БЪЛГАРИЯ - „МАЛКАТА БУЛКА” НА ЕВРОПА

БЪЛГАРИЯ - „МАЛКАТА БУЛКА” НА ЕВРОПА
07-02-2017г.
41
Гергана Шумкова

Животът в България с всеки изминал ден все повече се превръща в ниско бюджетна индийска сапунка.

Пуснете централната емисия на новините - тя в кратка 40-минутна реклама представя абсурда,  в който мазохистично се научихме да живеем.

Водеща новина - „ШОК, НЕОЧАКВАНО - При инцидент жена почина, след като върху колата й падна греда в тунела „Ечемишка”„.

Така анонсираха всички телевизии трагедията, която е всичко друго, но не и инцидент. Тя е серийното убийство на управляващите към народа. 

Защото тунел, който не е ремонтиран от 33 години не е „инцидент”, а престъпление, което на произволен принцип взе своята жертва, която старателно е залепила на стъклото си винетка на стойностос 97 лева. Цена, която създава усещането за европейски стандрт в една  нестандартна държава.

Години наред шофьорите, които са минавали от там са подавали сигнали към 112 за течащия покрив и липсата на осветление.

Ала какво значение имат виковете на статисти в „Малката булка”, след като за тях са глухи писачите на този евтин сюжет?!

Ще каже някой, обаче - „прекалено песимисти сме ние българите! Айде наздрве! Таз година с нова магистрала, догодина пак същата ще правят!”...

Да, инциденти стават навсякъде по света, така да се каже, в това не сме уникални.

Уникални сме обаче в тъпотията на управляващите, която трябва да бъде патентована, като национална гордост редом до киселото мляко.

Справка показва, че Швейцария е държавата с най-много тунели. Там обаче  няма нито един подобен случай, всички инциденти и катастрофи са по вина на водачите.

В България обаче е друго. Тук като в „Малката булка” живеем в дълга, протяжна, меланхолична история, лишена от смисъл и логика, в която след 33 години се случва нещо ужасно „неочаквано”.

Тук, когато идиотът срещу нас ни размаже вече се радваме, че има купища актове, защото те са доказтелство за дългия му стаж зад волана, тъй като стана модерно състезателите да хвърчат по европейските пътища на родината без книжка.

Тук е по-трудно да влезеш в болница с пръстов отпечатък, отколкото в затвора.

Тук възрастните хора са с предимство, но само за телефонните измамници.

Тук зимата не е сезон, а апокалипсис.

Тук законът е суров, но само към срока на данъчната ти декларация.

Тук, ако ти е писано да се удавиш, ще ти падне греда.

Тук не е държава, а един много кофти сериал, в който никой не те попита искаш ли да участваш...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.