ИДЕАЛНАТА ЗИМА

ИДЕАЛНАТА ЗИМА
11-01-2017г.
57
Лентата

Аз съм политик.

За мене тая зима е идеална. Тежка. Всяка снежинка ми е петак.

Падна голям сняг. Обясних на народа по телевизията, че няма смисъл да се чисти. Щото много вали. Ще чакаме да спре да вали. То после ще се стопи, нали.

Обаче снегопочистването ми пуска на мене отчисления. И те щастливи, и аз щастлив. Аз им давам поръчки, те ми дават пачки. Няма къде да ходят. Сега като и не чистят - чудесно е, не може по-добре.

Нападна ни и голям грип. Всеки киха и кашля. Много добре. Пред аптеките - тълпи. Купуват всичко, тичат да се лекуват. А на мене олигарсите фармацевти ми дават, каквото се полага. Тая зима направо полудяха да ми дават. Всеки аспирин - левче. Блъскай аспирините, навирай термометрите, всички на легло, ше броя до три!

Никой нищо не купува. Няма производство (то и през лятото няма много производство). Всички седят като бабички пред печките и си греят ракия. Чакат да мине зимата, да свърши сланината. Нека чакат. Как не можах да сложа акциз на ракията - направо ще се изям. Ама то как да гепиш от ракията? Ракията няма монополист, няма олигарх. Прасето също, мамка му и прасе.

Ток само се харчи - енергийните дружества трябва да направят Паметник на студа. И да му принасят в жертва една девица всяка зима. Толкова ток досега не са продавали. Врът-врът, върти се електромера, врътка стотинки от джоба на потребителя в джоба на енергото. Милиони стотинки. Милиарди стотинки.

Ток за всички. Нека да има. Има и за мен - щото всеки ми се отчита на мен. Върти, върти - електромерите на въртолети станаха, много добре. От народа - в монопола. От монопола - в мойта сметка. Ебаси яката зима.

Аха си излязъл от вкъщи - и веднага пет стотинки за мене, няма да повярваш. Щото в студа колите харчат яко - и бензин, и дизел. И кой дава бензина, познай?

Аз го давам. Олигарсите съм ги поставил само за бушони. Всеки грам дизел, който ви гори старата кола е в моята сметка, ГОЛЕМ смях пада.

Щото пада ГОЛЕМ сняг. Идеална зима. Идеална.

Само дето ще дойде некой ден май месец. Отвратителен месец майка му мръсна.

Аспарух, ювиги идиоте - бе защо не можа да я основеш тая страна някъде по на север, защо бе?!

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.