Актуално! - Актуални публикации

Молим се за Васко

11 February 2017   0

Автор Милена Янинска

Молим се за Васко

В момента в „Пирогов” докторите се борят за живота на двугодишно момченце. Васил. Собствената му майка, жена в ясно съзнание и добро здраве, го пребива до критично състояние в кома.

Би било скандален частен случай, ако още 65 процента от децата у нас не живеят като жертви в собствените си семейства.

Нека го кажем, както е  – повече от половината родители у нас бият и тормозят децата си, повече от половината деца в България живеят в насилие, болка и мъка.

65 %. Статистиката я съобщиха по телевизията...

За Васил научихме от новините, за колко никога няма да разберем?

Това са хиляди малки телца и сърчица, които агонизират в ръцете на своите създатели.

65 процента от хората у нас, правят деца, за да ги бият, малтретират, изнасилват, за да ги превърнат в просяци, проститутки, престъпници или в най-добрия случай – простаци.

Това е бъдещето на България. То расте с убеждението, че животът е жесток, несправедлив, болезнен, че животът е звяр. И утре ще припознават и воюват с този звяр в лицето на всичко, и с цената на всичко.

Васко вече е лежал в болница с мама. Вече е бил извеждан от дома си, заради подозрения за тормоз. И после е върнат обратно. А днес е в кома.

Когато социалните отнемат децата от биологичните им родители ги наричате зверове. Оставете хората да си вършат работата. Зверовете са по-истински, отколкото предполагате -  живеят в стаите на тези деца. И им правят закуска. А после им удрят главите в стените. И ги ритат. И не спират. Това се случва.

Когато ви кажа – не им помагайте – ме наричате груба. Но тези зверове ще се размножават, докато имат полза от това. Това не са родители, а изродени примати. И единствената помощ, от която имат нужда е медицинска, психиатрична... защото аз не мога и не искам да повярвам, че нормален човек, че майка със здрав разсъдък, е способна да удря детето си в стената.

Човешката жестокост трябва да има някакви граници...

Ако искате да бъдете наистина добри, ако искате да помагате – осиновявайте! Станете приемно семейство – дайте дом и любов. Спасете живот! Дрешките са последното, от което тези деца имат нужда. 

Васко, мило дете, моля се за теб. За всички като теб...

***

Бел.ред.

Lentata.com иска да добави само няколко факти и въпроси към казуса:

-         Майката на детето е 22-годишната Ангелина Цонева.

-         Майката на детето е от „ромски произход”.

-         Майката на детето е казала първоначално на лекарите, че детето „е паднало”. Чак после, че  му е удряла главата в стената.

-         Майката на детето го е пребивала и друг път . „"Когато е било на 8 месеца, то постъпило в болница с пневмония. Майката го пребила, за да спре да плаче”, обясни експертът от „Социално подпомагане”- Септември Теодора Петрова.

-         Социалните били отнели от майката на детето – детето за 6 месеца, после й го върнали.

-         За майката на детето, хора от града й Спетември и близки запознати твърдят, че била „избухлива и вероятно с психични отклонения”.

-         Масово медиите някак избягват да кажат факта за произхода и миналото на майката на детето. От новините разбираме, че майката на детето е просто някаква си майка. А то не е просто това. Тя има конкретен произход. А социалните конкретно на нея  са върнали вече битото дете.

-         Нямаме повече факти, дано вие имате повече въпроси.Виж още от Актуално! »

Помиярът носи фес

Помиярът носи фес

Даже еничари не сте, защото ви липсва трагиката на принудата. Вие сте осъзнат избор, вие сте доброволно вдигнатата ръка, вие сте ръцете, които сами си навиват чалмите и сами си свалят гащите. Вие сте потурнаци по желание и дьонмета от доброволческия корпус. Вие дори нямате болен човек вкъщи, заради когото да правите трудни избори. И затова никога няма да бъдете българи с българите, турци с турците, нито антикомунисти с евроатлантиците. Ще бъдете равни единствено с помиярите и точно това трябва да пише на моралния ви гроб.

23 February 2017

Отворено писмо за Крисия

Отворено писмо за Крисия

Разочарована съм, че текстът ми не предизвика адекватна и зряла дискусия по отношение на това как славата се отразява на децата, но за сметка на това избълвахте куп гнусотии по адрес на Крисия. Което не ви прави чест, защото пред същото дете се прекланяхме само преди две години. Във ваше дясно в сайта, в графата най-четени, ще видите мой материал от 2014-та година, когато Крисия беше нашият герой и повод за радост и усмивки. Искаше ми се статията ми да стигне до нея, за да разбере, че нищо не е по-прекрасно от пълноценното детство, защото то няма да се върне.

22 February 2017

Ние - индианците на Европа

Ние - индианците на Европа

То като сме демокрация и светът толкова се вълнува от темата СЕТА, не е ли редно да се започне разговор защо подминахме опцията референдум? Това е един от най-важните въпроси за икономиката и бъдещето на страната все пак… Но за разлика от индианците, които държали да умрат на земята си, ние лесно се мятаме на самолета в поиск на по-достъпно ГМО и по-голяма плазма.

20 February 2017

Коментари


Специален коментар