Актуално! - Актуални публикации

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

19 December 2016   0

Автор Ева Истаткова

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

Знаете ли коя е най-четената онлайн медия към днешна дата?

Проверете в глобалния брояч alexa.com и ще се уверите – първият по посещения новинарски сайт, и то на 13-то място от всички сайтове, което включва Гугъл, Фейсбук, Ютюб и т.н., е сайтът BRADVA.

Да.

За всички, които ще писнат отвратени, че това е някакъв „фейк” сайт и никой нормален, сериозен човек не би чел подобно нещо, ще подчертая факта, че в момента това е НАЙ-ЧЕТЕНИЯТ САЙТ с новини и информация в България.  Пък вие си недоволствайте...

Преди всички агенции, вестници, медийни групи и сайтове на телевизии с огромни бюджети...

Точно този сайт, който съвременните нео-либерални протестър-стайл терминалци ще отминат с погнуса...

Този сайт и немуподобните бяха приемани с подигравки.

Имаше вицове за заглавия тип – ШОК И УЖАС, СТАНА НЕОЧАКВАНОТО... СЛЪНЦЕТО ИЗГРЯ.

Този сайт и немуподобните му бяха подминавани от родните интелектуалци с презрение заради заглавията с големите букви, заради преувеличенията, заради „несериозността си”.

Всички много важни граждански активни градски хора и сега, и сега ще кажат, че това да четеш сайт като „брадва” е простащина, признак на ниска култура и никой нормален интелигентен човек не би го ползвал като източник на информация.

Ами добре.

Време е за новината, драги модерни, информирани, интелтуалничещи люде – вашето презрение и вашата нео-либерална полит-коректна цензура направи брадварските сайтове най-четеното нещо у нас.

И това е толкова логично. Логично като кашлица при грип.

Ами да.

Сайтове като тези просто отпушиха страховете на мнозина. Страхове, които „културните, умни” медии подминаха с презрение.

Тези сайтове просто полека заговориха за теми, които от криворазбрана коректност и псевдо-толерантност бяха табу за официалните медии. Ето ви пример – мигрантите...

Докато родните политици и официозни медии не смееха да гъкнат за кошмара – неконтролируема мигрантска вълна - пак тия сайтове бяха отдушник за страховете на хората...

И тия страхове се превърнаха в реалност.

Защото вие, официозните, много красивите и умните, презрително оставихте проблемите да гноят.  И проблемите заляха хората, и хората видяха, че онова, което се пишеше по тия сайтове и уж беше примитивно, несериозно, патриотАрско, и фалшиво, то взе да ни се случва...

И затова, лека полека заглавията с ШОК И УЖАС, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПЛАЧЕ се легитимираха. Превърнаха се в истина.

А уж подозрителните сайтове, които пишеха тия работи изведнъж се оказаха единствените, които са говорили за верни неща.

Толкова е логично, че така стана, та чак е смешно.

Смешно е, понеже интелектуалните нео-либерали инвестираха пари в „културни” медии, много пари. Инвестираха в платени фейсбук-говорители да налагат красивата си пропаганда, която внушаваше, че ако ти искаш да имаш граница и да спреш мигрантите, то ти си нецивилизован ксенофоб, псевдо-националист и расист.

Само че, животът е по-голям и от най-скъпоплатената медийна стратегия.

И надделява, дори когато цели групи от добре финансирани люде се мъчат да налагат безпочвена политкоректност по време на чума.

Странно е, че същите тия уж много умни, красиви и високообразовани протестър-стайл интелектуалци не предвидиха очевидното. А именно: всяка крайност се поражда от друга крайност.

Те крайно неглижираха отношението на българите по теми като – бежанци, ЛГБТИ, нео-либерални ценности, традиционни ценности на нациите, свръх-свобода в поведението... и предизвикаха отпор. Отговор.

Също както самият национализъм преди 3 века се ражда като отговор. Това ни го пишеше в учебниците, не помните ли...

Как националното самосъзнание се появило  като реакция на западноевропейците след срива на религиозността през 19-ти век и като отговор на упадъка на династическото мислене. И хоп – ето ти национализъм.

Вие обаче се посамозабравихте и хоп - посегнахте на национализма. На емоциите му. Поискахте всички еврпейци (и българи) да мълчат и да махат с ръка, че вече няма граници и, че всичко МОЖЕ.

Обидихте хората, които искат граници и не искат свръх-свободи...

Беше грешка.

И получихте наказанието си под формата на огромен рейтинг за брадварските сайтове.

Вместо да ги убиете, ги направихте по-силни.

Вместо да отлъчите „болния” според вас, вие го узаконихте.

Вместо да отстреляте „чудовището”с вашите неискрени приказки за благоприличие, равенство, толерантност, поканихте това чудовище да седне на трона.

Страшно глупаво от ваша страна да не провидите, че истината, дори и грозна, може да преминава през пукнатините и да избие – без значение с колко пудра ще я намацате.

А вие трябваше да сте умните и красивите, нали?...

***Виж още от Актуално! »

ИЗВЪНРЕДНО: Вижте магистрала "Струма" в момента! Никой не чисти, снежен кошмар... (ВИДЕО)

ИЗВЪНРЕДНО: Вижте магистрала "Струма" в момента! Никой не чисти, снежен кошмар... (ВИДЕО)

Така изглежда магистрала "Струма" в момента. Накратко: Стабилност за всички между Дупница и Перник! Никой не чисти, нищо, че сте си платили винетката. Сега остава за новия сняг пак да ни посъветват просто ДА НЕ ХОДИМ НИКЪДЕ. Не карайте, не излизайте, стойте на едно място, най-добре не дишайте - за да не объркате плановете на правителството в оставка.

14 January 2017

Несуверенна демокрация и политическо еничарство

Несуверенна демокрация и политическо еничарство

Ключова характеристика на налаганата отвън неолиберална демокрация е идеята за гражданско общество като неправителствени организации. При това става дума за различни типове, функционално специализирани за въздействие върху различни групи от населението. В България през 2015 г. е имало регистрирани между 34 000 и 38 000 неправителствени организации, но точният им брой не може да се каже точно, защото поради либералното законодателство само около 9000 са вписани в регистъра на Министерството на правосъдието...

14 January 2017

България – потъващ кораб

България – потъващ кораб

Преди почвече от век "Мъжкото хоро" на калоферци в ледените води на Тунджа е имало за цел превантивно да взема страха на околните села. Днес няма османска империя, няма ги отдавна и хайдутите на Калофер Войвода, но има продажни политици, корумпирани чиновници, НПО-та с външно влияние и платени протестъри. Американски фондации дават мило и драго за подкрепа на чалгата и гей парадите. Размиват успешно българското самосъзнание...

13 January 2017

Коментари


Специален коментар