Актуално! - Актуални публикации

„Нормалните“ реформи в едно ненормално образование

11 January 2017   0

Автор Соня Момчилова

„Нормалните“ реформи в едно ненормално образование

Кунева, радетелката за нормалност в държавата, съдейки по призивите от клипове на кандидат президентската и кампания отпреди няколко години, прави такива „реформи“ в образованието, че нормалността е последното нещо, с което би могла да се идентифицира.

Действията и биха могли да се оприличат по-скоро на отчаяни последни, безразсъдни жестове на жена в хормонален дисбаланс  пред отиващия си, неверен, млад и така лъжовен удовлетворител на лични амбиции и властова булимия… мандатът.

 След учебниците по история, в които следваше да се изучават последствията от римската империя преди да е минал урокът по възникването и, след стипендиите за ромските ученици, които госпожа Йес  окачестви, като напълно нормални и в никакъв случай дискриминационни, след бетонирането на отвратителната практика децата ни да мъкнат раници с тежестта на половината им лично тегло, а учителите да избират измежду десетки учебници, по които да преподават предмета си, тя има шанс все пак да си иде.

Преди това обаче,  по стара традиция, свикнала да радва възлагащите и големи надежди брюкселски началници, тя ще преизпълни плана по пълното волигофреняване  на и без друго буксуващото образование.

Буквално в края на нелегитимния престой във властта, госпожа Кунева реши да се занимае със статута на последните може би,  елитни наши училища.

Добре, че децата от математическата гимназия решиха да отидат при Слави, та да се чуе за намеренията на евро-реформаторката.

Новият закон не позволявал тези училища да бъдат със специфичен прием и съгласно новия закон, за който надали сте чули и вие като мене, трябвало да се направят промени в приема, та да се либерализират нещата.

Сега няма да се спирам, какво последно се разбраха с директорите на СПМГ и СМГ вчера и кои олимпиади как ще се зачитат при прием в учебните заведения, само едно се чудя, не знае ли тази почитателка на цитатите и мъдростта на вековете, че когато една система работи не трябва да се пипа?! Защото така се започва, с козметични промени, докато не обезобразим и не обезличим най-представителното лице на онова, което остана от образованието.

 Така, ако си спомняте, все още стана и с елитната НГДЕК, която беше преместена от центъра на София в циганската махала, боядисана по европроект в сияйно оранжево и по думите на културния министър по-уютна и приветлива от всякога.

Къде е сега гимназията, която даде едни от най-образованите, ерудирани и интересни хора на България? Кой преподава там? Кой учи, като учи, какво научава и какво се случва с него? Нали това са децата ни, бе хора?!

Какво се случва с Теодосий Теодосиев, учителят дал най-много студенти на университетите от бръшляновата лига? Още ли преподава в котелното на училището по математика в Казанлък? Или, за да си осигури симпатиите на амбициозните майки, които ореваха инспектората, че фрустрирал децата с нетрадиционни подходи, госпожа Нормалност вече го пенсионира? Никой не пита. Никой не иска да знае.

А аз мисля, че скоро училищата, които сега подготвят децата, които ни трогват с медалите и купите от световни състезания по гениалност няма да са същите.

Ще останат общоограмотителните  или тотално инвалидизиращите/това времето ще покаже за жалост също съвсем скоро/сеанси на преминалите тайнственото обучение по т.нар. програма „Заедно в час“ любители-педагози. Обучавани по неясна метода, от никому неизвестни преподаватели и неизвестно в какви умения.

Да си пожелаем да сме заедно в часа на възцарилата се тотална нормалност по критериите на г-жа Евроентусиазъм!  Той почти е настъпил! Остава да се заеме с още един, два сектора само!

Да я поживи Бог!Виж още от Актуално! »

Помиярът носи фес

Помиярът носи фес

Даже еничари не сте, защото ви липсва трагиката на принудата. Вие сте осъзнат избор, вие сте доброволно вдигнатата ръка, вие сте ръцете, които сами си навиват чалмите и сами си свалят гащите. Вие сте потурнаци по желание и дьонмета от доброволческия корпус. Вие дори нямате болен човек вкъщи, заради когото да правите трудни избори. И затова никога няма да бъдете българи с българите, турци с турците, нито антикомунисти с евроатлантиците. Ще бъдете равни единствено с помиярите и точно това трябва да пише на моралния ви гроб.

23 February 2017

Отворено писмо за Крисия

Отворено писмо за Крисия

Разочарована съм, че текстът ми не предизвика адекватна и зряла дискусия по отношение на това как славата се отразява на децата, но за сметка на това избълвахте куп гнусотии по адрес на Крисия. Което не ви прави чест, защото пред същото дете се прекланяхме само преди две години. Във ваше дясно в сайта, в графата най-четени, ще видите мой материал от 2014-та година, когато Крисия беше нашият герой и повод за радост и усмивки. Искаше ми се статията ми да стигне до нея, за да разбере, че нищо не е по-прекрасно от пълноценното детство, защото то няма да се върне.

22 February 2017

Ние - индианците на Европа

Ние - индианците на Европа

То като сме демокрация и светът толкова се вълнува от темата СЕТА, не е ли редно да се започне разговор защо подминахме опцията референдум? Това е един от най-важните въпроси за икономиката и бъдещето на страната все пак… Но за разлика от индианците, които държали да умрат на земята си, ние лесно се мятаме на самолета в поиск на по-достъпно ГМО и по-голяма плазма.

20 February 2017

Коментари


Специален коментар