Актуално! - Актуални публикации

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

19 December 2016   0

Автор Ева Истаткова

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

Знаете ли коя е най-четената онлайн медия към днешна дата?

Проверете в глобалния брояч alexa.com и ще се уверите – първият по посещения новинарски сайт, и то на 13-то място от всички сайтове, което включва Гугъл, Фейсбук, Ютюб и т.н., е сайтът BRADVA.

Да.

За всички, които ще писнат отвратени, че това е някакъв „фейк” сайт и никой нормален, сериозен човек не би чел подобно нещо, ще подчертая факта, че в момента това е НАЙ-ЧЕТЕНИЯТ САЙТ с новини и информация в България.  Пък вие си недоволствайте...

Преди всички агенции, вестници, медийни групи и сайтове на телевизии с огромни бюджети...

Точно този сайт, който съвременните нео-либерални протестър-стайл терминалци ще отминат с погнуса...

Този сайт и немуподобните бяха приемани с подигравки.

Имаше вицове за заглавия тип – ШОК И УЖАС, СТАНА НЕОЧАКВАНОТО... СЛЪНЦЕТО ИЗГРЯ.

Този сайт и немуподобните му бяха подминавани от родните интелектуалци с презрение заради заглавията с големите букви, заради преувеличенията, заради „несериозността си”.

Всички много важни граждански активни градски хора и сега, и сега ще кажат, че това да четеш сайт като „брадва” е простащина, признак на ниска култура и никой нормален интелигентен човек не би го ползвал като източник на информация.

Ами добре.

Време е за новината, драги модерни, информирани, интелтуалничещи люде – вашето презрение и вашата нео-либерална полит-коректна цензура направи брадварските сайтове най-четеното нещо у нас.

И това е толкова логично. Логично като кашлица при грип.

Ами да.

Сайтове като тези просто отпушиха страховете на мнозина. Страхове, които „културните, умни” медии подминаха с презрение.

Тези сайтове просто полека заговориха за теми, които от криворазбрана коректност и псевдо-толерантност бяха табу за официалните медии. Ето ви пример – мигрантите...

Докато родните политици и официозни медии не смееха да гъкнат за кошмара – неконтролируема мигрантска вълна - пак тия сайтове бяха отдушник за страховете на хората...

И тия страхове се превърнаха в реалност.

Защото вие, официозните, много красивите и умните, презрително оставихте проблемите да гноят.  И проблемите заляха хората, и хората видяха, че онова, което се пишеше по тия сайтове и уж беше примитивно, несериозно, патриотАрско, и фалшиво, то взе да ни се случва...

И затова, лека полека заглавията с ШОК И УЖАС, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПЛАЧЕ се легитимираха. Превърнаха се в истина.

А уж подозрителните сайтове, които пишеха тия работи изведнъж се оказаха единствените, които са говорили за верни неща.

Толкова е логично, че така стана, та чак е смешно.

Смешно е, понеже интелектуалните нео-либерали инвестираха пари в „културни” медии, много пари. Инвестираха в платени фейсбук-говорители да налагат красивата си пропаганда, която внушаваше, че ако ти искаш да имаш граница и да спреш мигрантите, то ти си нецивилизован ксенофоб, псевдо-националист и расист.

Само че, животът е по-голям и от най-скъпоплатената медийна стратегия.

И надделява, дори когато цели групи от добре финансирани люде се мъчат да налагат безпочвена политкоректност по време на чума.

Странно е, че същите тия уж много умни, красиви и високообразовани протестър-стайл интелектуалци не предвидиха очевидното. А именно: всяка крайност се поражда от друга крайност.

Те крайно неглижираха отношението на българите по теми като – бежанци, ЛГБТИ, нео-либерални ценности, традиционни ценности на нациите, свръх-свобода в поведението... и предизвикаха отпор. Отговор.

Също както самият национализъм преди 3 века се ражда като отговор. Това ни го пишеше в учебниците, не помните ли...

Как националното самосъзнание се появило  като реакция на западноевропейците след срива на религиозността през 19-ти век и като отговор на упадъка на династическото мислене. И хоп – ето ти национализъм.

Вие обаче се посамозабравихте и хоп - посегнахте на национализма. На емоциите му. Поискахте всички еврпейци (и българи) да мълчат и да махат с ръка, че вече няма граници и, че всичко МОЖЕ.

Обидихте хората, които искат граници и не искат свръх-свободи...

Беше грешка.

И получихте наказанието си под формата на огромен рейтинг за брадварските сайтове.

Вместо да ги убиете, ги направихте по-силни.

Вместо да отлъчите „болния” според вас, вие го узаконихте.

Вместо да отстреляте „чудовището”с вашите неискрени приказки за благоприличие, равенство, толерантност, поканихте това чудовище да седне на трона.

Страшно глупаво от ваша страна да не провидите, че истината, дори и грозна, може да преминава през пукнатините и да избие – без значение с колко пудра ще я намацате.

А вие трябваше да сте умните и красивите, нали?...

***Виж още от Актуално! »

Краят на приказката за европейците

Краят на приказката за европейците

Накрая те обвиняват в расизъм, защото си се изказал, че не могат да определят правилата в твоето село и, че не е нормално ти да се съобразяваш с всички техни искания, а те да не зачитат нито едно местно правило или закон. И порицан от местните леви и либерални хорица, под насмешливия поглед на ,,горките бежанци,, влизаш в затвора за език на омразата, а имуществото ти се конфискува в полза на страдащите, които ще дойдат от Бангладеш и Сенегал според закона за събиране на семействата.

26 July 2017

ПРОБЛЕМЪТ С БАНКИТЕ В ИТАЛИЯ Е ПРОБЛЕМ ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА

ПРОБЛЕМЪТ С БАНКИТЕ В ИТАЛИЯ Е ПРОБЛЕМ ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА

Трудните решения тепърва предстоят, а те са пряко свързани с политическата обстановка не само в страната, но и в целия Европейски съюз. Банковите проблеми на Италия са проблем на цялостната концепция за създаване на единен банков съюз в рамките на Еврозоната. Случващото се на „Ботуша“ засилва съмненията дали изобщо новите банкови правила ще проработят.

26 July 2017

Какво се случва с референдума в област Ямбол?

Какво се случва с референдума в област Ямбол?

"За жалост на кметовете на общините в област Ямбол и част от общинските им съветници, които заедно отхвърлиха местното допитване, показаха само едно - според тях от Народа не трябва нищо да зависи. За тях хората са "важни" само по време на избори, важни са когато трябва да си платят данъците, които своевременно могат И да се изхарчат И да се откраднат.

25 July 2017

Коментари


Специален коментар