на деня и ритате падналия, всеки ден сте по-тъпи от циганин, четящ жълт вестник. Но се дуете с произход - само защото сте българи, четящи жълт вестник?! Ами нали вестникът е един и същи бе,  братя?

И една и съща циганска лотария ви върти, на какви се правите - на аристократични ескимоси?

Всеки ден пиете и ядете като за последно и всяка жена е ваша, ако ви попадне в окото - баш като циганите, ей.

Ами не виждам много да се различавате братя от циганина клет.

Ама, разбира се - има една разлика между вас и проклетия триклет циганин. Единствената ви разлика е в трите му деца.

За съжаление.

Единственото, което правите днес е да хронифицирате самоомразата си. Вие не живеете нито по-добре, нито по-различно, нито по-прилично, нито по-щастливо от копелето, ритащо жени в гърба.

Вместо да се сетите кое толерира ритането на жени в гърба, вие сега ще се скарате с мене, ще ме напсувате, ще се разграничите, ще се напиете и ще остареете.

Аз съм виновен, знам.

Когато братята ти се държат като цигани, първата им работа е да убиват приносителите на лоши новини. Да ги разпват на кръст, да не ги слушат, щото им пречат на чалгата. Простете.

Ама искам да напомня, че трите деца на Ритащия-Жените-В-Гърба растат. И ще станат по-лоши от баща си. Защото днес вие се разграничавате.

Но огледалото, светът, историята и чуждите очи няма да направят разликата, която вие се опитвате да си самовнушите - айде повторете пак кое точно ви отделя от оня нещастник.

Не, между вас с циганина няма пропаст. Има само огледало.

Вие създадохте това чудовище, дадохте му "толерантност" и "свобода", нарекохте тази толерантност и свобода "модерни" и "европейски" - а днес не го познавате.

Айде бе, наистина ли?

N.B. ТОЗИ ТЕКСТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕ-ПУБЛИКУВАН, БЕЗ ИЗРИЧНОТО РАЗРЕШЕНИЕ НА АВТОРА И РЕДАКЦИЯТА.Виж още от Специален коментар »

Инфантилната антиутопия

Инфантилната антиутопия

Наистина - нищо, ама нищичко не познаха фантастите и футуролозите. Няма Терминатори, няма космически пътешествия, няма одисеи в Космоса. Годините минават, не ни нападнаха извънземни, не се заразихме с космически вирус, имагото на Пришелеца въобще не ни отрази. Няма роботи като хората даже. Няма един робот да нападне човек - язък за Айзък Азимов.

13 September 2017

ПОЗОР: Защо купувате от „Лидл“?

ПОЗОР: Защо купувате от „Лидл“?

Спрете да помагате на „Лидл“ да налага позорна антихристиянска политика. Спрете да купувате „Лидл“, докато не се извинят и поправят. Няма време вече да казвате - все ни е едно. Днес ви пренебрегват като религиозна група, утре като нация, вдругиден като отделен индивид. Бойкот на „Лидл“. Върнете ни кръста. И изчезвайте. Вие сте позор за моята страна и земя.

02 September 2017

Отвличане - втора употреба

Отвличане - втора употреба

Отвличането е симптоматика на замутрялата държава на Борисов – след ланците се връща модата на отрязаните пръсти. Нещо като модна колекция „есен-зима“. За да извършиш отвличане трябва или да си много отчаян, или да си много подплатен (с полицейска гаранция), че няма да те хванат. Във всеки случай събитията показват, че времената на Румяна Бъчварова като вътрешен министър вече дават резултат. И че някой утре ще плаче за лошия Цветанов – който наистина разби „Наглите“.

30 August 2017

Коментари


Специален коментар