Актуално! - Актуални публикации

Молим се за Васко

11 February 2017   0

Автор Милена Янинска

Молим се за Васко

В момента в „Пирогов” докторите се борят за живота на двугодишно момченце. Васил. Собствената му майка, жена в ясно съзнание и добро здраве, го пребива до критично състояние в кома.

Би било скандален частен случай, ако още 65 процента от децата у нас не живеят като жертви в собствените си семейства.

Нека го кажем, както е  – повече от половината родители у нас бият и тормозят децата си, повече от половината деца в България живеят в насилие, болка и мъка.

65 %. Статистиката я съобщиха по телевизията...

За Васил научихме от новините, за колко никога няма да разберем?

Това са хиляди малки телца и сърчица, които агонизират в ръцете на своите създатели.

65 процента от хората у нас, правят деца, за да ги бият, малтретират, изнасилват, за да ги превърнат в просяци, проститутки, престъпници или в най-добрия случай – простаци.

Това е бъдещето на България. То расте с убеждението, че животът е жесток, несправедлив, болезнен, че животът е звяр. И утре ще припознават и воюват с този звяр в лицето на всичко, и с цената на всичко.

Васко вече е лежал в болница с мама. Вече е бил извеждан от дома си, заради подозрения за тормоз. И после е върнат обратно. А днес е в кома.

Когато социалните отнемат децата от биологичните им родители ги наричате зверове. Оставете хората да си вършат работата. Зверовете са по-истински, отколкото предполагате -  живеят в стаите на тези деца. И им правят закуска. А после им удрят главите в стените. И ги ритат. И не спират. Това се случва.

Когато ви кажа – не им помагайте – ме наричате груба. Но тези зверове ще се размножават, докато имат полза от това. Това не са родители, а изродени примати. И единствената помощ, от която имат нужда е медицинска, психиатрична... защото аз не мога и не искам да повярвам, че нормален човек, че майка със здрав разсъдък, е способна да удря детето си в стената.

Човешката жестокост трябва да има някакви граници...

Ако искате да бъдете наистина добри, ако искате да помагате – осиновявайте! Станете приемно семейство – дайте дом и любов. Спасете живот! Дрешките са последното, от което тези деца имат нужда. 

Васко, мило дете, моля се за теб. За всички като теб...

***

Бел.ред.

Lentata.com иска да добави само няколко факти и въпроси към казуса:

-         Майката на детето е 22-годишната Ангелина Цонева.

-         Майката на детето е от „ромски произход”.

-         Майката на детето е казала първоначално на лекарите, че детето „е паднало”. Чак после, че  му е удряла главата в стената.

-         Майката на детето го е пребивала и друг път . „"Когато е било на 8 месеца, то постъпило в болница с пневмония. Майката го пребила, за да спре да плаче”, обясни експертът от „Социално подпомагане”- Септември Теодора Петрова.

-         Социалните били отнели от майката на детето – детето за 6 месеца, после й го върнали.

-         За майката на детето, хора от града й Спетември и близки запознати твърдят, че била „избухлива и вероятно с психични отклонения”.

-         Масово медиите някак избягват да кажат факта за произхода и миналото на майката на детето. От новините разбираме, че майката на детето е просто някаква си майка. А то не е просто това. Тя има конкретен произход. А социалните конкретно на нея  са върнали вече битото дете.

-         Нямаме повече факти, дано вие имате повече въпроси.Виж още от Актуално! »

Гробището Европа е затворено

Гробището Европа е затворено

Цялата история на Запада, цялата история на 20-ти век - това дори не е история на залеза /и тук Освалд Шпенглер е бил голям оптимист/, е по-скоро път към гробището, към това тихо местенце за упокой на всякакъв смисъл и ценности, и само нацизмът /1933-1945г./ разтревожва тези мъртъвци.

19 September 2017

Последният чистоплътен българин

Последният чистоплътен българин

На детската площадка освен деца, се срещат основно родители или други кръвни на децата роднини. Най-често срещаните боклуци са опаковки от храни, кутии от цигари, фасове, бутилки. Срещат се и кучешки изпражнения. Има. Това са отпадъците от консумацията на най-близките на децата. Хора, които няма как да не знаят, че това е „мястото, където играят децата ни.“

19 September 2017

Коментари


Специален коментар